polacy w bergamo

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 37
poprzednia |
ludziska kochani z bergamo i okolic, czy organizujecie czasem jakies wspolne spotkania, albo gdzie nas polakow najszybciej mozna spotkac i pogadac? bo czasem przychodza takie dni że chciało by się do kogoś odezwać do kogoś po swojemu no ale jest problem bo dookoła sami rumuni albo prawie rodowici włosi.
ktoś coś może wie? czy sa jakieś spotkania albo miejsca gdzie nas polaków można spotkać?

z góry dzięki za informacje i odzew
buziaki dla was wszystkich
jesli mozna zapytac dokladnie gdzie mieszkasz? ja jestem z okolic Bergamo (Val seriana)Jak chcesz pogadac to napisz maila albo skype to sie odezwe
a ja azzano san paolo
[gg] :)
czekam
buzka
pluti mieszkamy bardzo blisko siebie :) jak masz ochotę na pogaduchy to pisz [email]
agetta, NADAL nie masz w realu koleżanek na pogaduchy??
Kurcze musisz być naprawdę wredna, opryskliwa i chamska, bo jak to inaczej wytłumaczyć. Mieszkasz kawał czasu we Włoszech i nie masz do kogo buzi otworzyć?
jeju,coz za wredny babsztyl z ciebie ptysiaku.
zamiast meczyc dziewczyny na forum zajmij sie wlasnym zyciem i wlasnymi problemami typu"dokad i z kim wyjsc dzisiejszego popoludnia"
Chwalisz sie ,ze masz mnooostwo znajomych a ci co po 3 miesiacach pobytu we Wloszech takowych nie maja to wedlug ciebie po prostu starzy emeryci i juz.
Widze,ze dorosla z ciebie osoba...i jaka madra.
A nawet gdyby takich znajomosci szukala skomputeryzowana emerytka, to co komu do tego?
UUU jakies polskie duszyczki w bergamo jednak mieszkaja :-) dobrze wiedziec ze mam sasiadki :-) wiem ze w okolicahc sarnico pracowaly jakies polki czasami sie je spotyka w roznych restauracjach bo w sumie tym sie zajmuja( przewaznie pracuja w restauracjach ) , ja tu tyle siedze i naprawde trudno o spotkanie polakow . :-) z jednej strony to nawet lepiej , mniej obciachu, kiedys byla taka grupka polakow tylko ze oni jak mieli wolne to tylko pili wiec sory ale im musialem podziekowac .
Kasiu z milano masz swieta racje ze wredny babsztyl z ptysia ! Ja jestem we Wloszech od prawie 3 lat i mam tu bardzo malo przyjaciol chociaz w PL nie narzekalam ! Poznac "bratnia dusze" za granica nie jest wcale tak latwo ! Tu kazdy pracuje , odklada , nie ma czasu na spotkania , a wiekszosc tez nie ma ochoty niestety ! Chetnie bym sie spotkala w polskim towarzystwie na "babskie ploteczki , ale bez takich ptysiow poprosze !!! Jestem z okolic Milano , mozna by bylo ustalic jakies miejsce spotkania na piwko !!! Ale powtarzam PTYSIOM MOWIMY NIEEEEEEEEEE !!! :-)
Hej seuse, masz zupelna racje. Ja jestem tu od 13 lat (oby nie pechowe!) i probowalam juz wszystkiego aby zaprzyjaznic sie z Wlochami. Jakos w tajemniczy sposob urywaja sie wszystkie moje dobrze zapowiadajace sie znajomosci a w POlsce nie mialam z tym nigdy problemu. Niestety jestem z Florencji wiec nie spotkam sie z Wami na kawke ale zycze milych pogaduch.
oj kolega to kiepsko doinformowany :) a kolega to z bergamo ? bo z tego co zauwazylam to w bergamo polakow nie brakuje tylko chyba sie ukrywaja :))
ale probuje ich wyszukac bo czasem nuda wieczorami i na weekendach ciagle pelno rumunow i babmusów a z nimi pogadac ciezko jeszcze cie wzrokiem przeswiruja :((
a z kolega sie jak skontakotwac mozna prywtanie, poza forum?
pozdrawiam
Pluti chodzilo o mnie? chyba tak jestem jedynym facetem ktory sie tu wypowiedzial albo na kolezanki kolega wolasz ;-) , jesli chcesz to napisze do ciebie na wyzej podany nr gy gy ,
Pozdrawiam.
a widzisz tu innego kolege ? :P
czekam
Bedzie goraco ;-)
Podbijam temat z przed roku..
Czy ktoś z Bergamo chadza od czasu do czasu na piwko w okolice Città Alta?
Czekam na wieści!
Pozdrawiam gorąco!
hej, ja mieszkam pomiedzy Milano a Bergamo, jak chcesz napisz do mnie na [email] mozemy sie spotkac, w mediolanie mamy dosc duza grupe polakow z ktorymi sie spotykamy czesto :)
Dzięki za odzew!
Tyle że w Mediolanie nie bywam nigdy..No ale kto wie :)
Chciałabym spotkać się tu na miejscu od czasu do czasu, bez organizowania dojazdów i powrotów..
Pozdrawiam!
pannatulipanna ja jak najbardziej z chęcia wybiore sie z toba na citta alta - kocham to miejsce i kiey tylko mam wiecej checi i czasu wybieram sie tam na nozkach, a od niedawna rowerkiem - bo ponad 5km to nie mało :))
ale ja jak najbardziej jestem chetna, odezwij sie na mejla [email]
dawno tu widze zagladalam... ehhh
swoja droga w sobote jadem do polski na 2 tygodnie ale jak wroce to jestem chetna! czekam na wiesci!!
Hej, ja mieszkam pod Bergamo, w Verdellino, a w Citta Alta bede studiowac lingue za miesiac :) I jestem chetna, by poznac jakas Polke, bo jestem tu juz od 2 miesiecy i nie znam rodakow. Moj email [email] :)
Odswiezam, moze ktos jeszcze mieszka w Bergamo lub okolicach :)
Hej ! Wszyscy kogos tam poznawaja , umawiaja sie na kawe a ja nic !!! Nie ma polakow w okolicach Malpensy czy co ??? No ja przez 10 lat nie spotkalam ani jednego ! to chyba nie ma. ? No jak juz wczesniej napialam w innym temacie o dziewczyny mi chodzi, bo ja porzadna mezatka z nieznajomymi chlopcami sie nie zadaje ( nie wypada )
gosia BG ja mam kolezanke ( jeszcze , ze szkoly podsawowej ) co mieszka w Albino z narzeczonym juz chyba z 7 lat . Ona tez ciagle taka "samotna..." czas spedza w Orionie na zakupach . Spytam czy moge ci podac jej telefon.
Ew, no jasne, bylabym wdzieczna :) Nie to, ze na siel szukam jakichs znajomosci, ale fajnie byloby sie do kogos kiedys zwrocic lub wyjsc na kawe, czy jak :)
Gosia. Kolezanka jest obecnie w Polsce ma wrocic w przyszlym tyg. to sie jej spytam czy moge ci dac numer, ale jestem pewna , ze bedzie zadowolona . Pewnie , ze nikt na sile nie szuka znajomosci. Ja ich troche mam tylko, ze to sami wlosi. Oczywiscie nie mam nic przeciwko wloskim znajomoscia , wprost przeciwnie ! Ale i tak teskie za polska kolezanka , to tak inaczej, swojsko, smiech jest inny ...temety inne i w ogole. Pozdrawiam
czesc wam wszystkim jestem tutaj nowa ja tez mieszkam pod bergamo i tez milo by mi spotkac sie i zaprzyjaznic kim kto mieszka w bergamo lub okolicach jak jestescie zainteresowani piszcie [email]
czesc gosiu ja mieszkam niedaleko bergamo a dokladnie 5 km od i byloby mi bardzo milo cie poznac ja w bergamo mieszkam z narzeczonym wlochem i pracuje i jestem otwarta na nowe znajomosci cami81
Hej Cami, w ktorej 'wiosce' dokladnie mieszkasz? :)
no hey wyslalam ci email a widziasz wlasnie mieszkam niedaleko ciebie w Levate a co tam porabiasz ciekawgo
tez mi brakuje znajomych kumpeli zeby gdzies wyskoczyc na zakupy na kawke do baru
Witajcie, jestem Aga :) Pozwolę sobie odświeżyć ten wątek. Zamierzam przylecieć do Bergamo 5 kwietnia razem z moją mamą i szukam noclegu na jedną noc (z 5 na 6 kwietnia). Z Bergamo chcemy się udać na wycieczkę do Wenecji. Może ktoś z was mógłby nas przenocować za jakąś symboliczną kwotę? :)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 37
poprzednia |

»

Pomoc językowa