Markowe ciuchy- jakie ceny

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,

przeszukałem forum, ale niestety nie znalazłem takiej informacji, tak samo google też nie bardzo mi pomógł, do rzeczy:

w tym roku chcemy z narzeczoną pojechać do Italii na zakupy, Mediolan albo Rzym. Wiecie sami sobie pokupować coś, coś na sprzedaż głównie torebki i buty prady Dolce&gabbana, gucci itd. Wiem, że ok 100 km od Mediolanu jest wioska outlet Seravelle. Powiedzcie mi jak wyglądają przykładowe ceny butów i torebek znanych projektantów? Bo czytam że do 70% nawet, ale biorę to z "przymrużeniem oka". Jak wygląda dostępność takiego towaru, są pojedyncze sztuki czy jest np. danego modelu torebki więcej sztuk? Jak wyglądają ceny w butikach w promocji? Chodzi mi też o torebki i buty. W czasie promocji może ceny w outlet-ach i butikach są podobne? Chodzi mi o praktyczne informacje osób, które były i wiedzą jak to wygląda naprawdę. Zaznaczam chodzi mi tylko o marki znanych projektantów i mniej więcej ceny w promocji za które można kupić damskie buty i torebki.

Pozdrawiam
Marek
Tak, to prawda ze niektore rzeczy mozna znalezc nawet przecenione o 70 % (wiec jak np. torebka Gucci kosztuje 1000 € to juz za 300 € teoretycznie moglbys ja kupic - zawsze jak znajdziesz model, ktory Ci ospowiada). Ja np,. bylam w outlet Valmontone (na pd. od Rzymu bodajze) - to taka wioska ze sklepami roznych marek wszystko po przecenach. W wiekszosci to po prostu stare kolekcje, ktore sklepy przenosza do outletow (dlatego tez taka cena).
Ja np. w Paryzu w wakacje 2009 kupilam portfel i torbe Gucci ( razem 1100 €), ale w zadnym outlecie w jakim bylam do tej pory (VALMONTONE, NAPOLI i na Sycylii niedaleko Enna) nie znalazlam czegos podobnego, wiec nie mozna nastawiac sie ze znajdzie sie to czego sie szuka.

via Montenapoleone via della Spiga...lub Rinascente na Piazza Duomo Corso Buenos Aires via Torino i Corso Genova - polecam buty na Corso Ticinese ,ciuchy vintage Ripa Ticinese http://www.wprost.pl/ar/154785/Modny-jak-Mediolan/
Cytat: tofana
Ja np. w Paryzu w wakacje 2009 kupilam portfel i torbe Gucci ( razem 1100 €), ale w zadnym outlecie w jakim bylam do tej pory (VALMONTONE, NAPOLI i na Sycylii niedaleko Enna) nie znalazlam czegos podobnego, wiec nie mozna nastawiac sie ze znajdzie sie to czego sie szuka.

No rozumiem, czyli w większości będą to stare kolekcje, ale czy ciuchy będą posiadały jakieś błędy, czy są I gatunku? Mówisz o tym, że kupiłaś torbę i portfel za 1100 €, a jak sprawa wygląda z outlecie, mniej więcej? Buty kosztują mniej więcej 200€ czy może także można znaleźć markowe egzemplarze taniej? Od mniej więcej od ilu można kupić jakąś rzecz np. torebkę, pasek, czy buty?
Cytat: Sandal100
Cytat: tofana

No rozumiem, czyli w większości będą to stare kolekcje, ale czy ciuchy będą posiadały jakieś błędy, czy są I gatunku? Mówisz o tym, że kupiłaś torbę i portfel za 1100 €, a jak sprawa wygląda z outlecie, mniej więcej? Buty kosztują mniej więcej 200€ czy może także można znaleźć markowe egzemplarze taniej? Od mniej więcej od ilu można kupić jakąś rzecz np. torebkę, pasek, czy buty?
Jesli chodzi o jakies usterki to moga sie zdarzyc, ale ja nie trafilam na rzeczy II gatunku. Mowie ze ja kupilam w normalnym sklepie za 1100 wiec po 70 % przecenie w outlecie (jesli dziwnym trafem zdarzyloby mi sie znalezc takie same modele) to kosztowalyby ok. 300 € mniej wiecej.
Butow nie kupowalam w outlecie, ale wiem ze np. Hogan mozna juz kupic za 100 € 8trzeba uwazac na repliki, bo niestety zdarzaja sie dosyc czesto...nawet w firmowych sklepach (o dziwo!).
Nie mozna generalizowac cen - zdarzaja sie firmowe polowki RL z krotkim rekawem za 20 € np. Kupilam tez fajny pasek Moschino za 30 € (oczywiscie stara kolekcja).
Ceny sa rozne - zalezy co wpadnie Ci w oko.
Dzięki za odpowiedz, rozjaśniłaś mi w głowie :) Może ktoś jeszcze się wypowie co za ile kupił podczas wyprzedaży lub w outlecie :)
Znam tylko Fox Town w Mendrisio ( Szwajacaria ) od Mediolanu około 70 km. Byłam przed sylwestrem. Przeceny są od 30-70 % od ceny outletowej. Torebki Versace od 250 euro , prada 300 euro. Piekniusie rękawicki Dolce & Gabbana z delikatnej skórki były za 100 euro. Nie da się tak jednozanacznie określic trzeba zaglądać tam regularnie i można znaleźć perełki. Sklepów jest chyba z 300. Kupiłam spodnie jeansowe Johny Richmond za 80 euro- były przecenione o połowe od ceny outletowej a tego dnia było jeszcze 50 procent od danej ceny. Mój TŻ kupił sobie kurtkę skórzaną Lacoste za 200 euro. Poza tym ostatnio odkryłam jeden outlet w niemczech niedaleko frankfurtu gdzie jest mniej znanych marek , ale ceny są niższe niż w foksie. Np. kutke puchową Celvin Klein Jeans za 100 euro , bielizna wszystkie majty damskie za 10 eur , a biustonosze od 15-25 męskie 9-15 euro. Mają kilka sztuk na stanie więc czasami, oczywiście to są rzeczy z poprzedniego sezonu.
Większość jest I gatunku, rzadko zdarza się coś II.
Wiecie nam nie zależy na tym czy kolekcja jest nowa czy stara, bardziej zależy nam na wykonaniu rzeczy :)
Może ktoś jeszcze się wypowie na temat przykładowych cen po obniżkach :)
Witam,,,STOCKI ODZIEŻY FIRMOWEJ -kolekcje bieżące i z poprzednich sezonów,odzież pochodzi z likwidacji sklepów, hurtowni z nadprodukcji,wyprzedaży po sezonowej z magazynów hurtowni OUTLETOWEJ 5%-7%ceny z metki,kolekcje próbne itd....TYLKO sprzedaż hurtowa od minimum 500-700sztuk odzieży ,stocki są z MILANO,FIRENZE,UDINE,TORINO,VARESE,NAPOLI,BOLONIA, i okolicznych miejscowości....TYLKO ODZIEŻ FIRMOWA!!! Tel.kontaktowy[Polski]oo48/5[tel]....TOMAS
Te rzeczy maja hologramy? Chodzi mi o karty autentyczności
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie

Zostaw uwagę