Dworzec kolejowy w Mediolanie

Temat przeniesiony do archwium.
I czy ktoś mógłby mi napisać+podać stronę
Gdzie +w jakiej odległości>od lotniska w mediolanie jest dworzec kolejowy i czy dostanę sie tym pociągiem do SAVONY jaką linią itd?
A z którego lotniska, ewentualnie na którą stację? czy chodzi o najbliższe/ najszybsze połączenie?
a w sprawie połączeń z Savona, to poszukaj na:
http://trenitalia.it/
lub w wersji angielskiej:
http://trenitalia.it/homepage_en.html
OMG

Płybnę statkiem z Savony z COSTA ok 10:10 jestem a lotnisku w Mediolanie a na ok 15 musze być na statku w Savonie. Więc ratujcie mnie:(
Jak tam sie dostac? jakimś pociągiem? A dleko ejst od niego do lotniska(w końcu bd mieli bagaże) a moze orientujecie sie czy COSTA załatwia tranfery do portu? Bo dopiero dziś przeczytałam o takiej możliwości.;/
Może macie jeszcze jakieś pomysły?

Dziękuje za pomoc;)
Cały czas nie wiem czy przylatujesz na Bergamo, czy Malpense??
Niestety w sprawie rejsu Ci nie pomoge, nigdy tego nie doswiadczyłam:-(
PS:A czy stacja w Savonie(jak już tam dotrę) jest daleko od portu COSTA?
O MATKO tam są dwa lotniska?!

Moemnt zaraz Ci napiszę;D
BERGAMO
sa 3 :P
o kurde, to inaczej
ja muszę dotrzeć z BERGAMO lotniko do MAIASTA BERGAMO do dworca kolejowego a z tamtąd do SAVONY.
Jest tam jakis dworzec kolejowy? Jak do niego dotrzeć z tego lotniska i jak dotrzeć z dworaca do Savony?
przeczytałam z z lotniksa BERGAMO do MIASTA BERGAMO mozna dojechać autobusem LINEA 1 i jego 1 przystanego to dworzec kolejowy. Macie str. z rozkładmi połączen do Savony?
Wszelkie połączenia kolejowe Bergamo - Savona są przez Mediolan, wiec moze od razu lepiej z bergamo do Mediolanu Centralnego. jest bus Terravision:
http://www.terravision.eu/italiano/milan_bergamo.html
Mam dla Ciebie jeszcze lepsza wiadomosc: wlasnie przeczytalam, ze sa polaczenia autokarowe do portu w Savonie z samego dworca centralnego w Mediolanie. Jedzie ok. 3 godz i kosztuje podobno 32€. niestety nie widze wersji ang strony, ale szukam
z lotniska orio al serio(bergamo)najszybciej dostaniesz sie autokarem bezposrednio do mediolanu niestety kiedy ty wyladujesz sa najwieksze korki i podroz na dworzec centralny w mediolanie zajmuje ok 1, 5 godziny . niestety watpie zebys zdazyla.
Zaplanowalas to sobie ze strasznie malym marginesem czasowym!Jesli prom odplywa o 15 z Savony to musisz byc tam przynajmniej godzine wczesniej.
Pociagiem z Bergamo nie ma sensu jechac bo i tak bylyby 2 przesiadki (w Mediolanie i w Genui) i dojechalabys na 14.52
Jest pociag bezposredni z Milano Centrale o 11.10 (cena biletu ok.18.00€ od osoby), jedyny, ktorym zdazylabys dojechac na czas do Savony (na 13.26), ale ani autobusem Orioshuttle ani Terravision, odjezdzajacych co pol godziny, nie zdazylabys zlapac polaczenia. Terravision odjezdza o 10.30 + godzina podrozy--> 11.30 na dworcu w Mediolanie. Orioshuttle odjezdza o 10.15 i 10.45. Na ten o 10.15 raczej nie zdazysz, chyba ze mialabys tylko bagaz podreczny, ale to tez watpliwe.
Bzposredni autobus Costa obslugujacy pasazerow z Milano Centrale i dojezdzajacy do portu w Savonie (Terminal Crociere), odjezdza o godz. 9.00, wiec nie ma o czym mowic. Jest inny, tez Costa, odjezdzajacy z Milano Malpensa,Terminal 1 o 12.00 i mozna byloby zobaczyc, czy zdazyloby sie dojechac z Bergamo przez Milano C. na Malpense, ale ... ten autobus dojezdza do Savony na 15.00 czyli za pozno.
Ja widze tylko jedna mozliwosc, zeby zdazyc - taksowka "na sygnale" z Bergamo do Milano Centrale (koszt ok.100€) i zdazyc na ten pociag o 11.10. Potem w Savonie z dworca autobusem linii miejskich nr 7 lub 7/ do portu.
pod warunkiem, ze samolot sie nie spozni... Ludzie! Nie mozna tak wszystkiego dopinac na "styk"!
szukam polaczenia z genui do lotniska w bergamo.moze ktos ni pomoc?
z genui do bergamo jezdza pociagi bezposrednie, a z dworca sa navetty na lotnisko.
sorry, nie bezposrednie, z przesiadka w mediolanie, a z mediolanu tez sa navetty.
http://www.sacbo.it/Editorial/newsCategoryViewProcess.jsp?editorialID=176
Temat przeniesiony do archwium.

»

Studia językowe