cześć wszystkim :) zostałam preiscritta na magisterkę na uni trento i teraz zaczęłam latać za dokumentami do borsa di studio. niektóre rzeczy nie są dla mnie do końca jasne, więc mam nadzieje że ktoś z forum kto przez to przechodził mi je pomoże rozwikłać :)
1)certificato di famiglia e residenza del nucleo - to będzie tylko zaświadczenie o zameldowaniu z biura meldunkowego w urzedzie miasta czy coś jeszcze? bo gdzieś jeszcze było napisane con gradi di parentela, ale w Polsce chyba nie ma takiego zaświadczenia..
2)reditti del nucleo - urząd skarbowy, ale np. co z moja zamężna siostra, która jest u nas zameldowana...?
3)patrimonio - akt własności mieszkania powinien wystarczyć? swoją drogą dziwne, moge mieć jeszcze 5 innych lokali i to zataić? hipotetycznie oczywiście ;)
4)depositi bancarii - tu jak wyżej, przecież mogę mieć mnóstwo kont w różnych krajach.. jaki to sens... w każdym razie - ma to być stan konta z 31 grudnia ubiegłego roku czy aktualny - to też nie jest sprecyzowane..
Dziękuję bardzo za pomoc :)
Mam takie jeszcze jedno pytanko troche poza tematem.. licencjat kończyłam tu w Polsce, ale wiadomo ile się czeka na dyplom... terminy zapisów na studia magisterskie w trento są do 29 lutego więc chyba nie powinnam się martwić o to, że późno wydadzą mi dyplom licencjata?