Ryanair/AXA travel insurance - refundacja

Temat przeniesiony do archwium.
Hej, hej
Moze ktos z Was doswiadczyl tego na wlasnej skorze albo ma znjomych, ktory pieknego snieznego poranka 22 grudnia 2009..albo w okolicach swiat usilowali poleciec z Orio al Serio ( milano) na swiata?
Chodzi mi o pokasowane loty z ryanaiara i o cala procedure odzyskania pieniedzy za anulowany lot? js na szcescie mialam 6 smysl i kupilam sonie tez drugi bilet jeszcze we wrzesniu na dzien pozniej i na szcescie dolecialam do Katowic na swiata..jak to sie mowi przezorny zawsze ubezpieczony heheh...tym razem czysty fuks...o maly wlos tego biletu nie sprzedalam...
no ale do rzeczy - zgodnie z tym co bylo napisane na stronie Ryana mozna w jakis sposob odzyskac pieniadze za ten lot. Czy wystarczy tylko wyslac faks na podany numer
Customer Service Department
EU PASSENGER COMPENSATION DEPARTMENT
RYANAIR REFUNDS DEPARTMENT
Ryanair Corporate Head office
Dublin airport
Co DUBLIN
Republic of Ireland
FAX+353 1 5081702

Czy ktos juz dostala jakakolwiek odpowiedz od RYANAIR REFUNDS DEPARTMENT w podobnej sprawie?
Ja dodatkowo mialam wykupione tez ubezpieczenie w AXA Travel Insurance i dzisiaj wyslalam prosbe o specjalny formularz zgłoszenia roszczenia, wysyłając wiadomość e-mail do Działu Roszczeń AXA Assistance: [email] narazie ciszaaaa
zobaczymy co mi przysla i czy w ogole cos przysla...W necie tzn na wloskiej stronie Ryana znalazma tylko takie na anulowany lot ale ze wzgledu na chorobe...ale to byly warunki atmosferyczne a nie choroba

Jesli ktos ma podobny problem z gory dziekuje za wszelkie cenny informacje
hej
ja mialam wracac tym lotem :p polecialam dzien pozniej do gdanska z wizzaira
wypelnialam formularz na stronie o zwrot kosztow ale raczej nie dziala, wiec jedynym wyjsciem jest wlasnie fakx.
w pdfie wyczytalam, ze kase zwroca do 7 dni ta sama droga jaka sie zakupilo bilet
wlasnie wybieram sie na poczte :/
no to poczekamy zobaczymy...a milas ubezpieczenie wykupione?
Ja zazwyczaj latam bez a tak mnie cos podkusilo..po wakacyjnych przygodach z bagazem..jak mi podajnik w Bergamo zmielil moja jednodniowa walizke :-))
bylam bez ubezpieczenia ale, na lotnisku w Krakowie wyplenilam dokumenty i za 4 dni do wloch z irlandii przyslali mi nowiutka walizke. Pisalam tez do Ryana o refundacje za zniszczone ubrania ...wyszlo ok 150 euro ale nie mialam ubezpiecznei i zaakceptowalam juz nowa walizke wiec nic mi sie wiecej nie nalezalo.
tak wiec od tamtego momentu odzalowuje 15 euro i biore ubezpieczneie. Zaobaczymy czy cos mi dadza za skasowany lot.
za malo podajesz danych..mnie np by interesowaly cyfry kwoty sumy..jakie koszty ponioslas ile kosztowal bilet..zeby sobie przekalkulowac czy sie oplaca latanie zRyanem..podaj wiecj cyfr sum..ile za to ile za tamto o ile wystapilas o odszkodowanie za skasowany lot,bo nalezy ci sie tez odszkodowanie nie tylko zwrot z a bilet..itp itd. szczegoly,szczegoliki..bo tak ogolnikowo napisalas, ze sie rozczarowalam a cyfry sa najistotniejsze . Mozliwe to ?
sette nudzisz sie czy mi sie wydaje? .-)))
ja ubezpieczenia nie mialam ale po dopchaniu sie do okienka wypytalam kobiete w Bergamo, czy aby na pewno zwroca mi za bilet bo bylam w trakcie kupowania na wizzaira do gdanska (wiedzialam, ze jak warunki atmosferyczne sa winne to jest napisane, ze przwoznik wcale kosztow nie zwraca) ale kobieta powiedziala, ze zwroca mi za bilet jak wysle fax i dala formularz, bo jedyne co mi zaproponowala to lot na tej samej trasie ale na 3 stycznia albo z Bologni do Bratyslawy, wiec podziekowalam
Też miałam leciec 22 grudnia do Krakowa. Na lotnisku powiedzieli mi, że mam wypełnic formularz online i czekac na zwrot pieniędzy. Minął miesiąc i nic. Teraz będę wysyłac fax na podany na stronie numer w Irlandii. Też mnie martwi, czy się nie wycwanili z warunkami pogodowymi i nie będą chcieli zwrócic mi kasy. Czy ktoś już coś dostał?

Pozdrawiam!
no masz racje nie daruj im !od lat pierdola o globalnym ociepleniu a takiej zajebiscie mroznej zimy od cwierc wieku nie bylo..cos im sie pogibalo..z tymi warunkami pogodowymi, nie dlugo to kaza nam latac przy otwartych oknach/lub dachu/ zamiast wlaczyc klime ,jak bedzie za goraco!:D
A ja lecialam 19 grudnia z Treviso do Katowic z wizzair. Lot odwolali, ale dzialalo Bergamo, wiec szybko wzielam lot, ktory byl najblizszy mojego miasta w Polsce. Pozniej wypelnilam na stronie wizzair formularz z prosba o zwrot za bilet (nazywa sie chyba reklamacje czy cos) i w ciagu paru dni na koncie mialam dokladnie koszt biletu (wczesniej odpowiedz na maila, ze akceptuja reklmacje).
Temat przeniesiony do archwium.