Polacy w rimini

Temat przeniesiony do archwium.
witam wszystkich rodakow ;) szukam polakow z riminii i okolic... mam lokal w rimini i chcialabym zrobic z niego taki bar polski co wy na to??
odpusc sobie....zajmij sie tymi na ktorych dobrze zarabiasz...takie jest prawo biznesu PS. po co ci zmieniac dobry bar w circolo???:D
he he... zabawny jestes... no i wlasnie o to mi chodzi zeby tym wlochom pokazac ze polak tez potrafi. a pozatym bioradz pod uwage ze zima tylko rumency i albanczycy tu zostaja to co mi proponujesz? takich czy moze naszych w lokalu? pozdrawiam ;)
ale jest az tak duzo tam polakow ze mozesz taki bar otworzyc? bedzie ci sie oplacalo?
taa..rzuci slogan:herbatka z pradem i sie zleca tlumy!..w Rimini?..zima heheh
no wlasnie tu jest problem bo nie wiem ilu nas tu jest.... sa napewno tylko sie ukrywaja ;) czy mi sie bedzie oplacac? no coz nie wiem ale ja na rumenach sporo zarabiam tak wiec jak bym na polakach nie zarabiala to nic ale przynajmniej fajne towarzystwo bym miala;)
no wlasnie herbatka z pradem ;) w koncu polak tez lubi wypic... a jak bym polskiego piwa i wodki sprowadzila to jak sepy by sie zucili :D
to sprowadzaj..ciekawe jakie koszty beda ...no zlot moczymordow gwarantowany..ty pomysl o auto matach do gry..Wlosi codzienie kazdego dnia zostawiaja w tych maszynkach ok 1 milonq 500 tys eu..sa automaty do gry to i ludzie sie schodza z uluda wygranej..piwo to tylko dodatek..Chyba sie jeszcze nie polapals we wloskich realiach..to co jest u Wlocha vizio to daje kase..ma hazard wydaja majatki rujnuja sie zapozyczaja..piwo przy tym z Polski czy nie z Polski to maly pikus..tak to widze
sorki za literowki
http://www.rp.pl/artykul/33,547849-Piwo-u--Jana-Pawla-II-.html
mam juz automaty :P .... i klientow tez mam :D nie musisz mi mowic jak interes robic... polakow chce jako dodatek ;) tak dla rozrywki i zeby czasem po polsku porozmawiac przy piwie z rodakami :D
nie musisz mi mowic ,nie musze ci mowic..weszlas na forum to godz sie zjego funkcjonowaniem ze kazdy ma prawo wyrazic swa opinie i cos od siebie powiedziec ..tak to funkcjonuje..lepiej unikac zbednych slow i fraz :D
Zacznij najpierw od organizowania samych wieczorow polskich ,przy polskim piwie i do tego kielbasa z rozna plus chlebek, czy tez cos innego polskiego.Znajdz polakow na nk z Riminii wyslij do nich zaproszenia.Jesli macie tam sklep polski lub ukrainski czy tez rumunski zostaw w nich ulotki.Prowadze sklep polski i wspolpracuje z barami w ktorych takie wieczory sa organizowane.Fakt ,ze polak wypije ale jest swojsko.Warto cos takiego zrobic.
dziekuje za rade... sprobuje cos zorganizowac... fajnie by bylo tak chociaz raz w tygodniu posiedziec po swojsku.. tak jak w polsce przy piwie i o pierdolach po polsku pogadac....
settedinove.. ale wrazliwy ty jestes ;) nie chcialam cie urazic... ciesze sie ze piszesz a tym bardziej ze swoja opinie wyrazasz masz racje kazdy ma prawo, ja tez :P a pozatym fajnie sie poprzegadywac troszke no nie ? pozdrawiam
basik a ty z rimini jestes.... nie wiem czy tu jakies takie sklepy sa fajnie by bylo sama chetnie cos polskiego bym sobie kupila... bo juz prtawie rok jak nic swojskiego nie jem ... pozdrawiam
Do Riminii mam jakies 170 km.Szczerze mowiac nie slyszalam o polskim sklepie w tam tych okolicach.Przyjezdzaja do mnie na zakupy ludzie z Ravenny i mowia, ze w ich okolicach nie ma polskiego sklepu, jedynie ukrainski.Wlanie w ten piatek mamy w pobliskim barze organizowany wieczor polski przy polskim piwie ,muzyce a w menu jest kielbaska z grila ,kaszanka ,boczek,polski chlep ,flaczki ,zurek.Z tego co wiem jest zapisanych 50 osob.Wlasciciel tego baru jest wlochem u ktorego pracuje polka ,przyszli do nas z taka propozycjia ,zostawil ulotki i fama sie rozniosla.W sumie sa tu w okolicach 3 takie bary w tym jedna restauracja jej wlascicielami sa polacy ,ktorzy organizuja raz na jakis czas takie wieczory.
fajnie. musisz mi podac adres.. bo sama chetnie bym zjadla polskiej kielbaski i posiedziala w polskim towarzystwie przy piwku ;) pozdrawiam
odezwij sie do mnie na [gg]
odezwij sie do mnie na [gg]
hej mieszkam w Rimini, niestety nie znam tu zbyt wielu polaków szczerze mówiąc tylko jedną polkę, zawsze służę pomocą jeśli chodzi o kwestię twojego pomysłu vidja i oczywiście miło by też było poznać kogoś tutaj . Podaję maila [email] i gg jak coś to się odezwij
[gg]
hejka, basik mozesz napisac gdzie msz ten sklep, na poludnie czy na polnoc od rimini, ja mieszkam na poludniu tzn niedaleko Civitanova i jestem tu 1,5 roku i czasem mi brakuje roznych nazych smakolykow
to w końcu gdzie jest ten sklep?-zbliżają się święta zjadłabym polskich frykasów(naszej szynki,chrzanu,makowca...)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Życie, praca, nauka