auto w Italii

Temat przeniesiony do archwium.
Mam we Włoszech auto na polskich tablicach i chciałabym sie dowiedziec czy można we Włoszech zrobic przegląd techniczny tego samochodu tzw. revisione. Tam gdzie mieszkam mechanik powiedzial mi, ze nie, ale nie wydawal sie zbyt kompetentny...
Drugie pytanie: Czy mogłabym to auto oddac do kasacji i miec zniżke przy kupnie nowego auta? Czy fakt ze jest ono na polskich tablicach to uniemozliwia?
Dodam tylko ze jestem na stałe we Włoszech, jestem tam zameldowana, mam męża Włocha.
Dziekuje z gory ze wszelkie informacje!
Witaj!Na oba pytania odpowiedz brzmi NIE. Przeglad tylko w Polsce (niestety).
Samochod z polskimi tablicami mozna zezlomowac we Wloszech bez problemu ale tylko w autoryzowanych punktach. Musisz wziac zaswiadczenie o zezlomowaniu, przetlumaczyc je na polski i wraz z tablicami i dowodem rejestracynym wyslac do swojego Wydz. Komunikacji w Polsce. Dowiadywalam sie rowniez o znizke przy zakupie nowego auta w przypadku zezlomowania strego (na polskich tablicach), odpowiedziano mi (Chevrolet, Fiat)- nie. Popytaj u innych dealerow moze....
dzieki, bedziemy pytac. No chyba zmiana tablic z polskich na wloskie to zbyt kosztowne i za duzo zabiegow biurokracyjnych. Slyszalam ze to kosztuje ok 400 euro

« 

Solo italiano