swiadczenia rodzinne na dziecko/ alimenty

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 63
poprzednia |
witam,mam taka sprawe, otoz potrzebuje wiedziec jakie jest najnizsze swiadczenie rodzinne na dziecko we wloszech??jak to wyglada wszystko, druga sprawato alimenty a wiec, moja siostra ma dziecko z wlochem, nie mieszkaja razem on praktycznie nie utrzymuje kontaktu z dzieckiem, na szczescie urodzila wpolsce i teraz mieszka w pl,on jej placi 100 euro na miesiac na dziecko tylko ze raz w roku a wiadomo pieniazki sie rozchodze w ciagu jednego miesiaca dwoch, i co najgorsze nie ma zadnego papierka czyli alimentow i dla tego wpl ona tez nic nie dostaje na dziecko zadnego rodzinnego ani nic,mial zalatwic rodzinne na dziecko tu we wloszech ze niby on bedzie bral i jej przesylal te pieniazki i stwierdzil ze dostaje 300 euro na rok, czy to mozliwe bo slyszalam ze nie co mniej niz 300 ale sie dostaje na miesiac,dodoam ze on ma swoj sad tylko ze nie jest zarejestrowany na niego a na ojca i on niby u niego pracuje,a tak naprawde to ma swoj i to dosc sporyyy,jesli ktos wie jak to jest z tym rodzinnym ktos sie orientuje w tych sprawach prosilabym o podpowiedz, a i tez o alimentach co nalezy wiedziec itd. i jak myslicie czy o te alimenty warto sie ubiegac czy jakies problemy ztego beda nie chodzi o niewiadomo ile kasy bo on te 100 euro to codziennie w barze przetraca a na dziecko bardzo skapy, szkoda opowiadac jak za leki dla dziecka i siostra musiala placic polowe bo mieszkala u niego i pracowala u niego 2 mieisace z dzieckiem 3 miesiecznym w sadzie sloncu kurzu itp, cos okropnego zal wspominac wiec naprawde on jest kawal skurwys...aaa i nie ponizajcie mojej siostry bo ja wiem ze tak dala sie ponizac i wogole z wlochem sie wkrecila naiwna ale on jakis przypadek taki glupi,wracajac do tematu to prosze o odpowiedz jesli ktos sie zna co nie co jak to tam jest z tym wszystkim rodzinnym itp. pozdrawiam i dziekuje z gory. ps. zapomnialam dodac ze dziecko oczywiscie ma jego nazwisko,
Przepraszam Cie bardzo,ale ta historia wydaje mi sie jakas ......malo realna....Mysle,ze takie sytuacje moglyby sie zdarzyc jakies 20 lat temu,ze teraz dziewczyny rozumuja madrzej....Mam nadzieje ze sie nie myle....
no spoko mozesz myslec jak chcesz ale niby czemu bym miala zmyslac, nie interesuje mnie co myslisz ja tylko opisalam jak jest i chcialam uzyskac informacje ktore sa istotne a jesli ty nie masz nic do powiedzenia na ten temat to sory ale sie nie wypowiadaj ze malo realna,jest to przykre ale niestety tak wlasnie jest,
jak sie nazywa dokladnie instytucja wydajaca zasilek rodzinny na dzieci
mia77 a mozesz wyjasnic czemu uwazasz ze ta sytuacja jest malo realna????
a jakbys sama wpisal wgoogle slowa: gdzie po zasilek rodzinny? i wszystkie inne kluczowe slowa ktore cie intereuja moglabys wiele inform uzyskac sama...ja ci podaje wedke..a nie gotowa rybe..ja cos sama znajdzxiesz w googlach raz to potem pojdziesz tam i drugi....albo po prostu isc do adwokata poradzic sie. PS skad pochodzil ten pokrecony Wloch ,z jakiego regionu?..na male dziecko w IT sad wloski zasądza gora 150 eu ..300 eu to na duze 12/15 letnie dziecko/w IT niczego nie zalatwicie bez adwokata
sytuacja rzeczywiscie jest malo realna ale jesli zdarzyla sie na zapyzialym ciemnym Sud ,ktoremu blisko do sredniowiecza..to jest realna
tak wgooglach jest w tlum tego wszystkiego a tak naprawde nie znalazlamn nic konkretnego, a o alimenta chodzilo mi zeby w pl zlozyc ale adwokat pow zeby sie dowiedziec ile dokladnie wynosi zasilek najnizszy na dziecko i jak sie nazywa ta instytucja co wydaje czy cos takiego, a tatus jestz ferrary
malo realna ale jednak niestety prawdziwa i nie kumam czemu tak uwazacie to za takie dziwne
czy wogole wy zrozumieliscie o co mi chodzi, chcialam tylko dowiedziec sie pewnych informacji a nie podobnooo tyle i tyle.....bo w jednym tekscie pisza ze tak a wdrogim ze siak,
w tej sprawie chodzi tylko o informacje ile jest najnizsze swiadczenie rodzinne na dziecko ktore tatus moze pobierac i jak sie nazywa ta instytucja co wyplaca te kase, i wcale nie chodzi zeby placil jakos wygorowana cene a o papierek ze te alimenty sa przyznane bo tak bez nich w pl nie ma nawet rodzinnego a pozniej jak dziecko do skzoly pojdzie nie bedzie mialo nic zadnych znizek itp. to tak dla sprostowania dla tych co uwazaja za wymyslona sytuacje.........powtarzam jesli ktos sie orientuje prosze o odpowiedz i bez krytyki, bo nie szukam tutaj krytyki, pozdro
instytucja nazywa się INPS,zasiłek wysokośc zasiłku zależy od regionu chyba.na biednym południu(jednej z wysp)jest to około 120euro na dziecko.Aby otrzymywac ten zasiłek ojciec dziecka musi pracowac legalnie(in regola) i miec dziecko opisane na siebie(tzn.że ojciec jest jedynym żywicielem rodziny).pozdrawiam
INPS to w IT..w PL to ........jak mi podaly google http://www.babyboom.pl/ciaza/porod_i_polog/zasilek_rodzinny_podstawowe_informacje.html Jaki organ zajmuje się wypłatą zasiłku rodzinnego?
Realizacją świadczeń rodzinnych zajmuje się wójt, burmistrz lub prezydent miasta właściwy ze względu na miejsce zamieszkania wnioskodawcy.

Gdzie należy złożyć wniosek o zasiłek rodzinny?
Wniosek o ustalenie prawa do świadczeń rodzinnych należy złożyć w urzędzie miasta lub gminy właściwym ze względu na miejsce zamieszkania. Realizacja świadczeń rodzinnych jest jednak często przekazywana do jednostki organizacyjnej gminy, na przykład do ośrodka pomocy społecznej wysokość zasiłku rodzinnego?
Wysokość zasiłku rodzinnego uzależniona jest od wieku dziecka, na które jest wypłacany i wynosi miesięcznie:
- 68,00 zł na dziecko w wieku do ukończenia 5 roku życia;
- 91,00 zł na dziecko w wieku powyżej 5 roku życia do ukończenia 18 roku życia;
- 98,00 zł na dziecko w wieku powyżej 18 roku życia do ukończenia 24 roku życia.

dziwi mnie ze sama nie potrafiszWYKILKAC TEGO W GOOGLE ..OTWORZ TEN LINK KTORY CI WYZEJ PODALAM..PRZEKLEJ GO....mowiac najprosciej
misiaczek ponadto jesli cie interersuje cokolwiek to skorzytaj sama z naszej wyszukiwarki..to o co pytasz bylo juz omawiane :D wrzuc w nasza fioletowa wyszukiwarke slowa kluczowe np:zasilek rodzinny..czy alimenty..i wyskocza ci posty gdzie te tematy byly omawiane i poczytaj sobie..nie ma sensu pisac o tym po raz N ty,prawda?:D
kwoty wloskiego rodzinnego te byly podawane na forum..nie lepiej przejsc na priva czy pogadac przez telefon?:D..jesli moglabym pomoc?
Cytat: misiaczekk2005

No przeciez nie interesuje Cie co mysle....A Ty misiaczku,tez przebywasz poza Polska?No bo z wpisu wynika ze tez...
Cytat: mia77
Cytat: misiaczekk2005

No przeciez nie interesuje Cie co mysle....A Ty misiaczku,tez przebywasz poza Polska?No bo z wpisu wynika ze tez...

No tak Roma...Czyli w wielu sprawach sie orientujesz...Prawda?
Abate dzieki za info, settedinove dzieki tez za tak obserne wytlumaczenie jak sie wkleja w google ale ja o zasilku rodzinnym wpolsce sie orientuje a mnie interesuje we wloszech zasilek i ta nazwa, bo to ojciec dziecka twierdzi ze bierze na dziecko 300 eur na rok a slyszalam ze sie bierze tyle ale na miesiac wiec oszukuje i to chcialam ustalic czy tak rzeczywiscie jest, a ta nazwa i wysokosc najnizszego zasilku we wloszech potrezbna do zalozenia sprawy o alimenta w pl, tak kazala sie zorientowac pani adwokat, poprostu zle zrozumialas settedinove o co mi chodzilo ale dzieki ze wogole ktos odpisal sensownie.pozdrawiam
nie interesuje mnie co myslisz krytykujac ten wpis, ale bylam ciekawa czemu niby to co opisalam jest nie realne...... a w jakich sprawach sie orientuje nie rozumie, jesli chodzi o to co pytalam to jakbym sie orientowala to bym nie pytala, tak pracuje od neidawna w rzymie, nie rozumie tej ironii mia77
jestem tu nowa i nie wiem jak sie przechodzi na priva a nr tel jeszcze nie odnalazlam, co do wyszukiwarki to korzystalam ale nie znalazlam tego co chcialam znalazlam podobne przypadki ale nie konkrety
Dziecko....To nie jest krytyka,po prostu twierdze,ze takie sytuacje juz sie nie zdarzaja....
to jestes wbledzie dojrzala kobieto bo jednak sie zdarzaja:)
No to przykro mi,ze Twoja siostre spotkala taka sytuacja....Czyli dziewczyny badzmy bardziej ostrozne,jezeli jeszcze ziemia wloska "takich"ojcòw nosi...
tak zupelnie nie rozumialam o jaki kraj biega..zrozumialam ze siostra jest w PL a ty w IT..a wiec... zeby wszystko bylo jasne w IT potrzebny jest dla twej siostry wloski advokat ,najlepiej z patroncinio
post o zasilku rodzinnym http://www.wloski.ang.pl/forum/cafeitalia/192659
http://www.naszswiat.net/poradniki/poradniki/1672-zasiek-rodzinny-we-woszech.html
ten ost link powiniec cos rozjasnic..teraz wszystko zalezy czy twoj ' niedoszly ex cognato' :D ma stala prace i ile zarabia w skali roku/od tego zalezy czy mu sie nalezy zasilek rodzinny/..i czy dziecko zostalo zgloszone przez ojca ,uznane przez ojca i czy ma jego wloskie nazwisko...bo tych szczegolow nie podalas..
post z podobnym tematem
Ojciec Włoch, dziecko, problemy...
http://www.wloski.ang.pl/forum/zycie-praca-nauka/214606/page/5#post1356998
dzieki settedinove, a wiec ojciec uznal dziecko ma jego nazwisko, on pracuje u ojca wiec jakis tam dochod napewno ma, tzn pracuje u ojca a tak naprawde ma swoja dzialalnosc wiec mysle ze niby tam duzo dochodow nie ma naliczonych wiec mu sie chyba cos nalezy,on powiedzial ze dostaje na dziecko 300 eur raz do roku ze to jet to rodzinne niby a ja slyszalam ze jest inaczej, czy to wogole mozliwe ze na rok by tylko dostal jednorazowo czy sie utrzymuje za dziecka pieniadze to chce ustalic czy oszukuje,a sprawa o alimenta ma byc w pl nie w italii,jeszcze raz dzieki i ciekawe jak sie to wszystko ulozy.....
co do adwokata wloskiego to mam mozliwosc zalatwienia ale po co jesli ma byc sprawa w polsce, zeby byla tutaj sprawa musialaby siostra chyba tu mieszkac i pracowac przynajmniej a takiej ni ema mozliwosci, a to ze ja jestem tutaj to inna sprawa i nie dotyczy siostry i tej psrawy alimentac.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 63
poprzednia |

« 

Życie, praca, nauka

»

Solo italiano