Praca w Palermo

Temat przeniesiony do archwium.
Witam was wszystkich.Właśnie dostałam propozycję pracy jako badante we Włoszech, w Palermo.Pracowałam już we Włoszech ok 4 lat.Znam dobrze język mam znajomych w Palermo.Tylko problem polega na tym że nie wiem co mam zrobić.Mam pracę w Polsce nie jest to może moja wymarzona praca, ale jest.Dodam ze mam 24 lata lubię się bawić korzystać z życia, a pracując tam raczej nie bede miała takiej możliwości.Główny powód dla którego chce jechać to pieniądze i to nawet spore bo 950 euro miesięcznie.Biorę pod uwagę wyjazd tylko do końca lipca a później chce wrócić do Polski.Tylko czy warto zostawić tutaj wszystko jechać tam i za pół roku znowu szukać nowej pracy itp?
Co byście zrobili na moim miejscu?
Pozdrawiam
Palermo to duze miasto: dlaczego nie mialoby byc tam rozrywek? Inna sprawa, ze badante to, moim zdaniem, nie najlepsza praca dla 24letniej dziewczyny. A 950 euro moze okazac sie obiecanka-cacanka.
rzuc ta prace i jedz tylko czy potem wracajac do Polski bedziesz miala inna prace lub czy szybko ja znajdziesz? bo moze sie okazac ze to co zarobilas bedziesz musiala wydawac bedac bez pracy...
poza tym w wlasnego doswiadczenia moge Ci napisac, ze moga Cie poprostu, ze tak powiem...wykiwac!
zapytaj czy dadza Ci umowe? moga powiedziec, ze tak, ale jaka masz pewnosc bedac juz tam na miejscu. radze sprawdzic pracodawce!

pozdrawiam i zycze powodzenia:)
Ja się zawsze zastanawiam jak to jest, że polki chcą pracować jako opiekunki we Włoszech. Przecież taką samą pracę można zawsze wykonywać bliżej, np. w Niemczech gdzie średnia płaca opiekunki wynosi 1200 euro...
Popieram linn linn, jeśli masz 24 lata i jak sama mówisz, że lubisz się bawić, korzystać z życia to ta oferta absolutnie nie jest dla ciebie. Praca badante to często praca 24 godziny na dobę, gdzie często nie masz czasu na własne zycie osobiste. Babcia mojego męża miała badante z Gruzji, dziewczyna 22 lata, wszystko było cacy póki nie wyszło, że dziewczyna noce spędza poza domem- też lubiła się bawić i korzystać z życia...
Dzięki wszystkim za wypowiedzi.
Jeśli chodzi o ta prace to byłam już tam 3 razy.Kobieta ma 80 lat i to jest raczej praca jako oosoba do towarzystwa.Trzeba z nią wychodzic na zakupy, na kawe do baru itp.Codziennie jest wolne od 16 do 20 i oprócz tego cała niedziela.Jedynie w nocy ciężko z wyjściem a to mnie interesuje najbardziej.
Praca jest naprawdę ok tym bardziej że jestem z rodziną zaprzyjaźniona.
Kurcze nie wiem co mam robić:(
i co ja mam zrobić?do jutra musze podjąć decyzje
no to jedz
mnostwo Rumumek ta prace..jako badante, wykonuje na Poludniu za 600 eu/mies..i to dziwne, ze chca sciagnac Polke/z tak daleka/ az za 950 eu ..to by obudzilo moja czujnosc..to moze byc wabik/moga liczyc ,ze nie znasz wloskich realiow,moga ale nie koniecznie ..bo znasz jezyk/ale skoro tylko do konca lipca, to jedz.Daj znac jak wrocisz czy bylo ok...albo zagladaj tu ..i pisz:D Ps moja mala podpowiedz..do Wlochow muszisz duzo mowic: JA chce to..ja chce tamto..uzywaj slow: JA CHCE..i wymagaj by tak bylo..nie czuj ani wstydu, ani zazenowania, zadnych skrupulow..w razie czego bierz nogi zapas..i wiej/wyplaty domagaj sie co miesiac..spisz kontrakt,na Poludniu kantuja ludzi jak moga,narobisz sie i ani 1 eu nie zobaczysz na koniec..juz teraz dowiedz ile godzin pracy dziennie i jaki zakres obowiazkow czy osoba /ile ma lat?/jest samodzielna czy niepelnosprawna..w sensie lezaca i w pieluchomajtkach
ale jak chcesz w nocy wychodzic to kiedy bedziesz spac ?skoro pewnie o 7.30 to juz trzeba robic tej pani kawe..i leciec po swieze rogaliki.
wiesz co? ty sie zatrudnij z ta znajomsocia jezyka jako kelnerka barmanka..bedziesz jednoczesnie wieczorami za domem i jeszcze ci beda za to placic..rano wrocisz ,pospisz do poludnia..i chyba tez ci wyjdzie z 900 eu mies..i bez dylematu przebierania nozkami wieczorami..skoro masz ta prace bez serca robic i czuc sie nieszczesliwa..jak wiezieniu ,to czy warto?..pieniadze to nie wszystko..warto zyc w zgodzie z soba samym
czesc,
ja na twoim miejscu bym w pracy poprosila o urlop bezplatny skoro i tak ta praca we wloszech ma byc na 4 miesiace...

szkoda zostawiac prace , to moim zdaniem... zalezy tez jaka prace wykonujesz w polsce i czy ci sie podoba:)
..ale jej chodzi o wyjscia wieczorami i zabawe..no by troche kasy na to mieć :D ..sama praca to chyba nie dylemat dla forowiczki?..ani w Itali, ani w Polsce/tak ja rozumiem ten post i jego poslanie ,glowne meritum to wieczory i rozrywka...
Ten zawód ma przyszłość.
Możesz zarobić 4 razy więcej niż w Polsce.
Rośnie popularność zawodu opiekuna osób starszych. W najbliższym czasie
zapotrzebowanie na opiekunów będzie rosło. Powód? Starzenie się społeczeństwa zachodniej Europy. W 2009 wyjechało z Polski do pracy o 50% więcej opiekunów niż w roku 2008 ..calosc tu:http://www.hotmoney.pl/artykul/praca-ten-zawod-ma-przyszlosc-11403
jeśli chodzi o prace to napewno mnie nie oszukają, nie wyrolują itp dlatego że ja ich znam pracowałam juz u nich i wiem na czym polega praca, jakie mam obowiazki.Akurat o to moge byc spokojna.Napewno dostane kontrakt i zawsze pieniadze na czas, urlop opłacają i podróż samolotem finasują.Także tym to się akurat najmniej przejmuje.
Najwiekszy mam dylemat czy warto dla pieniedzy aż tak rezygnować ze swojego życia.Przydałyby mi się te pieniądze które tam zarobie i pozwoliły by spełnić mi moje marzenia, wiem że kasa to nie wszystko ale z drugiej strony to tylko 6 miesięcy. Pogubiłam się w tym wszystkim:(
Nie jestem jakąś imprezowiczką ale chyba jak każda młoda osoba lubie wyjść wieczorem spotkać się ze znajomymi, pójść do kina itp. a tam takiej możliwości nie będzie.
ALe to wszystko pokręcone. A ja mam jeszcze kilka godzin na podjęcie deyzji.
kobieto jak to na pół roku to chyba dasz radę...Jeszcze zdążysz sie w życiu wyszaleć...Jedź i nie marudź....A do tego kina zawsze przecież babcię możesz zabrać...:)
skoro masz dylemat miedzy pieniedzmi a wychodzeniem wieczorem, to chyba ci tak bardzo potrzebne nie sa.
Mam prace w Polsce nie jest zła ale kokosów też nie zarabiam.i chyba jak każdemu taka kasa by sie przydała.
Jestes zaprzyjazniona z rodzina, bylas tam, znasz realia, a nas pytasz czy masz jechac?
tu też się popłakałam...to forum mnie tak rozczula:-)
Witaj ja pracowałam przy babci 2 miesiące za 580 euro na miesiąc ,tylko że ja tu mieszkam i nie marudziłam
Witam serdecznie wszystkich ,poszukuję pilnie pracy ,jako opiekunka do starszej osoby na Południu Włoch okolice Bari .andria trani tylko na noc ,ponieważ w dzień nie mogę bo mam małe dziecko moje [gg] .
Witam serdecznie poszukuję PILNIE pracy jako opiekunka do starszej osoby na noc ,ponieważ na dzień nie mogę bo mam małe dziecko mieszkam na południu wloch ,okolice Corato Trani.
Witam serdecznie poszukuję PILNIE pracy jako opiekunka do starszej osoby na noc ,ponieważ na dzień nie mogę bo mam małe dziecko mieszkam na południu wloch ,okolice Corato Trani.
http://lavoro.annunci.tiscali.it/vi/21698353.htm
Temat przeniesiony do archwium.