Włochy, wakacje.

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |
Witam. Z powodu przeprowadzki w wakacje nie mogę wybrać się z rodzicami do Włoch, a może ktoś sam się wybiera na wakacje do Włoch i byłby w stanie mnie zabrać ? : )
a ile masz lat?
Do Włoch na giganta?
300 mil do nieba?:)
16, włoski - poziom średnio zaawansowany ;) Wiem że to głupio brzmi, ale na prawdę kombinuje na wszelkie sposoby żeby pojechać w tym roku do Włoch.
a zgodę rodziców masz? czy wmówisz im, że jedziesz do cioci na 2 mc?
No i co ci tu powiedzieć? Jak to sobie wyobrażasz, że ktoś weźmie dziecko z sobą?
Dawaj szybko numer do rodziców.
ma cos ok 15 ..z groszem..to nie takie proste synek..istniej cos takiego..jak odpowiedzialnosc prawnaza nie letniego..a co bedzie jak sie tu zglosi jakis pedofil..wezmie zagada rodzicow i zniknie ztoba jak wrocisz zobolalym tylkiem do kraju..i beda pisac we wszystkich gazetach i mowic w programie Uwaga! i n a wsyustkich kanalach..czy jakas ryczaca 40tka wemie cie bracie w 'obroty' i zlamie ci psychike na cale zycie..Absolutnie, absolutnie niedopuszczalne jest jechac z kims obcym z sieci..wiesz za twe durne pomysly to trzeba cie zapodac do polskiej policji..namierza cie po IP i pogadaja z rodzicami, a rodzice odetna ci interencik do 18 roku zycia..bo masz naprawde PORONIONE pomysly.Wybacz mi szczerosc prosze i wy forowicze tez
zaraz się dowiemy, że rodzice wyrazili zgodnę i wszystko się wyjaśni...
To że się pytam to nie jest nic nie legalnego ; )
No cóż, to pojade za 2 lata ;)
to, że się pytasz...nic wielkiego;
to że zrodził się w Twojej główce taki pomysł-niepokojące,
zaś fakt, że próbujesz go zrealizować to już głupie.

A mamusia z tatusiem już wiedzą?
Nic się nie wyjaśni, bo nic nikt nie wie. Nie żebym coś zatajał. Po prostu kombinuje jakąś wycieczkę do Włoch, na wszelkie sposoby tyle że wycieczka objazdowa mi nie pasuje, bo tak to by nie było problemu. Dobra fakt, głupi pomysł z tym tematem. Chciałbym pojechać i podszkolić się trochę z Włoskim, bo co innego się nauczę z ksiażki a co innego we Włoszech, a wycieczka taka jak oferują w biurach podróży jakoś za bardzo tego nie umożliwia.
Nic się nie wyjaśni, bo nic nikt nie wie. Nie żebym coś zatajał. Po prostu kombinuje jakąś wycieczkę do Włoch, na wszelkie sposoby tyle że wycieczka objazdowa mi nie pasuje, bo tak to by nie było problemu. Dobra fakt, głupi pomysł z tym tematem. Chciałbym pojechać i podszkolić się trochę z Włoskim, bo co innego się nauczę z ksiażki a co innego we Włoszech, a wycieczka taka jak oferują w biurach podróży jakoś za bardzo tego nie umożliwia.
wiec tak: wsiadziesz w samochod z obcym czlowiekiem (ludzmi) i pojedziesz do (twoim zdaniem Wloch) Hiszpanii. Zalozmy, ze pojedziesz do Wloch i ludzie ci nie beda mordercami, pedofilami, zlodziejami, kidnaperami; beda za to jezdzic tam gdzie chca, zatrzymywac sie gdzie chca, zwiedzac, co im sie podoba i zupelnie nie wezma pod uwage twojego zdania. Oczywiscie, wszystko to ,jesli twoi rodzice sie zgodza.
Przepraszam, przestało mnie to już bawić...
powodzenia
Jak już mówiłem fakt głupi pomysł. Nie ma tematu.
jak masz fajna buzke to znajdzie cie nie jeden pederasta i zabierze do wloch i jeszcze na tobie zarobi
Mlody chyba juz zrozumial..wiecie co moze sie zbierze grupka z forum i go odwiedzimy by mogl pokonwersowac po wlosku..niech ma frajde?! :D
Zrozumiałe, choć wydaje mi się, że to po prostu tylko głupi pomysł który przeszedł mi przez głowę. Nie każdy może ot tak wziąć walizkę i pojechać do Włoch, a o takim wyjeździe marze prawie 3 lata. Może ktoś się orientuje czy są organizowane takie kursy wakacyjne dla młodzieży we Włoszech? Bo to byłoby chyba najbardziej odpowiednie dla mnie.
skarbie czy ty masz jakies problemy zrodzicami>..czy nie jestes wstanie usiac znimi do stlolu..i szczerze porozmawiac znimi o swoich marzeniach pragnieniach,planach..przeciez rodzice powinni do diaska zatroszczyc sie o wpsolna plaszczynze odniesiena w stosumku do twojej mlodej rozwojowej osoby.Nie czujesz sie zwiaznay znimi na tyle uczuzciowo by do nich jako tych pierwwszych zwrozcic sie ze swoimi dylematami????????nie masz w nich oparcia..??????No to sobie wypracuj blizsze relacje..przemebluj swoja glowke i poczuj sie wewnterzenie blizszy rodzicom..bo to oni powinni zajac sie wspieraniem cie w twoich pasjach..Nie obcy ludzie z sieci...zle zaczynasz mlodziencze..zacznij od rodzicow...I prodze cie aby ci nie strzelilo do glowy barac plecak i znkiac zdomu na 2 miechy..bo wowczas rozdziec zgalszaj twe zagniecie i jednoczesnie sami zostana pociagnieci do odpowiedzialnosci karnej przed Sadem Rodzinnym za niewlasciwe sprawowanie opieki nad nieletnim synem,i zostanie im wyznaczony po rozprawie sadowej w Wydziale do Spraw dla Nieletnich kurator sadowy kontrolujacy ich poczynania w stosunku do ciebie..Chyba bys nie chcial rodzicow narazic na takie stresy,nieprawdaz? dlaczego Ci nie odpowiada wycieczka objazdowa?..czy jakas pielgrzymka z kosciala/z Oazy/ z grupa mlodziezy..wowczas ksieza biora odpowiedzialnosc za mlodziez..w zwyklej wycieczce objazdowej nikt nie wezmie sobie na kark odpowiedzialnosci za ciebie sorry ,nikt OBCY nie moze nawet tego zrobic.Prawo tego zakazuje...pojedz matka..czy z ciocia ,namow kogos z rodziny na np pielgrzymke do Watykanu..popracuj na wakacjach, zarob pieniadze..pokaz rodzicom ze ci zalezy ,ze sie starasz ze ich nie obciazasz kosztami twych pasji itp...rzozumiemy sie kolego?:D
Sa m.in. obozy mlodziezowe. Trzeba po prostu poszukac w internecie.
Np.
http://www.ecotravel.pl/oboz_let/wlochy.htm
la Pavlo..a wlasnie dlaczego masz na poczatku nicku LA?..c zy ty masz w ogóle paszport?..masz lat 15 zgreoszem..przyda ci sie na nastepne 10 lat paszport wyrib teraz bo od maja to rusza kolejki i czeka siewowczas ponad miesiac..okresie" cieplych dni"..jesli nie masz tpaszportu to bylby dobry "punkt zagajenia tematu" dla twych rodzicow..cos bys im jasno okreslil, co cie iteresuje...Zrozumieliby cie, bo cie kochaja.:D Kiedys ZHP oraganizowalo wyjazdy od 15 roku zycia do wrejon Rimini tam jest mnostwo osrodkow wypoczynkowych./namioty, domki/ dla mlodych ludzi w twoim wieku..tylko jest jeden haczyk..placisz za oboz mlodziezowy..i dodatkowo za kazda wycieczke do tego czy innego miasta, na zwiedzanie byla oplata oddzielna oplata ..ktora uisczas zna miejscu dniu wyjazdu na wycieczke fakult...ok 28 eu do 40 eu dodatkowo a takich wyjazdow bylo podczas 2 tyg pobytu w Italii /plus 2 dni na podroz tam i nazad/ ok 4 czy 5..plus pomniejze korzytstanie Lunaparkow,basenow, dyskotek..gdzie sa tanczace dziewczyny z topless..i niestety 15 latkowe sa tam wpuszczani..radoche maja co niemiara...heheheh..alt wszytko jest platne..zalozmy ze oboz kosztuje ok 250 eu plus 300 eu kieszkonkowego..o ile chcesz wszyskie wycieczki fakultatywne zaliczyc/doiwedz sie u siebie Hufcu/...plus drobne wyjsciana lody ,cole, owoce slodycze i te dyskoteki..hehe nie wiem ile wejscie kosztuje, ale pewnie z 10/15 eu...wie ktos?jest ktos tu z Rimini?:D Nie wiem czy takie cos orgaznizowane przez ZHP cie interesuje..z jakiego miasta pochodzisz? moge sie poinformowac w twojej okolicy..poszukac, podzwonic..chcialabym ci dopomoc ..podziwiam cie za twoja silna wole i pasje:D
Bydgoszcz? tak jeszcze przez 4 miesiące. Z rodzicami mam wszystko w porządku, po prostu nie chce im zawracać głowy na razie moimi sprawami bo i tak mają dużo na głowie (kupno mieszkania). Mi nie marzy się wyjazd do Włoch w celu oglądania miast czy wylegiwania się nad morzem. Zależy mi dlatego bo chciałbym zaczerpnąć trochę języka, poznać bliżej życie Włochów itp itd. Dlatego nie mam ochoty jechać na jakieś objazdówki bo są jak dla mnie stracone pieniądze, bo się jedzie na załóżmy 2 tygodnie i wszędzie biegiem żeby jak najwięcej zobaczyć a szczerze to ja nie lubię czegoś takiego, mi się marzy usiąść na toskańskim pagórku z widokiem na winnice i tylko sobie popatrzeć, dziwne bo dziwne ale taki już jestem. Pieniądze czasami mi się trafiają bo robię strony www dla znajomych to zawsze parę groszy mam. Paszport również mam od 6 roku życia. ZHP średnio mnie interesuje bo wakacje jednak chciałbym przeznaczyć na coś bardziej ambitnego niż chodzenie pod dyskotekach które mnie nie interesują. Dlatego najlepszym pomysłem jest tutaj obóz młodzieżowy z językiem włoskim. :)
jak na szesnastolatka, masz bardzo ladna skladnie i, o dziwo, prawie nienaganna ortografie, bogate slownictwo, podoba mi sie. Chociaz, musze przyznac, ignorujesz prawie zupelnie interpunkcje i gdzie niegdzie stawiasz duza litera zupelnie niepotrzebnie. Beda z ciebie ludzie.
Coz, jesli chodzi o wakacje....przyjdzie ci poczekac te dwa lata chyba, ze rodzice ci dogodza.
Mam znajomych, ktorzy organizuja obozy w stylu "sladami Etruskow", dowiem sie, czy sa jakies mozliwosci, chociaz watpie.
staram się pisać poprawnie. Śladami Etrusków, hm, to byłoby ciekawe, ostatnio przegrzebywałem informacje w poszukiwaniu informacji o cywilizacji Majów i natknąłem się i na Etrusków. W travelerze też coś o tym było. Jak możesz to popytaj, będę bardzo wdzięczny :) Jeżeli w tym roku nie pojadę to w następnym już wyruszę do Włoch z rodzicami, a w te wakacje postaram się wybrać na jakiś kurs włoskiego w moim mieście.
obóz młodzieżowy z językiem włoskim...KOLONIA I OBÓZ Z JĘZYKIEM WŁOSKIM
Kompleks Międzynarodowego Ośrodka Wypoczynkowego w Cesenatico
Włochy, Cesenatico
wiek uczestników: 9-13 i 14-18 lat koszt 1.600 zl http://www.ecotravel.pl/oboz_let/wlochy/almatur_wlochy_01.htm
Kurs języka włoskiego w szkole Sprachcaffe w Rzymie, wiek od 16 lat
Włochy Lazio Rzym
Włochy Lazio Rzym
cena podstawowa zawiera:kurs językowy, ubezpieczenie KL/NNW/bagaż, certyfikat ukończenia kursu, materiały do nauki
14 dni cena od: 1880 PLN
21 dni cena od: 2340 PLN http://www.lingwista.com.pl/web/?page=szukaj;rodzaj=KJW;showoffers=1
http://www.ecotravel.pl/oboz_let/wlochy/scout_oboz_02.htm http://www.kursy.tee.pl/oferty-TEE-Travel/oferta-turystyczna/Kurs-jezykowy/za-granica/&id=35 http://www.bertur.pl/okno_obozy_wlochy_cesenatico.html http://www.wandrus.com.pl/obozy-zagraniczne/za-granica/wlochy-rzym
Przeszukałem internet, przejrzałem te kursy co mi wysłałaś, jednak mam jedno pytanie, czy jeżeli będzie grupa międzynarodowa to z podstawowym włoskim i średnio zaawansowanym angielskim dam rade?
grupe dzieli sie na: up i down..chyba do downów sie nie zaliczasz..do Maciusia z Klanu ci daleko hehe
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |

« 

Życie, praca, nauka

»

Brak wkładu własnego