mieszkanie (kawalerka) w Rzymie

Temat przeniesiony do archwium.
Nie za bardzo mam pojecie na temat kosztow wynajecia mieszkania w Rzymie ...i jak sie zabrac za szukanie takowego.
Gdzie mozna szukac mieszkania, zeby ominac agencje ...ktora bierze sobie za to troche... ?

A poza tym mieszkania (kawalerki) ile tu mniej wiecej kosztuja? Ja mam teraz mieszkanie sluzbowe, ktore kosztuje 1100 euro miesiecznie ....i jak bym miala sama za nie placic ...to raczej bym chyba chciala je zmienic... ze wzgledu na cene. ....jednak moze wszystkie mieszkania tu taka maja cene?!

Za ile mniej wiecej mozna wynajac w Rzymie kawalerke, taka w okolicach stacji metra, i zeby nie byla na koncu swiata. Zdaje sobie sprawe, ze ceby moga sie bardzo roznic w zaleznosci od lokalizacji.

Dzieki bardzo za wskazowki, jezeli ktos cokolwiek wie.
Cytat: marysia2
Nie za bardzo mam pojecie na temat kosztow wynajecia mieszkania w Rzymie ...i jak sie zabrac za szukanie takowego.
Gdzie mozna szukac mieszkania, zeby ominac agencje ...ktora bierze sobie za to troche... ?

A poza tym mieszkania (kawalerki) ile tu mniej wiecej kosztuja? Ja mam teraz mieszkanie sluzbowe, ktore kosztuje 1100 euro miesiecznie ....i jak bym miala sama za nie placic ...to raczej bym chyba chciala je zmienic... ze wzgledu na cene. ....jednak moze wszystkie mieszkania tu taka maja cene?!

Za ile mniej wiecej mozna wynajac w Rzymie kawalerke, taka w okolicach stacji metra, i zeby nie byla na koncu swiata. Zdaje sobie sprawe, ze ceby moga sie bardzo roznic w zaleznosci od lokalizacji.

Dzieki bardzo za wskazowki, jezeli ktos cokolwiek wie.

Polecam poszukać po prostu na tych stronach i się zorientować:
http://www.easystanza.it/lazio/roma/Stanze-roma/annunci/h
http://roma.bakeca.it/offro-camera-0
http://www.kijiji.it/case/stanze-e-posti-letto/annunci-roma/singola/

Z tego co ja wiem, to koszt wynajęcia pokoju jednoosobowego, nie mówię tu o całym mieszkaniu dla siebie, to średnio ok. 35[tel]euro na miesiąc. Chociaż można wynająć coś grupką, mój znajomy, który mieszka w Rzymie wynajmuje razem z dwiema osobami apartament, 3 pokoje, salon, kuchnia, łazienka itd za 900 euro miesięcznie, czyli wychodzi po 300e na osobę. Tylko, że on jest Włochem i podejrzewam, że trochę po znajomości znalazł to mieszkanie ;) W każdym razie polecam się rozejrzeć, jak ma się kogoś znajomego to popytać - łatwiej zawsze przez kogoś coś wynająć.
Pozdrawiam ;)
Dzieki bardzo. 900 za 3 pokoje to bardzo dobra cena...
Dzieki za stronki, popatrze sobie :-)
..." Nie za bardzo mam pojecie na temat kosztow wynajecia mieszkania w Rzymie ..." Według raportu Caritas średni zarobek emigranta wynosi 1000 euro, co niewiele znaczy w tak drogim mieście, jakim jest Rzym, gdzie za wynajęcie mieszkania o powierzchni ok. 60 metrów kwadratowych trzeba zapłacić 8[tel]euro. Polacy, podobnie jak inni, często mieszkają więc w wynajętych pokojach za ok. 400 euro. I to jest komfort, bywa bowiem gorzej, kiedy kilka rodzin gnieździ się w jednym mieszkaniu.calosc tu:http://www.naszswiat.net/y-we-woszech/nasze-sprawy/1768-emigranci-wedug-italiano.html Mieszakm w monolocale ok 40 m2..place 600 eu BEZ OPLAT DODATKOWYCH jak/bollette /gaz ,swiatlo ,internet, tv,pralnia na korytarzu zpralkami i szuszarka elektr...i miejsce parkingowe, wszystko mam za 600 incluso..w centrum miasta na tzw Starym Miescie..wszedzie blisko
gdyby miala oplacac dodatkowe bollete to musialabym dolozyc jeszcze ze 300 eu..warto pamietac o tym
600 euro ...z bollete to wlasnie chcialam przeczytac ;-) Nie jest tak zle, a nawet dobrze. ...ciekawe, czy to tylko wyjatkowa okazja ...czy da sie cos takiego znalesc. Mnie osobiscie nie interesuje dzielenia mieszkania, wiec tylko kawalerki mnei ineteresuja ...choc moze zmienie zdanie.

W kazdym razie, to baaaaaaardzo poczatkowe 'badania rynku' ...ktore nie maja jeszcze nic, kompletnie nic wspolnego z przeniesieniem sie do Rzymu, ...ale powiedzmy, ze na wszelki wypadek sie orientuje, co i jak ;-) Dzieki za linka, bardzo ciekawy ...a to zdanie: 'Jednocześnie - według raportu, wzrosła także niechęć Włochów do stranierów zamieszkujących ich kraj.' dosc skutecznie mnie zniecheca...

1000 euro ...malawo na dosc jednka drogie miasto, jakim jest Rzym ...bardzo malo nawet mi sie wydaje...

A tak ogolnie ..to jak sie zyje w Rzymie?
Cytat: SettediNove
Mieszakm w monolocale ok 40 m2..place 600 eu BEZ OPLAT DODATKOWYCH jak/bollette /gaz ,swiatlo ,internet, tv,pralnia na korytarzu zpralkami i szuszarka elektr...i miejsce parkingowe, wszystko mam za 600 incluso..w centrum miasta na tzw Starym Miescie..wszedzie blisko

...tylko wlasnie w watku o tlutym czwartlu, ze Ty nie mieszkasz w Rzymie... Nie mam cienia pojecia jak moga sie roznic eny miedzy Rzymem a nieRzymem. ...a jakby jakby co ...to tylko Rzym mnie interesuje i ceny w Rzymie, bo to aktualnie jedyne miasto we Wloszech, nad ktorym powiedzmy, ze moge sie zastanawiac.
nie nie w Rzymie co do metrow kwadratowych to powinnam wpisac46 m.....ale powyzej masz linka w ktorym jest mowa o cenach wynajmu w Rzymie ale nie ma mowy o bolletach i tu jest pulapka...moim zamiarem bylo ci wskazac ze wynajem mieszkania w Rzymie to sa i dodatkowe oplaty..nic wiecej Marysiu
Dziekuje bardzo za linki ...malo tam Rzymu ...i jeszcze mniej kawalerek. ...mozna wynajac kawelerke w Rzymie za 600 euro?! ....bez bolette. ...moje mieszkanie kosztuje 1100 euro (plus rachunki) ...i naprawde szalu nie ma...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Kultura i obyczaje

»

Nauka języka