bonus familiare

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.W lutym mąż składał dokumenty na bonus familiare i w marcu przy wypłacie powinien je dostać.No niestety do dnia dzisiejszego ich nie dostał.Pytaliśmy się w komunie,w cislu w ambasadzie na zakładzie pracy i nikt nic nie wie.Może ktoś z was wie kto tę kasę wypłaca,gdzie mamy się popytać?Dziękuję i pozdrawiam
Danuto zerknij tutaj:
http://www.altroconsumo.it/famiglia-e-patrimonio/bonus-famiglia-chi-ne-ha-diritto-come-richiederlo-s229643.htm

Wg. mnie skoro nic do dnia dzisiejszego mąż nie dostał - nic już nie przyjdzie.
Moi teściowie dostali bonus wraz z ostatnią emeryturą.
Zle wkleja się link.

Wpisz w google: bonus famiglia
i otwórz drugi link, który Ci się wyświetli (ten ze strony www.altroconsumo.it).

Pracodawca powinien był wypłacić bonus (jeśli pracownik spełnia wymogi) do 30 kwietnia.
Witam no powinni zapłacić już w marcu no ale co dalej dokąd się udać kto to wypłaca? Jaki urząd?Chcielibyśmy sprawdzić czy wogóle księgowa przesłała jakieś dokumenty.
Link sie otwiera. Data 30 kwietnia dotyczy zlozenia formularza. Dotyczy to dochodow z 2007, jesli 2008 - to do 30 czerwca.
Przepraszam, tam sa 2 przypadki. Ja wzielam pod uwage drugi.
Faktycznie dobrze to nie wyglada. A co na to pracodawca?
Danuto może właśnie zapytać księgowej?
A jak nie, to spróbować w Agenzia delle Entrate, bo WYDAJE mi się, ze to do nich kieruje się wniosek o bonus.

Choć we Włoszech to kto go tam wie. Moja teściowa bonus dostała. A na "carta acquisti" (złożyła wnosek na poczcie, czeka na PIN, spełnia wszelkie requisiti), czeka już od grudnia zeszłego roku. I ani widu, ani słychu. Też nie wiem, gdzie zapytać.
Właśnie się mąż dziś dowiedział od księgowej że ta piz... nie złożyła tego wniosku bo zapomniała.Przecierz od marca co miesiąc się pytał gdzie jest ten bonus.W poniedziałek będzie szef i może się czegoś konkretnego dowie a jak nie to na nowo będzie składał dokumenty z rozliczeniem za rok 2008.Co za kraj?
Nie kraj a ludzie... Bonus jest jednorazowy, wiec pracodawca powinien wyplacic obciazajac osobe winna. Nastepnym razem nie zapomni.
Moze warto sprawdzic punkt drugi: czyli zlozyc do 30.06.2008 za 2008?
Jeszcze to
In alternativa, per il solo anno d'imposta 2008, chi presenta la dichiarazione dei redditi, può richiedere il bonus tramite modello 730 o Unico 2009, dove verrà predisposto un quadro destinato al bonus familiare e che quindi verrà rimborsato con i tempi e i modi tipici della dichiarazione dei redditi.
Moze nie wszytko jest stracone?
Co do carta acqusti, to wielu osobom nie przysluguje i rzadko kto ja otrzymal. Niektorzy otrzymali, a po miesiacu dowiedzieli sie / w kasie w supermarkecie /, ze jednak im nie przysluguje i doladowania nie bedzie. Niektorzy musza zwrocic to, co dostali. Poroniony pomysl od poczatku.
Witam.Wczoraj pojechaliśmy się rozliczać do CISL.Pani tylko spojrzała że nie mieliśmy wypłaconego bonusa i automatycznie został on przyłączony do zwrotu podatku.Nie będzie on wypłacony w następnym miesiącu w całości tylko rozłożony wraz z podatkiem na raty(szkoda że nie w całości).Pracodawca ma obowiązek wszystko wypłacić do końca grudnia.O bonus ten można się ubiegać w CISL do końca czerwca.Przed składaniem dokumentów trzeba się do nich udać i wyznaczyć termin wizyty.Oni równiez załatwiają bonus energetica(patrz bonus energetica).Pozdrawiam....
Niekoniecznie: moze wyplaca w lipcu lub sierpniu w calosci.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Życie, praca, nauka