Ubezpieczenie zdrowotne, jak i gdzie oplacic

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.
Chcialabym oplacic ubezpieczenie zdrowotne w Italii i miec dostep do lekarzy.
Ile kosztuje takie ubezpieczenie na rok?
W czerwcu tego roku kupilam stary dom w Italii z przeznaczeniem na domek wakacyjny. Chce zwiedzac ten piekny kraj i spedzac w nim wiecej czasu niz 3 miesiace w roku.
Czy w takiej sytuacji mam mozliwosc, nie pracujac w Italii, oplacic sobie ubezpieczenie zdrowotne?

Pozdrawiam
Joanna

jasne że jest taka możliwość,
koszt zależy od wielu czynników np wieku, płci ale przede wszystkim - zakresu ubezpieczenia
..mozesz kontynuowac oplacanie w kraju ZUS tzw dobrowolne ubezpieczenie zdrowotne wowczas nalezy ci sie EKUZ..koszt mies.dobrowolnego ubezpiecznia w ZUS to ok 80 eu/mies/330 zl
Cytat: luccanka
jasne że jest taka możliwość,
koszt zależy od wielu czynników np wieku, płci ale przede wszystkim - zakresu ubezpieczenia

Ciesze sie, ze jest taka mozliwosc...a czy mozesz powiedziec gdzie sie udac w tej sprawie?
jaka nazwe nosi taka instytucja zajmujaca sie ubezpieczeniami?

pozdrawiam
Joanna
Hej, ja mam takie ubezpieczenie kosztuje na rok 140 euro tyle placilam w tym roku pokrywa lekarzy i nawet pobyt w szpitalu do 5 dni jak sie nie myle :) Takie ubezpieczenie jest potrzebne do meldunku jesli osoba nie pracuje. Ja jestem ubezpieczona w INA assicurazioni :)
Cytat: Saami142
Hej, ja mam takie ubezpieczenie kosztuje na rok 140 euro tyle placilam w tym roku pokrywa lekarzy i nawet pobyt w szpitalu do 5 dni jak sie nie myle :) Takie ubezpieczenie jest potrzebne do meldunku jesli osoba nie pracuje. Ja jestem ubezpieczona w INA assicurazioni :)

Slicznie dziekuje za odpowiedz .

Pozdrawiam
Joanna
Temat przeniesiony do archwium.