Polacy w Taranto, Martina Franca.... Jest ktoś tu na południu???

Temat przeniesiony do archwium.
...
czy jest jakakolwiek możliwośc znalezienia pracy w Taranto i okolicach? wybieram się tam na wakacje lecz obawiam się i jak słyszałam z opowieści że tam są problemy ze znalezieniem pracy. Ja jestem kelnerką od 8 miesięcy w polsce i takiej pracy właśnie będę szukać. I jak tylko się tam znajdę proszę o kontakty i namiary:)
edytowany przez emilalop: 28 sty 2012
Witam, aktualnie tak jak słyszałaś jest martwy sezon dla znalezienia pracy jakiejkolwiek ... ale latem ludzie zaczynają poszukiwać pomocy, więc być może coś znajdziesz :) Czyli chcesz przyjechać "w ciemno"??? a jak z językiem włoskim?
mówię dobrze po włosku, z tym nie byłoby problemu, w ciemno raczej nie będę jechała, jadę do ciotki i tak się zastanawiałam czy będę miała możliwość tam coś znaleść.
A więc nie powinnaś mieć problemu ze znalezieniem tego typu pracy :) moim zdaniem tylko zacznij sie rozglądać juz teraz ponieważ gastranomia zaczyna powoli nabór na sezon 2012 np:
CERCASI PERSONALE
per stagione 2012 con esperienza e di bella presenza con impiego full time e part time...se interessati inviare cv all'indirizzo di posta con allegata foto.
l'annuncio è rivolto a taranto e provincia.
OPPURE CONTATTO FB EL COHIBA 59.
PER INFO 392[tel]ALDO.

« 

Życie, praca, nauka