Servizio veterinario ULSS

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich forumowiczów (i tych "starych" i tych "nowych" )po dłuższej przerwie ;)
Nurtuje mnie czy usługi państwowego weterynarza są tańsze ,czy można zamówić wizytę dla kici czy psa i czy można szczepić zwierze ?
Znalazłam kicie kilka dni temu ,przygarnęłam ,odpchliłam ,a teraz poszukuje dla niej domu,do tego czasu chciałabym kicie odrobaczyć i zaszczepić . Czy zostaje mi tylko prywatny i jakże drogi weterynarz?
Musiałabyś się dowiedzieć, czy w Twojej okolicy istnieje jakiś publiczny szpital lub klinika weterynaryjna (bo generalnie we Wloszech takowe istnieją). Wiele (jeśli nie większość) ASL ma również Servizio Veterinario, wiec musisz po prostu popytać.:)
Jeśli chodzi o publiczny szpital czy klinikę nic mi o tym nie wiadomo ,ale faktycznie moje ASL posiada Servizio Veterinario i jutro rano zamierzam do nich zadzwonić celem uzyskania konkretnych odpowiedzi .Jednak to nastąpi rano a w chwili obecnej "zżera mnie ciekawość" ;)) Miałam nadzieje ,ze może ktoś korzystał z usług weterynaryjnych w regionalnym ASL i mógłby zaspokoić moja ciekawość :)
Dziękuję za odzew - jak zawsze można na ciebie liczyć :)))

« 

Studia językowe