Operato 3 (Tre) jakie jest wasze zdanie?

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc, moja znajoma przymierza sie do kupna iphona w ofercie TRE Top ZERO6
http://www.tre.it/public/iphone3gs_16ABB.php
Czy ktos jest w stanie udzielic nam informacji jak to jest z tym 3?
Czesto widzimy artykuly w ktorych jest napisane ze 3 ma maly zasieg poza duzymi miastami czy to prawda? Ktos z Was ma 3?
Jak oceniacie tego operatora?
Ktos z Was siedzi dobrze w temacie telefonii komorkowej?
Ja mam 3 i nie moge nażekać,3 ma pokrycie z TIM więc jak 3 nie ma zasięgu to przejmuje TIM I i linia jest bez problemu
Tre to taki ogoniarz jak u nas Play/P4/ ti dlatego nazywa sie 'Trzeci'
sette di nove a skad ty zawsze tak wszystko wiesz...niesamowite.
ja mam telefon 3 od ok 4 lat od 2 lat w abonamencie. nie moge na nic narzekac,rozmowy kosztuja malo nawet te za granice zasieg jest zawsze i wszedzie. a jesli znajdziesz sie w kraju gzie tez jest 3 to taryfa ci sie nie zmienia,placisz tak jak we Wloszech,
Dzieki za informacje, faktycznie potwierdza sie fakt ze w kazdym z tych krajow mozna rozmawiac z Italia za centy:

Austria, Belgio, Bulgaria, Canada, Cipro, Danimarca, Estonia, Finlandia, Francia, Germania, Gran Bretagna, Grecia, Guernsey, Irlanda, Lussemburgo, Norvegia, Paesi Bassi, Polonia, Portogallo, Slovenia, Spagna, Svezia, Svizzera, Ungheria, USA
... i to jest super...

Gdyby nie fakt, ze jak juz sie prawie zdecydowalysmy na zakup to wyplynela jedna bardzo brzydka sprawa, oczywiscie jak to zwykle bywa malym, jasno szarym druczkiem na koncu oferty bylo napisane:
Per tutti i nuovi attivati con Piano Abbonamento Zero6 Top, oltre alle Condizioni Generali di Contratto in vigore, si applicano le seguenti ulteriori restrizioni:
- traffico (voce o SMS) mensile complessivo verso un singolo operatore, non 3, inferiore al 60% del traffico totale uscente;
- il totale dei minuti di Chiamate ricevute nel mese superiore al 10% dei minuti totali di Chiamate effettuate nel mese.
- traffico (voce o SMS) mensile complessivo effettuato e/o ricevuto in roaming nazionale inferiore al 70% del traffico totale uscente e/o entrante.
Qualora dai sistemi di rete 3 non risultasse soddisfatta anche una sola delle condizioni sopra indicate, previa comunicazione al cliente, 3 si riserva la possibilità di applicare le condizioni economiche del Piano Tariffario TuaNove.

No i chyba w tej sytuacji nici z tego bo nie znam nikogo kto ma 3... przeciez nie będziemy dzwonić do obcych ludzi tylko dlatego zeby sobie nabic "procenty"... idiotyzm!!!! A z drugiej strony ta ich oferta x iPhone jest zdecydowanie najlepsza sposrod trojki operatorow ktorzy iphona maja... to znaczy mieli bo wczoraj odwiedzilysmy Vodafone i Tim i w obu iphony juz sie skonczyly (i nie wiadomo kiedy beda - normalnie jak za komuny;)

W kazdym razie dzieki za informacje.
A tak przy okazji to czy ktos z Was ma iphona z 3 / Tim / Vodafone i moze cos zapodac o uzytkowaniu, kruczkach umowy, realnych kosztach?
Pozdro!
Z tego co wiem robia rozne nieczyste numery. Zbyt dobrej opinii nie maja.
Ach mój ulubiony temat to właśnie TRE.
ODRADZAM!!!
Jestem użytkownikiem TRE od roku.
Wziąłem telefon z Abonamentem który miał wynosić w promocji 9Euro zamiast 29Euro przez cały okres umowy. Oczywiście od razu uaktywniłem taryfę ZERO5 bodajże która to obiecywała 60minut dziennie gratis do Polski od pierwszego dnia zakupu oferty... i się zaczęło.
Dziesiątki moich telefonów dziennie do biura obsługi, co chwila oczywiście rozmowa z innym operatorem i każdy mówił co innego (połączenia są płatne do BOK)
Musiałem wysyłać jakieś dokumenty FAXEM kilka razy z rzędu bo im się gdzieś te faxy gubiły. Jak mi operator mówił że fax otrzymali to przy kolejnej rozmowie z kolejnym operatorem okazywało się że go nie otrzymali.
Bez psychotropów z tymi imbecylami nic nie da się załatwić.
Tak więc prawie miesiąc walczyłem o tą godzinę darmowych rozmów do Polski GRATIs (choć nie do końca bo mają Scatto alla risposta 0,16E)
Na pierwszym rachunku kwota ok 30Euro za same połączenia z biurem obsługi. TRAGEDIA
ALe co ich zwyzywałem od idiotów, kretynów itp to przechodzi ludzkie pojęcie. Nawtykałem że są debilami i mają zaje.... burdel bo każdy mówi mi co innego mimo tego że korzystają z tego samego Systemu bądź co bądź za pomocą komputerów.
...i wywalczyłem po miesiącu...z tym że obiecany abonament 9E zamienił się na 29E i dupa.
Kolejne dziesiątki rozmów do BOK, dziesiątki wizyt w punkcie sprzedaży i nic.
Sprzedawca twierdził że zwrócą tą różnicę ale niestety...NIE TEN OPERATOR
Później będąc na wyjeździe w Polsce 3krotnie korzystałem z internetu za pomocą tego telefonu. Dosłownie max 2 minuty x 3 co daje 6 minut.
Rachunek do dziś za to nie zapłacony ponad 500Euro

Jednym słowem są nieźli w oszukiwaniu
Dziś nadal używam tej sieci z racji tego że korzystam z ich internetu bo kosztuje mnie 3Euro na tydzień,ale jedynie z karty na doładowywanie
NIGDY WIĘCEJ ABONAMENTU W TEJ SIECI

Za to polecam TIM

Pozdrawiam
....ja tez odradzadzalam ...ale jedna uznala mnie za 'wszystkowiedzaca'..heheh pewnie owa foorowiczka cierpi na syndrom niedoinformowania.. i zazdrosci,ze ktos wie ciut wiecej...heheheeee
UFF... Ładna historia, nie zazdroszczę...
Całe szczęście ze nie wsadziłam łapy do tego nocnika! W ostatniej chwili wybrałam operatora TIM. A mało brakowało ale dało mi do myślenia to co cytuje wyżej, przecież to niemożliwe żeby do tego stopnia kontrolować rozmowy wychodzące i przychodzące... Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam!
Warto zawsze poszukac opinii w necie:
http://www.ciao.it/Opinionisulprodotto/Tre_3__247076
WItam ponownie
Fakt, można poczytać opinie w necie pod warunkiem że nikt ich nie moderuje;)
Tak czy inaczej jak pisałem, nadal używam TRE tylko że na kartę i tak czy inaczej rozmowy do Polski kosztują mnie 9cent za minutę, co jest w granicach normy. Jedynie ich drażniące SCATTO... Oprócz tego jedynie oni mają opcję NAVIGA 3, która daje możliwość korzystania z internetu za sumę bagatela 3EURO/tydzień.
Fakt, internet jest limitowany do 100MB dziennie jednakże na podstawowe potrzeby wystarcza. Jeśli nie ściąga się niczego z internetu to po prostu spoko;)
Pozdrawiam
Mozna sie zorientowac, czy opinia jest wiarygodna. Zwykle te, ktore sa pelne zachwytow i przypominaja reklame, nalezy odrzucic. Tre bywa czesto gosciem Mi manda Rai Tre, wiec czystego sumienia nie maja na pewno. Niektorzy zostali ich klientami nawet o tym nie wiedzac / do czasu oczywiscie /.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka