Family Service "Amica"

Temat przeniesiony do archwium.
Witam Wszystkich na tym forum ! Szukam informacji, czy Ktoś z Was miał już do czynienia z agencją "Amica"- oferującą prace?
Czyżby, nie ma Nikogo? Kto, cokolwiek wie o tym pośredniku, proszę pomóżcie !
Dziwisz sie jakbys pytala o Mediaset, a tu nikt nie zna. :) Poklikalam i wyskoczyla mi agencja detektywistyczna. Szukalas w necie agencji i opinii na jej temat?
Może nikt nie przeżył?
czyzby to ta Amica co to wiezniowie montuja lodowki?..myslisz,ze nie moga przezyc za te marne grosiki?...Amica..Zaklad Karny.. Wronki..jedynie skojarzenie co mam i co google pokazuja ..Amica..nie ma zadnej innej Amici.Ta twoja Amica to jakis latajcy holender ..w stylu tajnych lotnych brygad..co to wycyckac naiwnego przezuc i wypluc...ostroznosc zalecana :D /serio to nie zarty..jak nic nikt nie wie to nie daj sie nabrac na nazwe..amica, amica..a potem sprawa sądowa i...... Wronki.... hehehe
Gabika! Spotkalam sie z taka agencja w Foligno (Umbria). Znajoma wloszka mowila mi , ze zatrudniaja osoby do opieki nad starszymi ludzmi. Szczegolow nie znam. Wiem tylko tyle, ze dziala ona od kilku lat. Przy najblizszej okazji moge tam pojsc i dowiedziec sie wiecej. Mam nadzieje, ze to ten sam rodzaj agencji "Amica".
Witam Wszystkich ! Dawno mnie tu nie było !
Może ktoś miał do czynienia z "Obiectivo di Lavoro" w Rzymie i Family Service
"Amica" w Foligno. Szukam zatrudnienia jako opiekunka. Proszę o opinie.
Co to za agencje ? I czy warto?
emiliape zaglądasz tu jeszcze?
Wpisz w google "Assistenza Amica Foligno". Czynne od godz 10 do 12 a potem od 17. W soboty przed poludniem tez czynne.Powodzenia!
Witam serdecznie , czy ktoś moze mi pomóc i powiedzieć czy w okolicach Foligno może rodowity Włoch poszukać pracy ? bo znajomy z tej właśnie miejscowości mówi mi ze w całym regionie Umbria nie może znaleźć pracy gdyz tak ciezko tam o pracę . Chciała bym wiedzieć czy mówi prawdę ,dlatego tak ważna jest dla mnie ta informacja
No cóż - odpowiem za siebie -wróżką nie jestem i nie mogę w żadnym wypadku stwierdzić czy taki rodowity Włoch(domniemam , ze ten znajomy to Włoch ) mówi prawdę czy tez nie . Natomiast mogę wyrazić swoja opinie o sytuacji jaka przedstawiłaś i stwierdzam co następuje : KŁAMIE .

P.S.
W okolicach Foligno rodowity Włoch MOŻE szukać pracy.
edytowany przez asijek: 17 gru 2010
Wychodzi na to ze przez ponad rok wciskał mi kit ze od dwóch lat nie moze znaleźć pracy bo wszystkie zakłady podupadają ,wierzyłam myśląc ze mając ponad 40 lat może być cięzko o pracę tym bardziej gdy teraz kryzys światowy jest . Czy masz kogoś z rodziny lub znajomych w Foligno i stąd wiesz ze nie jest tak cieżko tam o pracę ? Chciałabym być pewna na sto procent zanim wygarnę mu kłamstwo
Beta41! Oczywiscie, ze moze szukac pracy, tylko pytanie czy ja znajdzie. Mieszkam w tym regionie od kilku lat i orientuje sie nieco w rynku pracy. Wszystko zalezy od tego, jakiej pracy szuka i w jakim jest wieku.Budownictwo okupuja arabi, rolnictwa nie ma, nieliczne fabryki zamykaja lub juz zamkneli lub zaloga jest na "cassa integrazione". Foligno jest malym miastem, bez przemyslu. Jest kilka fabryczek ale to raczej manufaktury o nielicznej zalodze, zatrudnianej po znajomosciach. Biura i urzedy, to stanowiska dla rodziny.
Prawnicy, lekarze, agenci ubezpieczeniowi, to zamkniete kregi, do ktorych nielatwo sie dostac. Uslugi dla ludnosci ( w naszym, polskim pojeciu), nieliczne. Sa male firmy zajmujace sie tym ale to sa na ogol firmy rodzinne i nikogo obcego nie zatrudniaja bo popyt jest maly.
Mam jeszcze wyliczac?
Mysle, ze Twoj znajomy nie mija sie z prawda.
Troche lepsza sytuacja jest moze w okolicach Perugi ( wiecej firm) ale z tego co wiem tez trudno o prace.
Jesli chcesz pogadac na ten temat to moje [gg]
Dziękuję Ci ogromnie za pomoc , nawet sobie nie wyobrażasz jak ogromną ulgę poczułam wiedząc ze nie okłamuje mnie mój znajomy Napisałam na gg :) Pozdrawiam :)
Oczytalam wiadomosc na gg ale potem gdzies mi zniknela. Prosze sie jeszcze raz odezwacbo nie mam Twojego nr gg.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Solo italiano