Dlaczego uczysz się właśnie włoskiego?

Temat przeniesiony do archwium.
Widziałam podobny temat na hiszpanski.ang.pl. Próbowałam szukać w fioletowym prostokącie, ale ta nowa wyszukiwarka jest taka sobie i nic ciekawego nie znalazłam, dlatego zakładam własny wątek, bo jestem bardzo ciekawa, dlaczego uczycie się włoskiego, właśnie włoskiego a nie jakiegos innego języka. Wiążecie z nim jakieś plany na przyszłość, a może to wasze hobby? Liczę na szczere odpowiedzi!
ups! przeez przypadek dodałam w złym dzile. Mam tylko nadzieję, że nie otrzymam bana, ani nic takiego i może jakiś miły admin by to przeniósł we właściwe miejsce.
Hej :)
A powiem Ci, ze nawet nie wiem dlaczego akurat wybralem wloski. Ale kilka lat temu dostalem od sasiadki slownik polsko-wloski. Poogladalem go sobie, ale na tym sie skonczylo. Az wreszcie podczas ferii zimowych w tamtym roku, gdy sprzatalem, przez przypadek go znalazlem. I tak to sie zaczelo. Na nastepny dzien pobieglem do ksiegarni kupic sobie jakies ksiazki. Od tego momentu nie wyobrazam sobie zycia bez wloskiego :)
Teraz jestem w pierwszej liceum, wiec mam jeszcze troszku czasu, ale juz wiem, ze chcialbym isc na filologie wloska :)
Dlaczego włoski? Chłopak Włoch. A czego to się dla tych wariatów nie robi! ;)
Soprattutto dlatego, ze mieszkam we Wloszech i poszlam tu na studia (wybor spontaniczny, zaczelam nie znajac wloskiego prawie wcale, majac sucha teorie i zero lekcji w szkole a nawet prywatnie, bo mieszkalam w Polsce w malym miasteczku i nikt po wlosku nie mowil). Teraz rozumiem na wykladach prawie wszystko, a problemow z mowieniem nie mam zbyt wiekszych :)

Ale pewnie wiekszosc Polek uczy sie wloskiego wlasnie dla swoich Wlochow, chodze na kurs wloskiego i wiekszosc dziewczyn z Rosji, Ukrainy czyli z Europy Wschodniej na moim poziomie kursu jest we Wloszech wlasnie z tych powodow.
Aha, dodam jeszcze, ze wloskiego sie nauczylam nie dlatego, ze mi sie jakos specjalnie podoba (choc to ladny jezyk, ale nie zachwyca), ale dlatego, zeby sobie poradzic w obcym kraju...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie