Witam. Czytam tu często na forum wątki szczególnie poświęcone pracy pielęgniarek we Włoszech. Mam wielką prosbę do wszystkich, którzy mogliby mi w jakikolwiek sposób pomóc. W tym roku (w czerwcu) będę kończyła studia licencjackie i zastanawiam się na zaczęciem magisterki w Polsce, ale marze by wyprowadzić się w najbliższym czasie do Włoch. Znam podstawy włoskiego (chodziłam na kurs) jednak z medycznego nic nie umiem. Chcę zacząć znów uczyć się włoskiego, ale nie wiem czy jest warto tam wyjeżdzać jeśli nie mam doświadczenia? Oczywiście jestem świadoma, że będę musiała zacząć od pielęgnacyjnych czynności, nie mam z tym problemów, mogę nawet zaczać pracować w domach opieki. Prosiłabym o pomoc... U mnie w mieście jest tylko jeden szpital a do pracy nie przyjmują, obok w mieście również, a z chłopakiem mamy w planach i tak wyprowadzić się do Włoch, więc nie wiem czy nie lepiej od razu, bo inaczej czeka mnie praca w POZ i zarabianie przez 2 lata po 700 zł... Dziękuje z góry za podpowiedzi,pozdrawiam cieplutko.