Witam jest to mój pierwszy post na forum.
Chciałbym się zapytać bo wyjeżdżam do włoch do mamy na zawsze, czy we włoskich szkołach np. za ściąganie na klasówkach wyrzucają cię ze szkoły??
Czy dostajesz jakąś karę ?
Cecili, zapewniam Cię że nie użyłabym takiego określenia gdybym nie była pewna że to typowy troll forumowy.
Głupio podpuszcza to głupio odpowiedziałam.
Pozdrawiam
emendamentos
03 kwi 2011
...grande Margo49 !!!
Cecili
03 kwi 2011
Margo49...masz racje!Odwzajemniam pozdrowienia i.... juz milej sie zrobilo.
SettediNove
03 kwi 2011
Isono....to zamierzasz chodzic do szkoly..by sie czegos nauczyc? ..czy zeby sciagac?..moze od razu wkrec sie jakas kompanie co palą trawke... pija piwo....bedzie bardziej lans na luzaku..bo sciagnaie jest stresowe....i bedziesz musiala 'przejsc'z trawki na twardsze srodki...
SettediNove
04 kwi 2011
Cytat: isono
Witam jest to mój pierwszy post na forum.
Chciałbym się zapytać bo wyjeżdżam do włoch do mamy na zawsze, czy we włoskich szkołach np. za ściąganie na klasówkach wyrzucają cię ze szkoły??
Czy dostajesz jakąś karę ?
Od razu wzywaja carabinierii i osoba sciagajaca zostaje przewieziona do Questury..zostaj wezwani rodzice maloletniego i zaczyna sie kolomyja..carabinieri badaj sprwae czy rodzice sa zdolni wychowaczo i maja pozytywny wplyw na dziecko..jesli nie to mlody czlowiek zostaje odeslany to specjalnego osrodka wychowaczego ..gdzie nie ma ani Tv ani komputerow i jest totalny zakaz posiadania komorek....za to jest duzo pracy na swiezym powietrzu...ogrod ..zwierzeta hodowlane..kury...pobudka o 5 ej gimnastyka sniadanie..porzadki, potem lekcje od 8ej do 16ej potem dalej rygor i dyscyplina...kontakt z rodzina...?Listy mozna pisac...Kolo Rimini jest ten osrodek.