transport

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
poszukuje kogos kto w najblizyszym czasie wybiera sie do Polski....
poniewaz posiadam kota nie mam za wiele wyboru co do transportu.......autokary nie biora zwierzat,samoloty tym bardziej....
a moze ktos zna firme transporotwa ktora bez zadnych problemow przewiezie takze mojego kotka??

z gory dziekuje i pozdrawiam
Linie lotnicze przewożą zwierzęta, mają w tym celu specjalne przepisy - sprawdź na stronach LOT i Alitalii. Niektóre tanie linie natomiast nie przewożą.
ja jestem chyba fioletowa najlepsza specjalistka od wozenia zwierzakow..musi miec czip i paszport..wiele wpisow juz bylo na forum..skorzytaj z wyszukiwarki i czytaj sama..Posluchaj..skoncentruj sie dobrze teraz..nie lec lotem zkotem..heheh do rymu mi wyszlo..taniej ci wyjdzie Alitala zdaje mi ,ze wezma tylko 70 eu/ja unich ostanio 40 eu placilam ale w kwietniu/..a lot zwazy ci kota klatka..i tym co tam masz miski zarcie../mozesz ja troche oproznic przed momentem wazenia i ci policza 10 eu za 1kg wagi plus 22% VAT..to mi zapsa wychodzi kuzwa 100 eu w1 stone..rezerwujac bilet wczesniej muszisz od razu zazanczyc ze z ekotem wklatce do 8 kg wagi kota z klatka wlacznie /wiec nie warto z grubasami zwierzakami jezdzic/mozesz go miec zsoaba wkabinie pasazerskiej ..wpychasz klatke pod siedzenie ..stewardesy cie 'pilotuja' caly czas..leci jedna od razu do kapitana i mowi/donosi o zwierzaku..jesli bedzie ktos z innym zwierzeciem rozsadza was jak najdalej od siebie na pokladzie w czasie lotu moze byc tylko i wylacznie DWA zwierzaki..jesli niz zanaczysz tego w miare wczesniej przy rezerwacji biletu//PYTAJ DWA RAZY..bo wAliatli sa zakrecone te z centrum obslugi telefonicznej i jak ci nie wpisza zemasz zwierzaka a beda inni pasazerowie ze zwierzakami..inni dwaj i ty przyjdziesz jako trzecia ..to nie polecisz..wiec wszystko zalatw internetem i telefonem..dzwon po 2 x...mam doswiadczenie, ze ho ho... I uwazaj na Lufthanse..cholernie droga tak jak Lot. tez biora po 10 eu za1kg kota/psa plus cholerny VAT 22% Autobusem sie przemycisz z kotem ale tak jak ja pisalam we wczesniejszym wpisie /szukalas w wyszukiwarce? to ten prostokat na prawo/..jak zadzialasz z zaskoczenia..i ujawnisz kota po odpaleniu silnika :D Jakby cos ..to pytaj :D
Mario Trans z Pulaw (autokar)- biora zwierzaki. Firma sprawdzona co do uczciwosci. Obsluga mila i uczynna. Bilet 80 euro za osobe, za zwierzaka nie wiem.Poszukaj w google bo nie mam pod reka ich namiarow. Zalezy na jakiej trasie chcesz jechac. Wiem,ze z polnocnych Wloch dowoza do Wenecji busem, potem po Polsce tez rozwoza busami ale nie wiem na jakiej trasie.
a skad jestes Daria?
ja sprawdzalam niedawno i Wizzair nie przewozi, ale Norwegian tak, tylko,ze sporo kasuja za zwierzaka... czy ktos z was juz lecial kiedys z kotem? ja bym chciala, ale szkoda mi stresowac zwierzaka:(
Empilape ma racje MARIO TRANS wezme Ci zwierzaczka i sa naprawdezaufani -moj syn (14 lat) z nimi jezdz bo nikt go nie chce zabrac (na samolot -16 lat na bermude i contribus to samo )Tu podaje ci nr.Polska-6[tel]wloski(sobota niedziela)339 2753193.POWODZENIA
Sorry! mialam sie do Ciebie odezwac i zupelnie zapomialam.jestes teraz moze na gg?
MARIO TRANS?..ale dwuznaczna nazwa..zabawna..poszukam w google info,bo przyznam, ze pierwszy raz slysze
tak SREDNIOZAWANSOWANY -BEATA z ANAGNI
Mozesz smialo im zaufac ja wysylam zawsze mojego syna z nimi i z nimi tez wraca do mnie wiec sa naprawde zaufani (nie oddala bym mojego dziecka osobie nieodpowiedzialnej)pa POZDRAWIAM
dziekuje wszystkim za podpowiedzi....:)
mieszkam w Turynie i interesuje mnie przewoz do Wroclawia lub do innego miasta w wojewodztwie dolnoslaskim....mam nadzieje, ze firma, ktora mi polecacie ma w planach wroclaw.....
jeszcze raz serdecznie dziekuje !!!
sproboj tez ta firma EURO-BUS nr.POLSKA TEL,[tel]LUB [tel]LUB NR.WLOCHY [tel].Firma pewna i solidna znam ich od 10 lat.Jada z Neapolu przez Niemcy do Polski okolice Zielona Gora,wroclaw ,Legnica
witaj. a sad i dokad chcesz jechac? ja jade sama na swieta autem z jamniczkiem!
interesuje mnie trasa turyn-wroclaw lub zabkowice slaskie...
ja jade z rzymu do katowic wiec chyba nie da rady!
drums a po swietach kiedy jedziesz z powrotem?..ja bym juz dojechala do katowic pociagiem z Wawy,a niech tam! ..z moim jamniczkiem.. on jest przegrzeczny..siedzi w jamniczej torbie jak trusia :D
bylo by super ale z powrotem tez szukam transportu, poniewaz musze sprzedac auto w Polsce. Pa Pa
pan Mario Trans jezdzi z Radomia w strone Venezii/przez Kielce ,Cieszyn, Krakow ,Treviso//tylko 280 zl..dobra cena
najadrozej przewoz zwierzaka kosztuje w Luthansie i LOT.. a co gorsza w Lufthansie "bija za plaszcze':D /cos dla usmiechu: http://www.sfora.pl/Pies-kontra-kot-Ktory-pupil-jest-lepszy-a14762
Autokary z firmy Trans Service zwierzątka zabierają jak najbardziej ,koszt to polowa ceny biletu normalnego -proszą o zabranie ze sobą klatki bądź kocyka na siedzenie.Oczywiście nie zapominamy o paszporcie zwierzątka ;)
dzwonilam..powiedzial mi, ze male zwierze to za darmo pojedzie
Pialam przeciez, ze to porzadna firma:)
A wyjezdzaja nie z Radomia a z Lublina (6 rano, piatki). Nie licza tez specjalnie ilosci bagazy, wezma tez nietypowe bagaze np. male meble.Maja powiazania z innymi firmami przewozowymi, ktore dostarczaja pasazerow na miejsca ustalonych przystankow.
W czasie podrozy serwuja kawe , herbate ( w cenie biletu) i zatrzymuja sie na obiad ( nie wliczony w cene:( )
Z Polski bilet kosztuje 280 PLN.
nie spojrzalam dobrze o jakiej firmie napisala Sette. Sorry!
Ja pisze o Mario Trans.
Ja myślę ,ze sette tez pisała o Mario Trans ;)
W Trans servis-ie za zwierzątko trzeba zapłacić ;)
Mario Trans na wloskich drogach? Moze byc ciekawie. :))
a co powiecie na firme autokarowoa EUROLINES????zabieral ktos zwierzaka ta firma??
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa