Praca w Italii - może ma ktoś jakieś oferty?

Temat przeniesiony do archwium.
Chcę wyjechać na okres lipiec-sierpień do pracy do Włoch. Mogłabym pracować jako cameriera / barista / commessa. Znam włoski w stopniu średnim, angielski średnio-zaawansowanym i mam podstawy niemieckiego.
Może ktoś z Was na forum ma jakieś oferty, kontakty, zna miejsca, gdzie poszukują kandydatów do pracy?
Dzięki z góry za pomoc.
tu masz linki http://www.adriabeach.net/ita/cerco-offro-lavoro.php
http://www.jobrapido.it/
wpisz w przeglądarkę " lavoro stagionale" plus ewentualną miejscowość,jest trochę ofert ale jak to wygląda w praktyce to nie wiem to nie moja branża
Pozdrowienia i powodzenia
Chciałabym się Was poradzić.
Jako że nie znalazłam nikogo chętnego do jechania ze mną do Włoch, planuję sama wsiąść do autokaru, dotrzeć do Rimini, tam przenocować się jakieś 3 dni w hostelu i w tym czasie znaleźć sobie jakąś pracę z zakwaterowaniem. Jak myślicie czy ten plan ma szanse powodzenia? Może ktoś już takie coś przerabiał?
Bardzo chciałabym pojechać do Włoch podszkolić język, i przy okazji trochę zarobić. Dodam, że mam 20 lat, nie mam doświadczenia w pracy w hotelach, a znajomość języków określiłam powyżej.
Baaaardzo dziękuję za jakiekolwiek wskazówki, rady, opinie.
cześć:)
z własnego doświadczenia wiem że szukanie pracy przez internet to syzyfowa praca-ja szukałam od kwietnia a teraz jest lipiec i jestem w tej samej sytuacji co Ty. Też w okresie lipiec-sierpień wybieram się do Rimini i kombinuję jak to zorganizować. Na miejscu praca na pewno się znajdzie, tylko jakiś dach nad głową by się przydał. A ty zamierzasz znaleźć pracę z zakwaterowaniem od razu, tak?
ktualne oferty z rimini praca w hotelach
Hotel St. Gregory Park
Tel. 0541/53450
Fax 0541/21748
Addetto/a al ricevimento Visualizza l'annuncio 30/06/2010
Hotel San Francisco
Tel. 0541/371559 - Priv. 335/7064747
Fax 0541/375590
Cameriere/a ai piani Visualizza l'annuncio 20/06/2010
Hotel San Francisco
Tel. 0541/371559 - Priv. 335/7064747
Fax 0541/375590
Cameriere sala
ALBERGO a Rimini cerca cuoca/ sottocuoca esperta da subito. Referenziata, seria, volenterosa. TEL. 0541/38[tel]/380643.*

seleziona

ALBERGO Rimini/ Riccione (lungomare) ricerca: segretaria esperta/. Aiuto segretaria/. Cuoca romagnola/. Cameriera piani/. Cameriera sala/ Notturno anziano/. TEL. 339/6244833.*

seleziona

ANIMATORI cercasi, possibilmente maggiorenni, preferibilmente con esperienza. Corso di formazione. La Trottola srl TEL. 334/6533232 Rimini Lucia, 334/6533230 Riccione Cristina.*

seleziona

BAR cerca per stagione cameriere/ baristi, personale cucina per turno diurno e notturno. TEL. 338/2340945.*

seleziona

CERCASI barista cameriera esperta, annuale. TEL. 347/[tel], 0541/709762.*

seleziona

CERCASI commesse annuali part-time di madrelingua russa max 40 anni. Inviare curriculum FAX 0541/386607, e-mail: [email]

seleziona

ESTETISTE apprendiste cercasi per Centro Estetica avanzata, Rimini. Per colloquio TEL. 0541/390391.*

seleziona

G.A. Rimini cerca subito cuochi, sottocuochi cameriere camere e sala. TEL. 366/4045723.*

seleziona

GLAM Foto cerca fotografo/ fotografa, scattino/ scattina per stagione estiva 2010, lavoro in discoteca mare parchi di acqua. TEL. 0541/614681, 348/3380236 [email]

seleziona

HOTEL 3 stelle prima linea di Miramare cerca: cameriera ai piani, con esperienza da inserire nel notro sfaff. Residenti in zona. TEL. 366/5942724.*

seleziona

HOTEL Rimini cerca: cameriera appartamenti sabato- domenica. Apprendista sala, aiuto cucina. No alloggio. TEL. 328/8017827.*

seleziona

HOTEL Rimini stagionale cerca da subito cameriere sala, serio e referenziato. TEL. 366/4113320.*

seleziona

RIVABELLA bar piadeneria cerca aiuto cuoca con esperienza, disponibilita' turni, una barista, cameriera. TEL. 0541/709982.*
tak jak pisałam wcześniej, na początku planuję sobie wynająć jakiś pokój na 3 dni i mam nadzieję, że w tym czasie już znajdę sobie jakąś pracę z zakwaterowaniem. Tylko boję się trochę, że nic nie znajdę i będę musiała wracać, jak mi się kasa skończy:/
No ale skoro wszystkie inne możliwości zawodzą. Też rozważam taką opcję:)
Powodzenia
Hej dziewczyny :)

Ja byłam dokładnie w takiej samej sytuacji, do Rimini pojechałam w ciemno w 2007 roku. Tylko, że byłam tam już 7 czerwca, czyli na początku sezonu. A niestety z pracą nie było łatwo.

Przygotujcie się że praca jest ciężka, szczególnie w hotelach, zazwyczaj przez cały dzień, bez dni wolnych. Niestety takie realia są w Rimini.
Ale koleżanka pracowała w barze w Senigalia i miała normalnie dzień wolny, tak więc zależy to też chyba od pracodawcy.

Doro:) a skontaktował się z Tobą Andrea w sprawie tego mieszkania?

Generalnie myślę, że najlepiej jechać i szukac na miejscu, chodząć od otelu do hotelu, od sklepu do sklepu, czy baru. Nie jest łatwo, przydadzą się wygodne buty :) Warto ewentualnie mieć przy sobie również kilka kopii CV, bo niektórzy chcą by zostawić.

Pozdrawiam i życzę powodzenia :)
Hej, tak, Andrea napisał do mnie maila z pytaniem czego i kiedy szukamy, więc mu odpisałam. Ale od niego odpowiedzi jeszcze nie dostałam, mam nadzieję że odpisze:) Eh no bo kruchutko z tymi pokojami do wynajęcia:( Ale jak narazie się nie poddajemy, byłam już dziś o bilety do Rimini pytać:)
Włosi będą się musieli obyć w tym roku bez dwóch tysięcy barmanów i dwóch tysięcy 250 pielęgniarek. Jak wynika z najnowszego raportu tamtejszego Ministerstwa Pracy, są zawody, w których popyt wciąż przerasta podaż.....Planuje się, że jeszcze w tym roku głównie średnie i małe przedsiębiorstwa zgłoszą zapotrzebowanie na 150 tysięcy nowych pracowników. Wiadomo już jednak, że na ponad jedną czwartą z tych ofert nie będzie kandydatów. Największe rozczarowanie spotka warsztaty samochodowe, które potrzebują czterech tysięcy pracowników, ponieważ zgłosi się ich nie więcej niż tysiąc. Zawiedzione będą prywatne kliniki i przychodnie, gdzie jest praca dla czterech i pół tysiąca pielęgniarek, zgłosi się bowiem zaledwie połowa. We Włoszech brakuje też informatyków, farmaceutów i akwizytorów, a nawet chętnych na kierownicze stanowiska. Zjawisko, dość niezrozumiałe w sytuacji wzrostu bezrobocia, tłumaczy się m. in. faktem, że wszystkie te oferty dotyczą pracy na czas określony. http://polonia.wp.pl/title,Wlosi-musza-radzic-sobie-bez-barmanow,wid,12525560,wiadomosc.html
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Życie, praca, nauka