internet we Włoszech

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, mam problem. Pracuje we Wloszech sezonowo, pol roku jestem tam i pol roku w Polsce.Nie za dobrze znam jezyk wloski i chcialam spytac czy wie ktos moze jaki zalozyc internet zeby miec i w Polsce i we Wloszech. Nie chce kupowac abonamentu Wind bo pozniej pol roku co z nim zrobie, nie mam komu go zostawic, i tak samo z abonamentem w Polsce, zaloze jakiegos PLusa czy cos i pol roku bede placic za nic. Moze ktos ma podobny problem do mojego lub zna rozwiazanie tego problemu?Dodam ze potrzebuje internetu tylko do gg lub skypa, czyli transfer moze byc slabszy. Z gory dziekuje i pozdrawiam :)
naprawde nikt nie jest w stanie mi pomoc ? prosze jeszcze raz !!
Czesc!!

Dowiadywalam sie ostatnio o Internet na karte, np. w Erze, Plus, Orange lub Play. Najpierw powinnas zadzwonic do nich i zapytac o zasieg. Najtanszy jest Play ale zaseig ma chyba najgorszy, np. w mojej miejscowosci Play nie ma zasiegu, za to Era ma bardzo dobry. Potem nalezy kupic modem na USB, to cena ok 270.00 PLN , w tym jest jedno doladowanie, zazwyczaj za 50 PLN, i potem doladowujesz kiedy chcesz. Zazwyczaj 1GB kosztuje ok. 50 zl ale mozesz nie doladowywac przez pol roku i po powrocie do Polsk znow doladowac.

To samo jest we Wloszech, tzw. chiavetta USB w Wind/ Vodafone kosztuje chyba EUR 20.00,na pewno dzial tez na zasadzie doladowan.

Pozdrawiam,
Marzena
czyli mozna na pol roku wykupic (podpisac umowe?) bo na stronie TIM, Vodafone wszedzie jest 24 mese.
Witam ja wlasnie korzystam z internetu na kluczyk,wzielam w wind,za kluczyk zaplacilam 69euro a za internet tylko 20 euro co miesiac musze doladowac karte.Faktycznie jesli po pol roku wyjedziesz nie musisz doladowywac ale konieczne jest zadzwnic na ich infolinie i zrezygnowac z oferty a za pol roku czy kiedy tam chcesz znow uaktywnic takze jest bardzo wygodnie.Jedyny problem to ze sa to tylko 2GB co oznacza ze jakiekolwiek sciaganie filmow,ogladanie na youtube czy czatowanie nie wchodzi w gre i napisalas ze potrzebujesz do skypa wiec mozesz tylko pisac jak juz bedziesz chciala pogadac to zluzyjesz szybciutko te 2GB,Tak mi powiedzial gosciu w sklepie ale to jesli sie zdecydujesz oni cie tam poinformuja.Jesli nie mowisz dobrze po wlosku to lepiej wez sobie kogos kto mowi zeby dokladnie zrozumiec zasady.Ja jestem zadowolona tylko ze uzywam go w pracy,wzielam zeby sie nie nudzic bo siedze ze starsza babka a tak zawsze mozna z kims wlasnie na skypie np pogadac.O ale sie rozpisalam he he mam nadzieje ze choc troszke pomoglam,pozdrawiam
a jest taka mozliwosc zeby sama karte wziasc u operatora (tim, czy wind) a kluczyk dokupic gdzies indziej taniej ? czy sa jakies simlocki i nie warto kombinowac?
kasia,ja tez mam wind i laduje karte 20 euro co miesiac ale przez skype gadam codziennie a do laptopa mam podlaczona komorke,
Wiesz co mi z tym skypem gosciu w sklepie tak powiedzial a ja nie chcialam ryzykowac i tracic lub zluzyc calego limitu odrazu tymbardziej ze ja ten internet potrzbuje w pracy tak jak teraz np gdybym nie miala neta to bym sie chyba pociela z nudow a tak zawsze sobie cos poczytam , a w domu u siebie mam stale zlacze wiec tam dzwonie na skypie itd,ale musze powiedziec ze jestem zadowolona bo nawet smiga,myslalam ze bedzie wolniejszy.
Hej,no ja mialam kilka kluczykow do wyboru juz nie pamietam jakie tam byly,ale wybralam nokie bo to dobra firma i nie byl najdrozszy.Ja bym tam nic nie kombinowala bo niewiem jak to z tymi simlockami, a nawet jak zrezygnujesz z tej oferty to przeciez kluczyk ci zostanie i mozesz go kiedys z jakas inna oferta uzyc byc moze nawet w polsce. Najlepiej zapytaj w sklepie jak sie zdecydujesz na kupno,pozdrawiam
Ja mam internet z Tim, Alice Mobile, co miesiac laduje konto za 20€ (jesli ladujesz regularnie to placisz 20€, jesli nie 25€)i mam 100 godzin do wykorzystania, za 35€ jest 400 godzin. Jak bylam miesiac w Polsce to oczywiscie nie zaladowalam konta, a po powrocie doladowalam i wszystko dzialalo, musialam tylko isc do serwisu tim i powiedziec zeby mi aktywowali Alice100, mozna tez zadzwonic do biura obslugi. A klucz kosztuje teraz chyba 90€. Powodzenia.Pozdro
Temat przeniesiony do archwium.