praca we Włoszech

Temat przeniesiony do archwium.
Wrocilam 2 tygodnie temu z Sardynii z obozu mlodziezowego (bylam tam jako wychowawca) .Mialam teraz jechac na Sycylie tez do pracy, ale w ostatniej chwili cos nawalilo i jednak nie jade. Szukam teraz jakiejs pracy we Wloszech, przeszukiwalam juz internet, ale ciagle widze tylko jakas prace w klubach, jakies hostessy itp.Takie rzeczy mnie nie interesuja. Czy ma ktos z Was moze jakis namiar na "normalna" prace? zadne kluby, dyskoteki itp.ALbo jedzie ktos gdzies do pracy i jest tam tez jakies wolne sprawdzone miejsce?badz moze ma ktos namiar na cos fajnego. Jesli chodzi o mnie to mowie po wlosku, wiec z jezykiem nie ma problemu. czekam na jakies info
Praca nagrodą na włoskiej loterii
Nietypową nagrodę można wygrać na włoskiej loterii dla klientów. Sieć supermarketów na północy Włoch chce w ten niecodzienny sposób rozdysponować dziesięć miejsc pracy. http://polonia.wp.pl/country,3,title,Praca-nagroda-na-wloskiej-loterii,wid,11464072,wiadomosc.html
Podaj gy gy , moze cos mam dla Ciebie . Pozdrawiam
a dla mnie oprocz kopa mialbys cos?tez ci podam gg
nie rozumiem . Lubisz byc kopana? ja nie kopie kobiet . Pozdrawiam
sreberko chodzilo ci o Coop?..nie rozumieme twego wpisu..chodzilo ci o cooperative?
ah ,to ty jestes fajny facet,bo moj facet (jest polakiem)to mnie kopie,on w nocy chrapie to ja gwizdze a on mnie kopie.pozdrawiam
eeeee..rozczarowalam sie...ale wiesz ty dlugo z tym 'kopaczem' nie bedziesz...oskarz go o przemoc domowa i na dowod pokaz karbinierom sine pokopane nogi..odszkodowanie duze wywalczysz..heheheh
problem jest taki ze siniaki to ma on ,bo jak on mnie kopnie raz to ja mu oddam dwa i o wiele mocniej
no to sei molto brava..popieram ,popieram i z lokcia mu..z lokcia! :D
podsunelas mi pomysl teraz jak zacznie chrapac to mu dam z lokcia a gwizdac nie bede,haha
zobacz w sieci/google/ ..sa specjalne klipsy do nosa..podobno po 1 tyg..wkldania tego klipsa na noc chrapnie przechodzi
http://www.dziennik.pl/kobieta/article361829/Senne_klopoty_wielu_par.html
Jestem od kilku dni we Włoszech, szukam pracy, jeśli ktoś ma jakieś oferty to proszę o kontakt na mail: [email]

Poszukuję zajęcia dla mnie i mojego chłopaka. Ja mam 20 lat, on 21. Znamy włoski w podstawie, tzn. dużo rozumiemy, mało mówimy. Mieszkamy pod Rzymem (Palombara Sabina). Podejmiemy prawie każdą pracę ;)
teraz jes tsezon na owoce...tam poprobujcie bo widze ze chcecie byc razem
A masz jakieś namiary?
jest wiecej chetnych niz miejsc pracy, w Itali jest ponad 10 procent.bezrobocie i mnostwo nielegalnych imigrantow..co niekoniecznie zaraz sie pchaja do pracy..wola podilerowac..heheh..sprobojcie na Polnocy Alto Adige..jesli mowicie choc troche po wlosku i rozumiecie co oni dowas mowia ..bo gospodarze wloscy nie znaj angieleskiego../podobnie jak nasi rolnicy../tu troche niemiecki moze dopomoc.To mozecie znalezc prace..szukaj wgoglach wpisz kluczowe slowa..ja ci namiarow nie dam bo jak to sie mowia nie moja braznza..a pozatym nie moge rczyc za ludzi ktorych nie znam.raz zalatwilsam kolesiowi po sciagal jakis znajomkow..co byly tylko prpblemy znimi bo zarobniwszy ,by zoaszczedzic to mie wpraszali na nocleg..a dororosli ludzie jak maj kase anie maja noclegu to wg mnie ida spac do hotelu anie dezorganizuja komus zycie..Nie uwazasz..Niby dlaczego mam sie troszczyc o oszczednosci jakiegos kolseia..jestem tylko kobieta..zaltwiam prace..czestuje obiadami..woze na spotkanie z gospodarzem.. z dobrego serca i nic z tego nie mam/a ponosze koszty!/ tylko nerwy..potrafia przyjsc tak brudni i smierdzacy ze stosem brudnych ciuchow ze az furii dostawalam..To nie dla mnie takie 'pomaganie rodakom..to bylo na lansie 2o lat temu 'zalatwienie roboty' ziomkom/..teraz sa inne czasy, granice otwarte..radzcie sobie wszyscy ziomale sami ..dowody osobiste zapewne juz macie/jezyki znacie ..wloski ang .niemiecki?/ ..i codice fiscale tez umiecie zaltwwic ..w pierwszej kolejnosci w Itali..bez tego zaden gospodarz nie przyjmie do pracy.szukac wgogoolsch lub w Itali na mercato jak zjedzdzaja sie do miast oloiczni gospodrze handlowac jablkami..Pytac wsrod ludzi kiedy w danym miejscowosci jest mercato..lub mercatino contadini..sa takie wyznaczone placyki do handlu produktami rolnymi jak owoce, warzywa ,miody.Podejrzewam, ze we Francji zarobilabys wiecej przy winobraniu niz w Itali w obecnym kryzysie
Nie musiałaś się tak rozpisywać,żeby powiedzieć mi,że nie dasz mi żadnych namiarów. Zresztą zbieractwo raczej mało mnie interesuje ponieważ przyjechałam tu na stałe a nie zarobić. No nic, poradzimy sobie sami, ale jakby ktoś coś słyszał to się odezwijcie :)
ach staly etacik? to ci sie marzy?..przykro mi nic nie slyszalam..przykro mi doprawdy :D moze zerkniesz tu i sama cos wybierzesz? http://public.agenzialavoro.tn.it/bachecalavoro/vista.asp?tipo=ultimasettimana&submit=gli+annunci+pubblicati+negli+ultimi+7+giorni#57482
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka