Czesc
Mam 24 lata i mieszkam od roku w Sienie, zostawilem wszystko w Polsce dla pewnej wloszki i po roku juz nie jestesmy razem :)
Siena jak i cala jej mentalnosc w zupelnosci mi nie odpowiada i chce sie przeniesc do Florencji. Nie mam we Wloszech nikogo kto by mi mogl pomoc wiec jak mi sie podwinie noga to bedzie krucho wiec chcialem was zapytac o kilka rzeczy.
Chce znalezc jakas pewna prace i dopiero wtedy zostawie obecna w Sienie. Po wpisaniu agencje pracy we Florencji wyskoczyla mi ta oto informacja, troche tego jest, wiec moze ktos z was juz to sprawdzil i wie czego nalezy unikac a gdzie warto zahaczyc.
http://maps.google.it/maps?hl=it&lr=lang_it&um=1&ie=UTF-8&q=agenzie+del+lavoro+firenze&fb=1&split=1&gl=it&ei=YKOrSt4tgpv8BtbB0LMG&sa=X&oi=local_group&ct=image&resnum=1
Mam skonczonego licencjata z informatyki i znam dobrze wloski i angielski. Aczkolwiek na poczatek jakakolwiek praca mnie usatysfakcjonuje byle tylko wyniesc sie z tego miasta jak najdalej :)
Chcialem w najblizszych dniach zrobic rajd po tych biurach, ale zastanawialem sie tez nad recznym roznoszeniem CV aczkolwiek nie wiem jaka to ma tutaj skutecznosc.
W sumie moglbym tez zaczac studia, jesli to w ogole mozliwe, powiedzmy kontuacja informatyki, albo cos od nowa. Wiem ze tutaj sie za to placi wiec w moim przypadku to odpada. Ale moze jest jakis inny sposob dla swiezo upieczonego obcokrajowca?
Dzieki za ewentualne porady w sprawie transferu. Pozdrawiam