cassano'adda

Temat przeniesiony do archwium.
wiatm,od ponad roku przebywam z kobieta w uk ogolnie jest z praca ok,jednak postanowilismy jednak zmienic klimat i zamierzamy sie przeniesc do italii,,moglibyscie pokrótce napisac jak wyglada tam sytuacja z praca?chodzi mi o okolice mediolanu,mam znajomych wlochów w cassano i jestem ciekaw czy byliby oni w stanie cos ogarnac z praca,dziekii za odp
"jak wyglada tam sytuacja z praca?"
W Mediolanie sytuacja wyglada tak, ze praca jest ale chetnych jest 4-5 razy wiecej niz ofert, w zwiazku z czym w stolicy mody, w jednym z drozszych miast europejskich, wynagrodzenie rzedu 9[tel]€/ miesiac jest codziennoscia. Za prace z poziomu sredniego, bo te z wyzszego sa oczywiscie lepiej oplacane, ale nie wiem czy znajdziesz taka bez znajomosci :-/
A coz to za zarobki ???.Jeszcze poziom sredni??,bez przesady
Cytat: mastrolindo
A coz to za zarobki ???.Jeszcze poziom sredni??,bez przesady

Moze rozwin swoja wypowiedz, bo przyznam, ze nie rozumiem jej sensu. :)
Cytat: trishya
"jak wyglada tam sytuacja z praca?"
wynagrodzenie rzedu 9[tel]€/ miesiac jest codziennoscia. Za prace z poziomu sredniego, bo te z wyzszego sa oczywiscie lepiej oplacane,

Sa to twoje slowa ,wiec mam nadzieje ,ze sens w nich chcialas jakis umiescic ;))....kolezanko ;)
Nie jestem Twoja koleżanką.
Sens moich slow rozumiem doskonale, w koncu wyrazaja moja opinie. Natomiast nie rozumiem co chciales przekazac swoimi slowami: "A coz to za zarobki ???.Jeszcze poziom sredni??,bez przesady ", dlatego poprosilam zebys rozwinal swoja wypowiedz. Jesli to, co ja napisalam jest dla Ciebie niezrozumiale, jestem gotowa rozwinac moja mysl i o zarobkach i o poziomie.
Nie jestem Twoja koleżanką.
Sens moich slow rozumiem doskonale, w koncu wyrazaja moja opinie. Natomiast nie rozumiem co chciales przekazac swoimi slowami: "A coz to za zarobki ???.Jeszcze poziom sredni??,bez przesady ", dlatego poprosilam zebys rozwinal swoja wypowiedz. Jesli to, co ja napisalam jest dla Ciebie niezrozumiale, jestem gotowa rozwinac moja mysl i o zarobkach i o poziomie.

Mysle ,ze juz poziom pokazalas wiec co tu rozwijac
No, "inteligentna" i wnosząca wiele treści odpowiedz. Nie rozwijaj, lepiej się zwiń i nie zaśmiecaj człowiekowi tematu, jeśli nie masz nic konkretnego do napisania.
Polecam post Zmian poziomu zycia po przeprowadzce http://www.wloski.ang.pl/forum/zycie-praca-nauka/197821 tu jeden forowicz napisal co znaczy 1000 eu ?- oznacza syndrom osoby pracujacej ale ciagle biednej.Jak na warunki zachodniej europy....sama zas rok temu pisalam:.Srednie zarobki w Itali od DWUNASTU lat to 11[tel]euro i nic sie nie zmienia..a ni widu ani slychu by sie srednia zmienic mial..i to ma byc kraj o ktorym myslicie ze wam sie tu stopa zyciowa podniesie??..smiech na sali,puste krzesla...PS nie patrzcie na to, ze slonce tu mocniej i czesciej swieci..patrzcie na sytuacje ekonomiczna tego kraju....nie patrzcie ze tu sa jacys przyjaciele..im tez jest ciezko...Ekonomisci juz obliczyli ze w przyszlosci zarobki w Angli i Niemczech beda o 80 procent wyzsze niz te w ITali..wiec czy warto sobie pogarszac sytuacje ekonomiczna i przec do kraju, ktory sie sypie, sypie od ost.dziesieciolecia?
No, "inteligentna" i wnosząca wiele treści odpowiedz. Nie rozwijaj, lepiej się zwiń i nie zaśmiecaj człowiekowi tematu, jeśli nie masz nic konkretnego do napisania.

dobrze
Temat przeniesiony do archwium.

»

Życie, praca, nauka