Rzym, praca dla polskiego piekarza

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Szukamy pracy w Rzymie dla mojego narzeczonego - 25-letniego polskiego piekarza z 7-letnim doświadczeniem, niewymagającej wielkiej znajomości języka (dopiero się uczy włoskiego; mówi natomiast dobrze po angielsku).
Pracował też jako kasjer-sprzedawca w księgarni, pomoc barmana, dostawca spożywczy i okresowo jako pomoc kuchenna w Anglii. Szybko się uczy, jest bardzo kontaktowy. Ma prawo jazdy kat. B.
Oprócz pracy dla piekarzy (a mówiło się na tym forum dopiero co, że brakuje w Italii piekarzy... ;) ) rozglądamy się głównie za ofertami typu lavapiatti, facchino, aiuto di cucina, pulizie. Interesowałaby go też praca na budowie, ale jak takiej szukać...?
Jeśli ktoś mógłby podrzucić jakieś namiary, albo skuteczny sposób na znalezienie roboty jak w. wymienione - bylibyśmy bardzo wdzięczni.
Pozdrawiamy -
Katia & Piotr

PS. Z góry dziękuję za posty pt. "nic nie znajdziecie, ja szukałam pół roku i wróciłam do domu" :) Że jest trudno - to już wiemy ;) Wszelkie pozytywne doświadczenia natomiast będą mile widziane, choćby jako podreperowanie morale :P

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka