Tańsze połączenia i smsy do Włoch i z Włoch do Polski

Temat przeniesiony do archwium.
Hej :) Czy wiecie może, w której sieci, abonamencie, taryfie, itd można taniej dzwonić i pisać z polskiego numeru na włoski kiedy jestem w Polsce i z polskiego na polski kiedy jestem we Włoszech?? Póki co mam zwykły abonamenent w Plusie i rachunki mnie przerażają... Może bardziej opłaca się mieć numer włoski tutaj i z niego pisać do Włoch??
Będę wdzięczna za odpowiedź :)
hej
moja mama do mnei dzwoni z heya i ma tanio jakies 30 gr za minute ale ma ten nr juz ze 3 lata bo byla kiedys oferta ale moze nadal maja atrakcyjna dowiedz sie a ja mam winda tutaj i do polski dzwonie za 5 centow za minute ale pierwsza minute place 25 centow a za kazda kolejna 5 centow mam oferte my counrty :) pozdrawiam
Z Wind jest tanio własnie z usługą Call Your Country można pogadać dłużej do pl ale na telefon komórkowy około 3eur za połowę godziny ,pakiet startowy kosztuje 10euro +5 jest na rozmowy mozna sobie aktywować tą usługę Call Your Country za darmo w sklepie jak tego nie zrobisz od razu to pozniej aktywacja kosztuje 4 euro ale myslę że się opłaca jesli chodzi o telefon polski na komórkę.Natomiast jest opcja dzwonienia do pl z winda na stacjonarny i też wychodzi tanio potrzeba dokupic kartę osobną CALLPLUS ona kosztuje 5euro można gadać 2h 15min z niej na stacjonarny do pl
edytowany przez pit600: 17 lut 2012
jezeli chodzi o dzwonienie z polski, to jak narazie nie wliczajac tych roznych kart do tanszego dzwonienia za granice, nadal najtansza i najlepsza oferte ma heyah, jednak 30gr to juz przeszlosc, moja mama dzwoni do mnie za 44gr za minute w heyah mix, a najnowsza oferta to 59gr polecam serdecznie, bo wszystkie inne sieci to masakra pod wzgledem cen, natomiast jezeli chcesz moc wysylac mase darmowych smsow na numery wloskie, to kup sobie, albo juz masz moze starter orange, ktory bedziesz doladowywac tylko razw roku za 40zl i karta bedzie aktywna przez kazdy kolejny rok i zaloz sobie darmowo konto multi box na stronie orange poslugujac sie tym numerem i tam masz co miesiac 30 darmowych smsow, z czego w kazdym z nich masz mozliwosc wpisania po 629 znakow, czyli tak jak by 1 sms miesci az 4 czyli co mc masz do wyslania pule 120 smsow darmowyc do wloch, sama policz ile kosztuje cie to normalnie z telefonu...smski spokojnie dochodza, tylko czasem orange jest obciazony i raz dochodza po sekundzie, raz moga nawet po 10 min...:-)
ps oczywiscie poprzez multibox w orange mozesz rowniez wysylac eski na polskie numery wszystkich sieci
Ja też polecam Multi Box - dodam tylko, że można dokupić więcej SMS-ów, jeśli 30 miesięcznie to dla Was za mało. Ceny są bardzo konkurencyjne - 6,10 za 60 SMS-ów do wszystkich sieci w Polsce i na świecie.

Pozdrawiam :)
czemu ja wczesniej tego nie odkrylam dzieki za oswiecenie !!! uzywalam bramki sms orange ale smsy tylko na orange szly ,,,dzieki za podpowiedz z tym multi boxem!!!!!!
tak, ale do zalozenia konta w multiboxie musisz miec aktywny numer orange, jakikolwiek, moze posluzysz sie jak nie masz czyims mamy, taty kogokolwiek kto nie uzywa multibox :-)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka