Małżeństwo za pieniądze.

Temat przeniesiony do archwium.
Zdecydowalybyscie sie? Z hindusem. Po jakim czasie można otrzymać rozwód? Czy można podpisać jakaś umowę co do terminu rozwodu? Jak to jest we Włoszech i w Polsce? Ktoś wie?
Ja bym sie nie zdecydowala.
We Wloszech, zeby cudzoziemiec mogl nabyc obywatelstwo poprzez malzenstwo to najpierw musza minac bodajze dwa lata od slubu aby zlozyc podanie. Potem okolo 2 lat czekania na przyznanie.
Jesli chodzi o rozwody to najpierw jest obowiazkowa trzyletnia separacja (separazione legale - musi ja ustanowic sad na prosbe pary). po trzech latach separacji mozna uzyskac definitywny rozwod.
W sumie wychodzi przynajmniej 7 lat!!!! Nie wiem wiec czy warto bawic sie w cos takiego.
Czasem zdarza sie tak, ze taki fikcyjny maz straniero majac papiery wyjezdza do innego kraju i szukaj wtedy wiatru w polu aby uzyskac rozwod.
Wow, niektórym ludziom naprawdę odbija...
Nie zdecydowalabym sie.
Z tego co kiedys slyszalam to placa za to naprawde marna kase.
Kiedys bylo to chyba 3 tys. euro przed slubem i chyba 3 po slubie.
Moze teraz jest wiecej.

Jak za spieprzenie zyciorysu, marna rekompensata.
I jak juz ktos napisal, jak Hindus sobie wyjedzie, to szukaj wiatru w polu:)
No dokldnie. A jesli jeszcze taki delikwent ma na sumieniu jakies przestepstwa (a przed zawarciem "malzenstwa" raczej tego nie powie) i policja zaczyna dociekac, przepytywac to co wtedy...wyjawienie prawdy, ze tak naprawde nic sie nie wie o swoim "mezu" i gdzie on moze teraz przebywac grozi wiezieniem.
Ktokolwiek ma choc troche oleju w glowie mysle, ze nie bedzie sie na takie cos porywac.
A ile on Ci zaproponował milion euro,że się zastanawisz?Juz z małżenst "normalnych"ciężko czasami się uwolni,a co dopiero z takiego układu:(A może chciałas ożywic trochę forum i napisałas w celu podjęcia debaty:)?
Sorry za literówki:D
marshmallow..z tego co ja wiem na temat slubow ..prawa rodzinnego rozwodow..to ci sie nie oplaca za duze ryzyko finasowe..bo po rozwodzie istnieje ryzyko...ze moze bedziesz musiala na niego placic i dozywotnie alimenty..istnieje w kodeksie rodzinnym taki artykul ktory mowi o tym ze jesli jeden ze wspolmalzonkow zapadnie na chorobe uniemozlwiajaca mu normalne zycie, funkcjonowanie to drugi wspolmalzonek musi go alimentowac..slyszalam tu na Polnocy o kwocie 8 tys eu za lewy slub..5 przed i reszta potem..ale to zalezy od statusu osoby pomagajacej extracomunitario..czy ma prace ,mieszkanie..itp.Wyobraz sobie znajomy teraz po takim slubie zkobieta z Ameryki Pd.rozwodzi sie i i owa kobieta chce mu dac 1 tys eu za podpis na akcie rozwod.tlumcze mu ze 1tys eu to mu wystrczy na paczke fajek dziennie tylko przez 6 mies..zelepeiej zeby wzial 2 tys to mu wytarczy kwota na caly rok na fajki..tak mu obrazowalam...znajac jego to 1 tys eu starczy mu na 3/4 dni ..bo przebaluje..brat mu zas kladzie do glowy ze skoro wczesniej otrzymal 5 tys eu to teraz musi wziac co najmniej 3 tys..ale ten tylko mysli..bo nie pracuje...o tym tysiączku i robieniu wrazenia wsrod kolesiow przez pare dni..wiekszych ambicji gosc nie ma..Nie wiem jak pojdzie im ten rozwod bo kobieta zyje z innym ..przez caly ten czas i ma z tym drugim dziecko..dokladnie nie wiemy jakie nazwisko nosi dziecko hehe..wyczytalam w minionym tyg w prasie ,ze zostaly zgloszone projekty do uchwalenia przez rzad by mozna sie bylo rozwiesc po 1 roku seperacji jesli malzonkowie nie maja dzieci..a po 2 latach w przypadku istnienia maloletnich dzieci....Temat widze wrzucilas dosc prowokujacy.. odwazna jestes ...mnie osobiscie rozbawil...radzilabym sie poinformoac u zaprzyjaznionego adwokata..wiemy wszyscy ze mnostwo takich malzenstw jest w EU zawieranych..szczegolnie Hindusi w Angli..duzo Litwinek sie na to zgadzalo..ale sprawa zostala ujawniona i konsekwencje powyciagane..sluzby Jej Krolewskiej Mosci sa w tym duzo lepsze od organow wloskich..wiec ci sie zapewne uda ..czego ci zycze..uwielbiam kontrowersyjne osoby takie jak ty marsh....:D
..ahaha..tylko zeby ci nie przyszlo do glowy jechac z nim po slubie do jego kraju tesciowa poznawac..tam mają zwyczaj ze jak synowa sie nie podoba/czy jest niebyt zamozna ,nie wniosla bogatego wiana/ to ją w indyjskiej kuchni oblewaja wrzacym olejem i podpalaj zywcem ..w kuchni..w kuchni....:D
"A może chciałas ożywic trochę forum i napisałas w celu podjęcia debaty:?"

:)
Pamietam jak kiedys na jednym z forow rzucilam temat: dlaczego ludzie tak atakuja radio maryja...? Oj, dzialo sie...

Ale faktycznie zlozono mi taka propozycje, jednak jeszcze wtedy nie wiedzialam jakie to ryzyko- wlasciwie to nie wiedzialam do czasu zalozenia tego tematu... oczywiscie moglam najpierw sie doinformowac sama, ale stwierdzilam, ze czas najwyzszy ozywic troche to forum.

Poki co kasy mi starcza na przezycie, a jak zabraknie, to zaczne sie modlic...
Jak mowi moj znajomy: "o ci penso io o ci pensa il nostro Signore". :)
Brava:)Cosi Ti voglio:)Masz rację ,nic tylko tłumaczenia;"diabolik "za swoimi nudnymi porównywaniami;)Módlmy się wszyscy.....
Musialabys tez podpisac rozdzielnosc majatkowa, by nie odpowiadac np. za dlugi meza.
Poza tym 5 tys . euro?
Przepraszam, ale to jakies grosze.
Za takie ryzyko!!!!
To wogole zreszta sa grosze, bo liczac np. 5 lat tego malzenstwa to wyjdzie ci chyba 2 euro za dzien.
Poza tym jak Cie nakryja, a we Wloszech sa kontrole, to mozesz sobie posiedziec w wiezieniu.
I jeszcze wspolna cela Ci sie trafi.
To raczej nie bylaby dobra tematyka na film z Bollywood:)))
Odnosnie Bollywood to obejrzyjcie sobie ten film, jest inny od tych tradycyjnych, z domieszka hiszpanskiego, na poczatku moze sie wydawac nudny, ale pozniej wzrusza...

I ten watek tez jest w tym filmie, ale jakie tam to jest proste...
no to juz wiemy skad bierzesz tematy postow...z filmow:D..Hindus wyjasnia wszystko...
Nie musze sie posilkowac filmami, moje zycie obfituje w rozne przygody, az sie czasami pytam sama siebie czy to sie dzieje naprawde...?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Ogłoszenia