A kto ci bedzie kontrolowal czy ty z tym dichiarazione pracujesz czy studiujesz ?? Jak ja robilam to urzednik MSZ sam zapytal mnie do czego mi dyplom - jak powiedzialam ze do pracy to zasugerowal ze gdyby bylo do studiowania to bylo gratis .. Na moje wahanie ze wlasciwie to juz zaplacilam w kasie , ze nie jestem juz w wieku studenckim odparl puszczajac oko ze na studiowanie nigdy nie jest za pozno a wplate z kasy mozna zaraz wycofac i nawet powiedzial mi jak to zrobic , bo jak sam powiedzial "po tracic 120 zl jak mozna ich nie tracic". Co tez zrobilam .
Wiec rob do studiowania za darmo - apostille jest identyczne do obu celow i niczym sie nie rozni - pytalam na wszelki wypadek urzednika . Nie ma na nim napisane do jakich celow ma sluzyc .
Ja placilam w marcu 2008 - potwierdzenie autentycznosci dyplomu w Min.Szk.Wyz.-19 zl , apostille w MSZ - gratis , tlumaczenie przysiegle dyplomu - zaleznie od stawek tlumacza ( nie pamietam .. 70 zl za strone ?) i potwierdzenie dichiarazione di valore w Wydz. Konsularnym Ambasady Wloch - 31 € .
Jakbys chciala szczegoly to ewentualnie podaj maila prywatnego .