praca jako opiekunka we Włoszech

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 33
poprzednia |
Witam,
zaprzyjaźniona rodzina z Włoch,poszukuje opiekunki do 2 dzieci( 2 dziewczynki 9 i 4 lata), pensja ok 500 euro plus zakwaterowanie i wyżywienie, na okres lipiec sierpień,
wiecej informacji pod tel 6[tel]lub [email]
500 eu za dwoje dzieci?...chyba maja Polakow za idiotow!...co najmniej ..co najmniej 6 eu za godzine????!! 500 eu to za miesieczna opieke i wyprowadzanie psa
tu sa reguly http://www.naszswiat.net/news/editoriali/guida-al-lavoro-domestico-kategorie-pracownika
to wprost oburzajace, ze ktos wchodzi na forum i szuka niewolnicy Isaury wsrod Polek..Wloszki jako baby sitter biorą po po 11 czy 12 eu/h..plus wyzywienie i miejsce do spania..To normalne ,ze taka opiekunka zaamuje sie dzieckiem ok 10 godzin dziennie
doinformowalam sie.. za 1 dziecko placa opiekunce 900 eu plus wyzywienie ,a za dwoje to to 1300 nie bylo zbyt wygorowana kwota...wynagrodzenie za dwoje dzieci nalezy negocjowac....Potem moze sie okazac ,ze trzeba i caly dom odkurzyc i gary myc..a jedyny Bog wie czy pan domu łapy przy sobie bedzie trzymal!..kurcze cyfra 500eu to normalnie sfruttamento!!!!:(
Przesada.
Ja jak jestem czasami we Wloszech to potrzebuje niani do dziecka i czesto sa to jakies znajome znajomych, czesto mlodziutkie dziewczyny Wloszki i biora 8 euro za godzine. Miesieczna pensja niani z wyzywieniem i mieszkaniem na pewno nie bedzie przekraczac "sredniej krajowej".
Pozdrawiam
srednia krajowa?..no to 1.000 eu a 1.100 eu?..tak podaja statystycznie..nie przecze ze na Poludniu moze byc za godz 8eu/h..ale juz na Polnocy napewno wiecej..a kwota 500 eu to z pocalowaniem ręki niejedna Rumunka wezmie..te biorą wszystko
A mnie ta suma wcale nie dziwi. Jestem teraz w trakcie szukania rodzinki we Włoszech i Hiszpanii i 500 euro to fajne pieniądze...
Większość rodzin proponuje 80 euro na tydzień.
Byłam au pair w USA i dostawałam 175 $ tygodniowo i też to były grosze. No, ale takie są kwoty jakie dostaje opienkunka. Oczywiście w tym jest mieszkanie i wyżywienie.
ja nie wiem jakie sa stawki, ale za bycie do dyspozycji 24 godziny na dobe- 500 euro to raczej SCANDALOSO!!!
hey wszystkim czy jest ktos kto szuka mieszkania w rzymie bo mam pokoj do wynajecia moze ma kto jakies namiary
500 eu! jakis żart do 2 dzieci i na 24 godziny?!! 0.o ??? no no, dosłownie niewolnicy szukają. za opiekę na d 1 osobą z utrzymaniem domu 1.000 euro ok nawet , ale nie 500
moment moment, to jest normalna cena jeżeli dostaje się rodzinę do której się wyjeżdża, tak mają w umowie praktycznie wszystkie agencje zajumjące się au-pair szukają studentek, osob uczących sie jeszcze max do28 lat, jeszcze zależy jaki kraj. Rodzina w zamian daje Ci przecież mieszkanie tzn pokój, sponsoruje kurs nauki języka obcego - ma to w umowie z dana agencją zawarte i oni też Cię karmią, aha i nie masz w obowiązku 24h na dobe opiekowac się dziećmi tylko przez okolo 6 godz dziennie a reszta czasu jest do twojego wykorzystania. I jeżeli chcą abyś zrobila cos wiecej poza to co jest w umowie, dostajesz dodatkowe pieniądze.

wiec nie mów że szukają kogoś naiwnego, no proszę....
a czy koleżanka umiesszczając posta napisala ze 24godz na dobę i 500euro, że piszecie że skandal?
to jest proba wyzysku i smieszna cena,nawet tu na poludniu, gdzie zarobki sa duzo nizsze nikt nie proponuje takiej kwoty; a wiem co mowie, bo jako czlonek organizacji pomagajacej cudzoziemkom czesto uczestnicze w rozmowach.Po z tym to nie jest miejsce na takie ogloszenia!
nie szukaja tutaj studentki na au-pair , tylko opiekunki do dziecka, a raczej 2 dzieci. Wtedy zajmujesz sie dziecmi przez caly dzien. Przy okazji prosza zebys im cos ugotowala, uprasowala.... za taka cyfre wybaczcie, ale nie jest ona proporcjonalna do obowiazkow!!!
Przyklad ogloszenia:
http://annunci-babysitter.vivastreet.virgilio.it/annunci-babysitter+siracusa/cerchiamo-famiglie-per-ragazze-au-pair/7819332
doradzam ostroznosc http://www.wloski.ang.pl/Wakacje_38845.html
ja nosze sie z zamiarem znalezienia opiekunki dla mojej corki na ok 6/7 godz dziennie, 5 dni w tyg. bede szukac polki, nie po to, aby ja wykorzystac, ale zeby rozmawiala z dzieckiem po polsku. nie chce zeby sprzatala, ma sie tylko opiekowac malutka.
ile waszym zdaniem powinnam zaplacic? sama w biurze dostaje 5 euro na godz, nie moge w tej sytuacji zaplacic 12 euro niani, to by byl absurd!
tak sie tylko pytam orientacyjnie, jeszcze nic nie postanowilam
serio..na czarno to te 5 eu bedziesz MUSIALA dac..ale ja ci zapodaje cene z Polnocy..niew wiem gdzie ty jestes,..jaka czesc Itali
ciezka sprawa kazdy chce zarobic..takie czasy lepiej tesciowa lub mame sciagnac..do dziecka. W Polsce mloda osoba zarobi 13 zl za /h to jest 3,50 eu a co dopiero w Itali! chca po 8 do 10 eu za godzine albo stawke dzienna 50..nie wiem co ci radzic, poczekaj na inne wpisy albo wez kogos/zatrudnij kto ma sytuacje podbramkowa,kto ci bedzie za to wdzieczny,ale nie wszyscy potrafia byc wdzieczni. Kazdy wymaga..czegos ,predzej czy pozniej..:D
no wlasnie... z polnocy jestem. no i sama dostaje psie pieniadze za pelen etat, ostatnio nie jest tu wcale rozowo, eh, do polski by sie wrocilo... wiesz, akurat nie moge nikogo sciagnac, jestesmy zdani na siebie
no ale coz, nie narzekam, mamy za to fajna coreczke! pewnie przyjdzie mi sie zwolnic jak macierzynski wykorzystam i sama z nia bede siedziec. musialabym chyba placic 4 zeby sie oplacilo, a rozumiem ze za to nikt nie wyzyje. zlobki tez kosztuja, a poza tym nie podoba mi sie idea zostawiania jej w jakims obcym miejscu.
dzieki za odpowiedz. pozdrawiam
"ostatnio nie jest tu wcale rozowo, eh, do polski by sie wrocilo..." wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma....a co w Polsce może Eldorado? Dzisiaj już nigdzie nie jest różowo...
dokladnie..
ja raczej z tego powodu, ze w polsce moglabym liczyc na pomoc mamy:)
Cześc rita jeżeli jeszcze szukasz opiekunki dla coreczki to ja jestem zainteresowana... a dokladnie to w jakim regionie włoch mieszkasz...mam 20 lat i szukam pracy we włoszech bo chce sobie zarobic na studia... prosze o odpowiedz..... mój email < [email] lub gg
Jesli dostajesz 5 euro za godzine, to nie lepiej zrezygnowac z pracy. Ile chcesz placic komus za opieke z dzieckiem?
Cześć Rita...ja również jestem zainteresowana pracą opiekunki...jeśli ty również jesteś zdecydowana proszę o kontakt na meila [email] pozdrawiam serdecznie
ktos to czyta?
czytam czytam, choc ostatnio słabo mi sie ładuje ta stronka

dziewczyny, dzieki za odzew, ale wydaje mi sie ze wy spodziewacie sie czegos innego. nie szukam kogos na pelen etat i nie moge dac zakwaterowania, myslalam raczej o kims kto jest tu w okolicy - okolice turynu dokladniej - i chce sobie po prostu dorobic. pol dnia pracy. co do poprzedniego pytania rozwazam w ogole taka mozliwosc, dlatego ze przez 3 miesiace - do roku zycia dziecka - moge pracowac na pol etatu a zaplaca mi za caly. potem to juz inna historia
jezeli okoloce turynu to niestety odpada bo mnie interesuje praca w okolicach bresci
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 33
poprzednia |

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę