Zwrot za książki

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.Moje zapytanie kieruje do tych co mają dzieci aktualnie uczące się w pierwszych klasach gimnazjum.Więc na początku roku szkolnego rozdawane były dokumenty Buono libri i Buono-borsa di studio.Czy tak samo jak ja czekacie od pazdziernika do dnia dzisiejszego na zwrot za książki i czy przy tym drugim dokuencie potrzebna jest terz faktura?(ja niestety nie mam a za przybory szkolne dałam około 350e a razem wyniosło około 700e-sporo!) . I czy te pozostałe książki co zostały nie wykorzystane w tym roku szkolnym przechodzą do następnej klasy czy potrzebuje kupić nowe?Pozdrawiam...
Nie placilas za ksiazki oddajac buoni libro?
Nie wiem, gdzie mieszkasz.
Przyklad Rzymu:
http://www.comune.roma.it/was/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_21L?menuPage=/Area_di_navigazione/Sezioni_del_portale/Dipartimenti_e_altri_uffici/Dipartimento_XI/Buoni_libro_e_Diritto_allo_studio/
I genitori non devono anticipare i soldi ma ritirano presso le scuole i buoni per l'acquisto diretto di libri e materiale didattico nelle librerie e cartolibrerie aderenti all'iniziativa. I buoni potranno essere ritirati presso le scuole dal mese di settembre e non oltre il 27 ottobre 2008.
Za książki płaciłam ponad 300e z tego 300e mam udokumentowane fakturą.Od pażdziernika dokumenty są złożone w komunie.Do dnia dzisiejszego czekam na zwrot.
Witam..zwrot pieniedzy za zakupione ksiazki,sa wyplacane w maju(przynajmniej ja tak dostaje od kilku lat w naszej komune).Powinnas isc wiec do swojej comune i dowiedziec sie cos(jezeli do tej pory nie przyszlo ci powiadomienie z banku ze suma jest juz do odebrania).
Pozdrawiam

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka