rejestracja u lekarza a bezrobocie

Temat przeniesiony do archwium.
Kilka dni temu wygasla mi umowa o prace (contratto di somministrazione).
Czy MUSZE ponownie zapisywac sie w Centro per l'Impiego? Zapisalam sie tam rok temu gdy bylam bez pracy...
Mam legitym.ubezpiecz. (wazna do 2016r.), chcialabym skorzystac z opieki lekarskiej, zrobic sobie jakies podstawowe badania, juz kiedys w ASL wybralam swojego lekarza rodzinnego ale... do tej pory nie zawitalam do niego wiec i tez nie zarejestrowalam sie u tego lekarza...

Czy w zwiazku z tym ze jestem teraz bezrobotna, przysluguja mi jakies ulgi jesli chodzi o opieke lekarska, badanie, itd.? Czy podczas rejestracji u lekarza beda ode mnie zadac zaswiadczenia z centro per l'impiego?
skoro masz wazna tessere/ ..za badania zaplacisz ticket,zalezy od badan jakie tam beda zlecone!!!!!!/ u lekarza poprosza cie o tessere sanitaria..gdyz glownie interesuje ich wpisany tam twoj CF..wrzuci lekarz to CF sobie w kompa i mu bedzie mial info o Tobie..pierwsza rzecz jak cie poprosi lekarza to tessera..slow ulga nie istnieje w Itali..tu nic nie ma ulgowo:D...no nie! jest! ..recepty czerwone sa ulgowe..za 2 opakowania penicyliny na angine zaplacilam ticket w aptece 68 cent!...w Polsce tak nie ma! :D
Cytat: SettediNove
skoro masz wazna tessere/ ..za badania zaplacisz ticket,zalezy od badan jakie tam beda zlecone!!!!!!/ u lekarza poprosza cie o tessere sanitaria..gdyz glownie interesuje ich wpisany tam twoj CF..wrzuci lekarz to CF sobie w kompa i mu bedzie mial info o Tobie..pierwsza rzecz jak cie poprosi lekarza to tessera..slow ulga nie istnieje w Itali..tu nic nie ma ulgowo:D...no nie! jest! ..recepty czerwone sa ulgowe..za 2 opakowania penicyliny na angine zaplacilam ticket w aptece 68 cent!...w Polsce tak nie ma! :D

To dlaczego moja znajoma ktora ma status osoby bezrobotnej moze robic sobie bezplatne badania krwi?
bezplatne?no,ale ticket chyba placi co?
A za usg jamy brzusznej ktos sie orientuje ile sie placi?
I czy na status osoby bezrobotnej mozna to sobie bezplatnie zrobic?

»

Życie, praca, nauka