Telefon stacjonarny

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie!
Czy posiada ktoś telefon stacjonarny ? Ile płaci się miesięcznie (chodzi mi o jakiś najtańszy, nie będzie on prawie używany, trzeba mieć telefon, by podłączyć internet) Orientuje się ktoś, ile kosztuje podłączenie telefonu stacjonarnego?
Pozdrawiam!
teraz jest tyle ofert i mozliwosci ze telefon stacjonarny wcale nie jest potrzebny do internetu, ja np. mam bez telefonu stacjonarnego, placimy ok 19 euro miesiecznie o ile sie nie myle. Wystarczy miec gniazdko telefoniczne w domu zeby podlaczyc modem.
W WINDZIE 9 euro, ale tylko 1 GB transmisji danych, potem szybkosc sie zmniejsza.
10 GB ZA 20 euro, a z umowa na 2 lata 10 GB za 10 euro miesiecznie.
Jest jeszcze oferta all inclusive z minutami, smsami i internetem, ale z tym ostatnim wind robi przekrety i mimo, ze jest wliczony, to moga pobierac za kazde polaczenie 2 euro.
U mnie tak pobrali 10 euro dodatkowo, ale pozniej zwrocili-po miesiacu wydzwaniania do nich. Tylko jeden uczciwy ( lub doinformowany) pracownik centrali zaproponowal reklamacje.
pytanie zdaje sie dotyczylo stalego lacza a nie internetu w komorce/chiavetta

ja mam fastweb (gniazdko juz bylo musialam tylko zaplacic za aktywacje), bo tu nie o telefon chodzi ale o dostep do linii telefonicznej czyli de facto nie trzeba miec tel stacjonarnego z mozliwoscia korzystania z niego. A jesli chodzi o chiavetta internet i tego typu badziewia to odradzam (no chyba ze tylko i wylacznie do uzytku mobilnego)
edytowany przez Olusia_FC: 12 lut 2012
ja mam infostrade,za podłączenie nic nie płaciłam,płace 19 euro na miesiąc,mam telefon i darmowe rozmowy miejscowe a internet bez limitu
Przekroczyłem limit na karcie i odcięli mi internet, ehh szału idzie dostać..

Tak jak pisałem, interesuje mnie tylko stałe łącze,aktualnie mam w TIMIE 10gb/msc i ledwo mi to starcza. Mieszkam na małej wsi "Golasecca" mój włoski jest słaby, a nawet i gorzej,więc trudno mi się o co kol wiek tutaj dowiadywać.. Ale, z tego co wyczytałem to ,w Golasecca są "Fibra Ottica" czyli światłowody, wiem,że w Polsce dzięki nim można osiągnąć internet o prędkości nawet 100mb/s ! (nie wiem dokładnie jak to działa,w Polsce tego nie reklamują, nie jest to w każdym mieście ,a jak jest już w jakimś mieście to nie na każdej ulicy, trzeba się pytać dostawców internetowych czy jest możliwość podłączenia internetu poprzez światłowody) Czytałem też na Polskich stronach,że włochy wykorzystują światłowody właśnie do telekomunikacji,czy wiecie coś na temat takiego internetu?

#wszystkoczerwone
A kto jest dostawcą internetu ? I czy to na pewno nie jest internet mobilny ? (chiavetta) I jaka prędkość internetu ?
#Olusia_FC

Jak się internet sprawuje ? Jeśli mogę spytać to ile kosztowała aktywacja linii ,oraz ile kosztuje miesięcznie internet i za jaką prędkość ?

#PS
DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA ODPOWIEDŹ!

Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa