sprowadzenie auta

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,

mam problem, chcialbym kupic samochod we Wloszech i potrzebuje pomocy... Tz. nie znam jezyka, nie moge się skontaktowac ze sprzedajacym a tym samym zalatwic zadnych formalnosci. Najlepiej byloby zebym trafil na jakiegos zyczliwego Polaka, ktory mieszka we Wloszech i szczerze mowiac na to licze... Za pomoc na pewno sie odwdziecze!

Z powazaniem

Radek Jaskulski
Radek, ja tak z innej beczki.
Czy Twoja mama ma na imię Basia i pracowała w CsB u Enzy?
Witam..a jaki samochod Cie interesuje?no i z kad jestes w Polsce?
Mozesz pisac na [email]
Tak z czystej ciekawości, czemu chcesz kupować auto akurat we Włoszech? Z tego co wiem, samochody są stosunkowo droższe niż np w Niemczech. Formalności z wywozem, głównie z tablicami tez są dość "biurwokratyczne" ..
do margo49: nie to nie ja, pomyłka, ewentualnie zbierznosc nazwiska.
do tdishya: z Włoch ponieważ nie widziałem takiej wersji samochodu w Niemczech, jeśli znalazłbym takie auto gdiześ bliżej to nie kombinowałbym z Włochami...
giovannna pisze sie: SKAD..skąd........ Radek:zbieżnosc..od 'zbiegać' gdzie g wymienia sie na ż
Radku znam jednego Polaka ktory handluje samochodami tu na Polnocy pracuje w okolicach Bolzano..ale nie mam do niego telefonu..jak dopadne sie do jego numeru tel. poczekaj pare dni..ja jestem ze 100km od niego..to ci podam...daj nr GG..
jaki to typ samochodu?..błąd..on pracuje blisko Riva del Garda...nie kolo Bolzano..kumple z pracy jak jezdza tu i tam to mi stale opowiadaj, ze poznali kogos z Polski i utkwilo mi to, ze jeden z Polakow handluje samochodami...
witam, rzadko korzystam z gg podam maila: [email] co do samochodu jest to toyota land cruiser ale powiedzmy specjalna wersja... z gory dziekuje za pomoc
dobrze Radziu...spytamy sie
SettediNove, nie wiem czy sie rozumiemy, ja znalazlem taki samochod w ogloszeniu. Nie zam jezyka i nie potrafie sie dogadac ze sprzedajacym, w zwiazku z tym szukam pomocy w tej sprawie tz. kontaktu ze sprzedajacym, poza tym podobno trzeba przed wywiezieniem samochodu z Wloch wyrejestrowac go w wydziale komunikacji (zakup od osoby prywatnej, samochod jedzie do Polski laweta). Jesli znasz jezyk wloski, masz chec mi pomoc (oczywiscie nie za darmo) podaj adres emailowy to wysle Ci dwa ogloszenia.
Pozdr.
Radek Jaskulski
kliknij na moja nick..zobaczysz koperte,kliknij... to moj fioletowy mail...odpisze ci tez na fioletowy mail..:D
na mój nick ..mialo byc...:D
radziu masz fioletowego maila
Radek.. tu: http://www.wloski.ang.pl/forum/pomoc-jezykowa/208388/page/1#post1306162
facet spręz sie!:D
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka