Milno-dworzec kolejowy Rogoredo

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
mam pytanie dotyczące dworca kolejowego ROGOREDO w Milano. Otóż dojeżdżam do Milano i wysiadam właśnie na wspomnianym dworcu, następnie muszę dostać się do Lugano...i tu właśnie mam mały problem, bo pociągi z Milano do Lugano odchodzą TYLKO z dworca głownego. Czy ktoś mógłby mi napisać jak ów dworzec się nazywa (sprawdzałam na necie ale jakieś dziwne, wykluczające się inf. mi wyskakiwały ;/ )i jak daleko od dworca Rgoredo się znajduje ...i jeszcze jedna sprawa ile może kosztować taksówka z Rogoredo do tego dworca głównego??? z góry dziękuję za odpowiedzi.
:) już znalazłam inf, że ten głowny dworzec to Milano centrale przy P.zza Duca d'Aosta ...więc proszę tylko o napisanie jak daleko jest z rogoredo do centrale, i ile może kosztować ta nieszczęsna taxi ;) dzięki
Patrycja,nie polecam taksowki,bo wydasz duze pieniadze(no chyba ze masz mnostwo walizek i jestes sama).Jesli nie masz wielkiego bagazu to z Rogoredo do dworca glonego dostaniesz sie metrem(1 euro).Stacja Rogoredo to rowniez przystanek metra.Z pociagu zejdz w podziemie i znajdziesz wskazowki ktoredy do metra.
Druga mozliwosc to po prostu zamiast wysiasc na Rogoredo wyjdz na Centralnym(to tyko stacja dalej...wszystkie pociagi zatrzymuja sie na glownym dworcu.Rogoredo nie jest ostatnim przystankiem.
:)
Kasiu, ja Cię bardzo przepraszam , ale troszke namieszałam, źle sprawdziłam rozkład jazdy: otóż w OSTATECZNEJ wersji( mam nadzieję;/) wysiadam na DWORCU AUTOBUSOWYM LAMPUGNANO i muszę się z niego na stację kolejową Milano Centrale dostać, a dopiero potem Lugano.Tu właśnie zaczynają się schody, bo przyjeżdzam autobusem z Polski (wybrałam autobus bo mam ogromny bagaż i wiem jak wygląda odprawa, dopłaty etc na lotniskach, a z Panem kierowcą to zawsze się mozna ładnie dogadać w sprawie nadbagażu ;)).Autobus zatrzymuje się tylko na Lampugnano więc jestem skazana na samodzielne dotarcie do Milano Centrale :( Wiem że marudzę, ale mogłabyś takiej gapie jak ja, jeszcze raz napisać jak to będzie z dostaniem się z lampugnano do centrale, bardzo daleko, ile mniej więcej km ??????? no i ten nieszczęsny koszt. może jakiś autobus kursuje z dw.aut na kolejowy, ale ze względów praktycznych lepiej mi będzie taksówką bo bagaż mam dosyć duży...i podróżuję sama :( z góry Pani Kasi dziękuję :)
hmm,z Lampugnano na Centralny jest ok 9 km-ok 19 min(tak mowi mapa).
20 min taksowka nie wiem ile cie wyniesie.10-20 euro?
zLampugnano jest metro (tym razem z przesiadka).Myslisz,ze nikt ci nie pomoze z walizka?
Ja mysle tak jak Kasia...Metro! szkoda kasy na taksowke. Jak dasz panu kierowcy troche zarobic na bagazu to pewnie i do metra pomoze ci zaniesc bagaz, a potem masz juz z gorki..schody ruchome lub winda...A jesli znasz wloski to jak poprosisz jakiegos pana o pomoc to tez ci chetnie pomoze..Glowa do gory!!
Dziękuję dziewczynki za wpisy :) dam sobie jakoś radę, spokojniejsza już jestem, jak nie metro to w ostateczności taxi:)|Jakoś się dogadam, to nie jest moja pierwsza wizyta we Włoszech, ale mój wloski hmm jak to ładnie określić ;) jest ''średni'', pozostaje więc angielski... raz jeszcze dziękuję, buziaki :)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Życie, praca, nauka