kosmetyki włoskie

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć,

mam pytanie skierowane do wszystkich osób mieszkających we Włoszech. Jakich kosmetyków używacie? Czy są to marki typowo włsokie czy też takie, które można kupić w każdym kraju. Może możecie polecić jakieś dobre kosmetyki włoskie, których my tutaj w Polsce nie znamy...

Dagamara
dokladnie o co ci chodzi? podaj rodzaj
chodzi mi o wszelkiego rodzaju kosmetyki, począwszy od pielęgnacji ciała, a skończywszy na włosach. Np. jakiej marki włoskiej kremy do twarzy sa godne polecenia. Nadchodzi lato, a wiec, jakie włoskie kosmetyki do opalania i po opalaniu są dobre. Albo włoskie odżywki do włosów, szampony, maseczki - chodzi mi o takie, kórych nie można kupić w PL.
Jeśli chodzi o kremy do twarzy, to z czystym sumieniem mogę polecić markę Collistar (dostępną rowniez w Polsce, w Douglasie widziałam). W ogóle Collistar ma bardzo dobrej jakości produkty, choć oczywiście ich "odbiór" jest bardzo subiektywny, bo wszystko zależy od wymagań skory.
Jeśli chodzi o kolorowe kosmetyki to bardzo lubię Nee Milano, o ile wiem jest w Warszawie firma która je importuje.
jest bardzo malo kosmetykow wloskich,ktorych nie mozna kupic w polsce. ja uzywam kremow do opalania i po opalaniu bilboa marki cadey. ale moze i to sie znajdzie w polsce.wiem tyllko ze nie ktore kosmetyki ktore ja uzywam we wloszech kosztuja mniej np. vichy,la roche pose,pupa.tak przynajmniej bylo rok temu kiedy ostatni raz bylam w polsce.
Ceny w Polsce wzrosly od kiedy oslabila sie zlotowka. Spedzilam tam kilka miesiecy i widzialam te zmiany na biezaco.
moze zostalam zle zrozumiana:mam na mysli wlochy te kosmetyki kosztuja mniej we wloszech
L'Oréal..ma komponenty Lancome a kosztuje polowe tego co Lancome...malo kto to wie..Co do opalania to relwelacja PIZ BUIN Bronze Tannig Spray Classic Brown.marka JOHNSON JOHNSON i Olio Solare Abbronzzatura intensa marki Angstrom Pharma Italia.Jestem sniezno biala i te 2 produkty dzilaja rewelacyjnie na moj brak pigmentu..opalaja na brazowo a nie na czerwono i skora nie schodzi :D
ja z kosmetykow na cellulit uzywam SOMATOLINE, sprobowalam juz wszystkich z ich serii i jestem bardzo zadowolona, dobry jest tez Guam ale ten pierwszy bardziej mi podpasowal. jedyny mankament ze niestety trzeba za nie slono placic.
a co polecacie na tłusta , błyszczaca skórę - chodzi o jakiś krem matujący - czy mozna kupic cos z włoskich marek ktore jest dostosowane do cery słowiańskiej , nie jest drogie ?chodzi o jakies włoskie marki, nie chce zwozic ze soba pol kosmetyczki
o i moze jakas odżywka do włosów farbowanych przetluszczajacych sie - znacie jakies fajne wloskie odzywski do wlosow , lub cale serie?
Temat przeniesiony do archwium.