andruty/wafle

Temat przeniesiony do archwium.
Czy tylko ja nie umiem u siebie dostać wafli, takich dużych (okrągłych lub kwadratowych), żeby sama móc sobie je wysmarować nutellą, pokroić w kawałeczki i spałaszować?
Szukam i szukam no i nic:(
Szukaj czegoś takiego jak "waffel" albo "cialda". Bywają w sklepach. nawet w tych dużych (mówię o północy Włoch, nie wiem jak na południu.
Szukaj czegoś takiego jak "waffel" albo "cialda". Bywają w sklepach. nawet w tych dużych (mówię o północy Włoch, nie wiem jak na południu.
Przepraszam, wysłało mi się podwójnie.
Tu w "terronii" jak szukam cialda - dostaję te od lodów. O waffer nikt nie słyszał. Nawet mój mąż twierdzi "że nigdy takowych nie widział". A mnie się domowych andrutów zachciałoooooo :)
musisz sobie kupic gofrownice, znajdziesz w niektorych Media World, a jak nie to przy okazji najblizszej wizyty w Polsce...
ja mam i od czasu do czas tez sobie robie.....
Raczej musisz przywozic z Polski albo robic w domu. Jest to jeden z produktow, ktorych nigdy nie widzialam we wloskich sklepach.
Dzięki babeczki.
Ech, cattive norizie, nici z andutów :( może jeszcze w Lidlu poszperam. Nadzieja umiera ostatnia :)
niestety, znam ten bol, jest to towar deficytowy w it i co najdziwniejsze nie mozna ich znalezc nawet w tutejszych polskich sklepach, chociaz sa lekkie, maja dlugie terminy przydatnosci i w ,jako towar na polce, malo klopotliwe, nie rozumiem dlaczego ich nie sprowadzaja.
zrob wafle sama 20 dag cukru 2 jaja , 1 lyzeczka masla, 1 kg maki,,1 l mleka Wymieszaj składniki, następnie nalewaj ciasto do specjalnej formy do pieczenia andrutów, formę za każdym razem smaruj masłem.
skad ta forma?
tak wyglada owa maszynka do robienia wafli http://www.allegro.pl/item9[tel]_nowa_maszynka_do_nalesnikow_i_wafli_pysznie_hit.html cena ok 25 eu..moze rodzina ci kupi w kraju i podesle Agatem jaki paczke , za podanie takiego 'malucha' to wezma 20 zl
uuuuuuuuuuuuuuuuu taka zbajerowana? w szlaczki? ja tam preferuje standardowe w krateczke.
ecco! http://www.gizmos.pl/index.php/2008/07/18/maszyna-do-robienia-wafli-do-lodow/
o prosze was bardzo...jeszcze jeden przepis tym rzem na owsiane wafle/gofry / ale go nie wyprobowywalam :D /http://strefadobregosmaku.pl/index.php/tag/wafle/
...przepis tym razem na owsiane wafle
http://strefadobregosmaku.pl/index.php/2010/01/27/zdrowe-owsiane-waflegofry-urodzinowe/
calkiem sympatyczna, ale wafle nie wyjda takie sklepowe, bez polepszaczy smaku, zapachu, tajemniczych srodkow spulchniajacych.....to jednak nie to.
dodaj sody lub ciut proszku do pieczenia
tak, tak, ale w smaku dalej wyjda takie.....domowe.
Babeczki jesteście super :) Już zanotowałam w moim tajnym zeszyciku przepis na andruty i jak tylko sprowadzę formę będę wypiekała :) Mmmm, aż się rozmarzyłam przy kubeczku herbatki z cytrynką. U nas dziś 20 stopni, niesamowite :)
no wlasnie, problem jest z tymi waflami, ile się oszukałam i nadal nic nie znalazłam, a szkoda bo mi się za nimi tęskni :(
jak przez pewien czas mieszkałam w belgi to w zwykłym sklepie tez nie mogłam dostać tego wypieku ale natomiast w tzw sklepikach tureckich znalazłam bez problemu.
Czy tutaj też znajde takie sklepiki i gdzie?
A przepis na wafla który mam to poprostu niebo w buzi :)) swoją drogą robił ktoś wafla z masą z mlekiem w proszku, orzeszkami solonymi, rodzynkami, herbatnikami i rodzynkami? Polecam, pyyycha
może ktoś chce przepis ?
:)
Czasami mozesz znalezc w jakims rosyjskim sklepie;)Ja tak znalazlam:)
ja zawsze robie wylacznie z mlekiem skondensowanym, ten twoj wydaje mi sie straszna bomba, szczegolnie, ze dwa razy trzeba dac rodzynki.
..zrobilam sernik na zimno..ale w domu nie bylo rodzynek..troche smutno wygladal,jednak warto schomikowac w domu rodzynki na czarna godzine :D a z rzeczy robionych z wafli najbardziej mi smkauje pischinger i wloskie panforte di Siena z orzechami laskowymi ,migdalami,kand. skorka pomaranczowa i cytrynowa, cynamonem, godzikami i galka muszkatolowa i mleczna czekolada i miodem
Witam! ja kupuje tu wafle u ruskich.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka