praca przy zbiorach

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
bardzo chciałbym wyjechac do pracy przy zbiorach we Włoszech.
Jak moge znalezc taka prace? Szukalem w polskich agencjach ale ciezko.
Bardzo prosze o porady.
najlepiej u gospodarza bezposrednio..ale we Wloszech jest 10 proc bezrobocie wiec podejrzewam ,ze wszyscy majacy chec do pracy/i glód kasy../ rusza do gospodarzy na zbiory. I jak co roku gospodarze zatrudnia znanych juz sobie pracownikow, ktorzy ewentualnie przyprowadza nowego kolego ziomka.W razie jakiejs choroby/ukrytej czy nabytej swiezo/ czy wypadku..zostaje sie od razu zwolnionym z tej pracy..Z reguly 'poczta pantoflowa' zdobywa sie adresy gospodarzy..czyli ktos kto juz byl i pracowal..
Ktos juz byl i pracowal? :)
Ja organizuje ale mam juz paczke która przyjezdza od kilka lat
Najlepiej szukać winnic i pisać meile Bo Włochom nie chce sie robić i wiekszośc winnic w moim rejonie Chianti to obcokrajowcy
Moze moglbys mi pomoc? : ) jesli masz taka mozliwosc, napisz prosze na [gg]
Albo chociaz powiedz jak szukac winnic?
poszo na priva
praca na winnicach zaczyna sie pod koniec sierpnia,ale we wloszech jest bezrobocie wiec watpie czy znajdziesz prace,ja mieszkam na poludniu okolice Neapolu tu jest tragicznie,od 3 miesiecy szukam pracy i nic nie moge znalezc.uwazaj na posrednikow ktorzy wolaja pieniadze bo to beda oszusci.wszystkie koszty zawsze pokrywa pracodawca takie jest prawo jezeli ktos ci powie ze za prace trzeba zaplacic to znaczy ze na pewno nabija cie na kase.powodzenia
Nie wiem gdzie sie zaczynają zbiory pod koniec sierpnia ale w Toscani zaczynają sie pod koniec września !!!
I trzeba jeździć po winnicach i pytać
na Campani okolice Neapolu zaczynaja sie zbiory pod koniec sierpnia,ale ciezko sie zalapac bo wlasciciele winnic maja stale obsady od lat a nowych do przyuczenia nie biora
Witam.Ze zbiorami winogron w tym roku kiepsko.Do pracy tylko przyjmują tych polaków którzy tutaj mieszkają i mają włoskie dokumenty, przyjmują tylko na kontrakt.Boją się przyjmować bo kolosalne kary płacą ten co zatrudnia i tego kogo chwycą na polu.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę