poszukuje pracy

Temat przeniesiony do archwium.
poszukuje pracy w polsce jest urzad pracy jesli szukasz pracy, a we wloszech (slyszalam,ze jest cos w podobie) na jakiej zasadzie to funkcjonuje.Po raz pierwszy poszukuje pracy i nic nie moge znalesc. Moze macie jakies strony gdzie mozna cos znalesc? pozdrawiam i dziekuje.
wrzuc w nasza fioletowa wyszukiwarke../od tego sa wyszukiwarki :D/to ten prostokat na prawo slowo kluczowe..np praca we Wloszech ..praca..plus miasto itp itd..albo milosc czy nauka/mozez te byc ciąża czy sex/..tu JEST JUZ WSZYSTKO o Wloszech
wloski urzad pracy to Centro per L'Impiego - ..ale nie sa oni/Wlosi/ od szukania ci pracy..prace masz sama sobie szukac calkiem sama,tam tylko sie rejestrujesz ..czyli zostawiasz slad,biurikratyczny slad..ze jestes ty imigrantka w Italii ,ze masz status osoby niepracujacej..rejestrujesz sie,wobec 10% be\zrobocia jakie panuje w Itali ..owo Centro per L'Impiego jest idealnym sposobem namierzana imigrantow pozostajcych dluzej niz dozwolone 3 mies/90 dni/ w Itali,bez pracy i owych niezbednych 5.tys eu odlozonych na koncie wbanku wloskim..namierzaja cię i daja ci nakaz wyjazdu z Itali..jest troche tak w czasach faszyzmu za Mussoliniego../nie wiem czy mnie dobrze zrozumiesz co chce ci przekazac/politycy chca tym samym pozyskac glosy wloskich wyborcow na nastepne wybory..politycy tworza takie prawa i przepisy przeciw imigrantom /sztucznie podsycajac atmosfere strachu/by pokazac Wlochom ze niby ich chronia i bronia...itp itd..czysta polityka,nawet krytyka z Brukseli/ UE /nic nie daje,Wlosi sie nie przejmuja.
rozumiem cie co chcesz mi przekazac, wiem jak to jest, mysle,ze mi nie grozi wyjazd do polski jestem mezatka za rok bende starala sie o obywatelstwo, dzieki i pozdrawiam
jeszcze raz ci dziekuje, na pewno cos znajde kwestja czasu,
witam..ja tez niedawno szukalam pracy..i w koncu mi sie udalo...
a wiec...mieskzam w Turynie wiec udalam sie do biura gazety LA STAMPA gdzie zamiescilam bezplatnie ogloszenie ze poszukuje pracy....zobacz czy w miescie w ktorym mieszkasz znajduje sie ich biuro..jesli nie,to zadzwon do SECONDA MANO i rowniez mozesz umiescic za darmo ogloszenie....z mojego doswiadczenia moge powiedziec(a raczej napisac :)) iz to dobra metoda na znalezienie pracy :)
POWODZENIA
fantastycznie! :D
Dzieki daria za rade! Tak sie akurat sklada ze miesiac rozpoczynam pierwszy raz emigracje z ojczyzny:-) i bede mieszkac wlasnie w torino! Dlugo juz tam mieszkasz? Po jakim czasie znalazlas prace? Pozdrawiam Marta
dziekuje ci bardzo sprubuje, mieszkam nie daleko grosseto nie jest to duze miasto a wlasciwie mam ok 50km zeby tam dojechac, tu gdzie mieszkam sa same winnice i oliwki w sumie nie ma za duzo pracy w okolicy,gdybym mieszkala w duzym miescie jest wieksza szansa na prace i wybor
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Solo italiano

»

Kultura i obyczaje