Do przebywajaceych we Włoszech-prośba o inf.

Temat przeniesiony do archwium.
Witam serdecznie i bardzo proszę o pomoc,
otóz planuję wyjechać do Włoch na rejs statkiem z miejscowości SAVONA ponieważ nie ma tam lotniska, nabliżesze są w Boloni i Medilanie. Bardzo proszę o pomoc
1)do którego z tych miejsc powinnam polecieć by mieć bliżej i lepsze połączeni z Savoną?
2)Lecąc do Boloni musze tam być 1 marca a rejs zaczyna się 3 (brak lotów 2)więc muszę 2 noce spędzyć w Boloni czy bezproblemowo dotrę do Savony
3)które z mias Mediolan a Bolonia są bliżej Savony? Na mapę patrzyłam oczywiście ale PODOBNO lotnisko w Mediolanie jest spory kawałek od samego miasta(?)
4)jak załatwić sprawę noclegów?Czy uważ hostelom na Wizzair?a może znacie jakieś sprawdzone,w miare możliwości nie drogie noclegi(ważne ejst dla nas,by poprstu przespać sie i mieć poczucie bezpieczeńśtwa)
5) czy połączenia mediolan-Savona/ Bolonia-Savona są wyłącznie autokarowe?Ogólnie jak się tam dostać?
Bardzo proszę o pomoc.
6) i może ktoś zna jeszcze noclegi umiejscowione tak, byśmy mogli później bezproblemu dotrzeć do Savony, by dany hostel był w pobliżu jakiegos dworca
Wedlug minie najlepszym rozwiazaniem jest Mediolan, poniewaz na mapie wydaje sie rowna oldeglosc, ale z Boloni musielibyscie objezdzac cale Apeniny gdyz nie ma bezposredniego lacza Bolonia-Genova.
Wedlug mnie najszybciej jest Milano-Genova-Savona pociagiem, watpie czy znajdziesz lacze autobusowe.
Innym rozwiazanie moze byc Autobus z Polski ktory jedzie bezposrednio do Genowa, sprawdz na
http://www.eurolines.it/orari/polonia.asp
a potem pociagiem lub autobusem (genova-Savona)
Dobrej podrozy
niestety Autobus to ostateczność.Pół roku temu jechałam z tej firmy rónież do Włoch i jak dla mnie katastrofa, szczególnie w stronę powrotną. Jeżeli ktoś zna odpowiedzi ma pozostałe pytania to prosze o rady.
..które z miasto Mediolan a Bolonia są bliżej Savony? Na mapę patrzyłam oczywiście ale PODOBNO lotnisko w Mediolanie jest spory kawałek od samego miasta(?).. Kreska nie piszesz na jakim Mediolanie ladujesz..sa 3lotniska Linate ,Malpensa i Orio al Serio..Linate jest najblizej..lladuja tam wloskie linie latajce zPolski ..Lot laduje na Malpensie/1 godz drogi od lotniska do Stazione Milano Centrale autobusem,autobus ten jest tanszy od pociagu!/ a tanie linie lotnicze laduja na Orio al Serio czyli Bergamo z Mediolanu dojedziesz pociagiem zwyklym,regionalnym niecale 3 godz a IC 2 godz 20 min/2 klasa ok 17 eu/ wejdz tu i zrob symulacje http://trenitalia.it/..samochodem byloby to ok 170 km czyli 2godz jazdy,z boloni do Savony jest 340 km/samochodem/ i to ponad 3 godz jazdy 3,20 min.Pociag z Boloni do Savony jedzie prawie 4 godz 30 min zwykly /regionalny,zas IC 3h 50 min ,bilet 2 klasa 59 eu !

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka