PRACA WE WŁOSZECH

Temat przeniesiony do archwium.
31-52 z 52
| następna
wiem... słucham, czytam i juz mi sie pomieszało w głowie. niewiem co o tym wszytkim mylec. musze na spokojnie sobie wysztko przeanalizowac, poszukac jescze jakis informacji o włoszech i dopiero cos postanowie. w kazdym bądz razie dzienki wszystkim za dotychczasowe informacje i oczywiscie porsze o wiecej "ich" :P
masz racje...ale z angileskim to czemu nie w Angli?...chcesz na czarno witali?..jak zobacza zes nowicjusz to cie beda chcieli oszukac jak nic.Mysle tylko o tym.Pracy szukaj na Polnocy Itali..zob.w google slowa kluczowe i probuj..zawsze tu po porade mozesz zajrzec..trzeba z Grecji bylo w sierpniu tu przyjechac...dokladnie rok temu spotkalam dziewczyne Polke co z Grecji przyjechala do Itali,mowila po wlosku ja ty...zajmowalam sie troche nia..pomagalam szukac pracy,nocowala w osrodku pomocy, w koncu zniknela jak kamfora z moim telefonem i innymi prywatnymi drobiazgami..miala depresje widzialam to....Jej widok mnie sama podlamywal..A jeszcze musiala jej tlumaczyc ze ci to jej chcieli oferowac jakas prace/podczas picia kawy w jakims barze,padaly oferty heheheh/ to ją do wyra chca zaciagnac..bo wydawala sie nic nie rozumiec...Naiwna jak male kocię..a tu 3 krzyzyk na karku :D
..'.spróbuj beż słuchać co piszemy w tym forum.'.hehehee Mascalzone ci mowi zebys nie sluchal co my ci mowimy na tym forum..ale to dzieciak..wiec lepiej sluchaj nas..jak sam widzisz nie jestem zla czarownica i nie schrupie cie :D
dzięki dzięki dzięki..od dziękuje
hehe...ciekawa historia. a jesli chodzi o Anglie to nigdy w życiu! nienawidze Angli, anglików i wsztkiego co z nimi związane nawet angielskiego, ale na to przymyakam oko bo niestety angielski jest bardzo potrzebny i warto go znać. a tym bardziej, ze chodzi mi tez o klimat no i oczywiście podejscie do życia i styl życia południowców (przynajmniej greków, ale oni chyba sie bardzo z włochami nie różnią). mają fajną mentalnoś i styl życia, są życzliwi i przynajmniej ja sie na nich jescze nie przejachałem. A no i oczywiście te greckie plażee... i nocne życie (szkoda ze czesto sie w nocy pracowało, ale o suchym pysku nawet szefowa nie dawała siedziec). :)
oj... puźno już, nie dziw się, że robię błędy. tym bardziej, że czesto pisze na klawiatórze i nie zwracam uwagi na pisownie. :D
no chyba Sette, że chcesz mnie schrupać? :P
...dzieciak ... skoro ze nie są emoticons!! ;)
My czesto piszemy na klawiaturze, a bledow raczej nie robimy.
jak ty mature zdales z taka ortografia?
pewnie dysletyk :D..albo ma 'glupia kalwiature" z ktora musi sie 'dopasowac':D
i co z tego, że dyslektyk. w angielskim nie robie błędów. :D
Raczej dysignorant i dysleniwiec.
heheh wkopales sie ..w angielskim nie robisz bledow bo nie ma: ó i rz
za moich czasow nie bylo zadnych dys- , trzeba bylo umiec i tyle.
Otóż, kurde, to! ;)
Wiecie co wszystko sobie przemyślałem i tak nie wiem co zrobić?! Tata mi podsunoł pomysł, że nie musze jechać odrazu na stałe tylko tak jak byłem w Grecji na sezon letni. I tu chiałbym sie dowiedzieć coś na ten temat. Kiedy sie rozpoczyna sezon? Kogo pootrzebują do pracy? Jakie mniej więcej są zarobki i dla kogo? Oczywiście zdaje sobie sprawe ze włoski trzeba znać. Czy wyżywienie i zakwaterowanie wchodzi w gre? No i interesował by mnie rejon północnych włoch (nad morzem np. Liguria, Toskania). Czytałem troche w necie ale wszędzie pisze to samo i na odwal sie. No i jeszcze gdzie taką prace można znaleść? W Grecji byłem po znajomości.
nikt nie napisze? :P
Co mamy napisac? Miejsc pracy nie mamy. Musisz sledzic oferty pracy danego sektoru. Jest tez na forum jest sporo watkow na ten temat.
Ministerstwo Spraw Zagranicznych RP przestrzega obywateli polskich przed korzystaniem z usług nielegalnych pośredników zamieszczających oferty pracy przy sezonowym zbiorze owoców cytrusowych na terenie Włoch. Przeczytaj pełną treść komunikatu:

http://www.msz.gov.pl/index.php?page=14576&lang_id=pl&bulletin_id=36&document=25696
hmm...ciekawe, bo ja nie jestem gadatliwa...kurcze, moze nie jestem kobieta??? ;) a do tematu- wloski (bardzo komunikatywny) jest podtawa.
Zobacz, który kraj zbankrutuje bez emigrantów... http://www.sfora.biz/Przyjezdzajcie-Mamy-dla-was-prace-a15306
Temat przeniesiony do archwium.
31-52 z 52
| następna

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka