Praca na 24 Pietrasanta, Seravezza i okolice TOSCANA

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 42
poprzednia |
Szukam pracy na 24 w Pietrasanta, Seravezza i okolice region toscana
Ja mam znajoma co szuka kogos do swojej mamy na 9 godzin dziennie.Ale z gory mowie,ze sa w stanie zaplacic tylko 500€/mc,a pracy byloby mase,no bo ta pani nie chodzi,trzeba ja podprowadzic do toalety i przy tym jej pomoc,uprzatnac mieszkanie i do tego wyprowadzac pania na wozku na spacery..Mieli juz kilka badante,ale wszystkie odeszly jak tylko poznajdowaly lepiej platne prace...Dlatego tez jezeli to mialo byc tylko "czasowe",to moim zdaniem lepiej nie brac tego pod uwage,gdyz byc moze za dwa tygodnie wpadnie ci cos lepszego,z czego bys byla bardziej zadowolona...no bo zarabiac 500€ z dala od rodziny, a w Polsce mogac zarobic do 600€ tp tutaj sie to wcale nie oplaca...Daj znac jak do tego podchodzisz...
No 500 e to fakt malo za 9 godzin. Ale bylabym zainterresowana tylko chcialabym sie dowiedziec gdzie to jest a z tymi ludzmi zawsze idzie sie dogadac co i jak. Wiec jak mozesz to napisz cos wiecej w jakim miejscu ta praca w jakich godzinach czy we wszystkie dni tygodniowo itp. CZekam na odpowiedz
ja też szukam pracy 24/24 w regionie toscana ... moj e mail [email]
Tak wiec zaznaczam,ze pani ta jest otyla,czyli potrzeba bedzie Twojego zdrowego kregoslupa...Jakie to bylyby godziny niestety nie wiem,dlatego ze malo tym sie interesowalam(ze wzgledu na te 500€,wiedzac,ze zadna z naszych pan,ktore tutaj sa do pracy nie bylaby zainteresowana ta oferta).Przypuszczam,ze niedziela wchodzila by jako dzien roboczy,gdyz corka tej pani pracuje jako pielegniarka w szpitalu,czyli sama rozumiesz...Miejscowosc?Viareggio,zaraz przy Lido di Camaiore.
ZGADZAM SIE 500 E to zbyt niskie wynagrodzenie i do tego takaa gruba faka no cóż moze znajdzie sie cos innego
jak dla mnie to troche za daleko bo w sumie ktos by musial mnie wozic. Wiec to zdecydowanie za mala kwota. Moze o czyms jeszcze ktos słyszal jakas praca 24na 24 chociaz za 8[tel]euro ??
no wiesz 8[tel]e to nie takie chociaz takie sa realia pracy na 24 malo to 700 od 800 to juz normalne stawki dam ci rade jak chcesz zarabiac wiecej to poszukaj pracy jako kelnerka,jak nie to pogodz sie z cenami pracy na 24 troche realizmu.mojej mamy kolezanka zajmuje sie szukaniem prac na 24 jak tylko cos bede wiedziala to dam znac
wiesz szukalam czegos innego jakiegos sprzatanie mieszkan domow hoteli ogrodow itp czy sezonowo zmywanie naczyn w restauracji ale nie moge nic znalezc to szukam czegos na 24 czego kolwiek w sumie teraz bo jestem bez pracy :(
ja ci moge pomoc tylko jesli chodzi o prace na 24 h..niedlugo powinno sie cos znalezc,zaczyna sie sezon wiec sa nadzieje..napisz ile masz lat,ile juz pracowalas na 24 h i gdzie,czy znasz dobrze jezyk no i czy jestes tu na miejscu we wloszech,cierpliwosci cos sie znajdzie..czekam na informacje..o tobie.z gory zapowiadam nie pobieramy zadnych oplat za prace
pracy szukam dla chlopaka mamy jako badante pracowala sporo lat ma doswiadczenie i lubi pracowac z osobami starszymi ma 50 lat i jest aktualnie bez pracy bo poprzednia starsza pani zmarla tydzien temu. Mama mojego chlopaka jest we włoszech tak jak i my. Jezyk zna bardzo dobrze... A ja szukam czegos na sprzatania mieszkan hoteli itp i mam 20 lat tak dla wyjasnienia wszystkim innym ktorzy nie rozumiej niczego w moich postach. I tak szukam mieszkania dla siebi i chlopaka.
hmmm Paulenka...20 lat i zadnej ambicji?????Mama ma 50 lat i ok,w tym wieku moze byc jako praca,ale te Twoje 20 lat....czy rzeczywiscie w Polsce nie mialas zadnych mozliwosci na znalezienie zatrudnienia???czy aby nie byla to zbyt szybka decyzja na wyjazd do Wloch?Mysle ze nie rozumujemy juz jak ilez tam lat wstecz,ze poza Polska zyje sie lepiej??I co to za zycie,gdzie z wyplaty nie stac nas na wynajem DOMU....
moj chlopak pracuje we wloszech i na razie nie mozemy wyjechac z wloch ja skonczylam technikum w Polsce i przyjechalam do niego jak ogarniemy cala sytuacje moze i wrocimy do Polski kto wie a mi na razie ciezko sie odnalezc tam w srodowisku wloskim temu szukam sobie byle jakiej pracy aby cos bylo bo siedziec i nic nie robic toja tak nie potrafie z czasem jak bede znala perfekcyjnie jezyk wloski chcem studiowac tam.
chcialabys studiowac?no to raczej w Pl.przykro mi,ze mama Twojego chlopaka nie uswiadomila Was jeszcze,jakie to jest zycie jako cudzoziemiec....Bedac w Polsce nie musisz miec zadnych obaw co do wiernosci Twojego wsrod wloszek-nie ten szczebel drabiny,za naszych sie nie biora,nie sa oni dla wloszek apetyczni...,a co do naszych mlodych rodaczek,to tych raczej tutaj nie ma!!!czyli zawsze bedzie wracal steskniony do ciebie;)
chcem..????mowisz jak Lech Walesa..'nie chcem ale muszem'...:D..zart
Witaj Sette;)
z ta wiernoscia to nie bylabym az taka pewna a rodaczek tutaj uwierzcie nie brakuje i tych mlodych i tych na stanowiskach...pozdrowienia wszystkim
ok 40 proc mlodych Wlochow w twoim wieku jest bez pracy..obecnie ..i ten procent rosnie...bezrobocie osob mlodych jest pochodna koniunktury wg mnie by nalezc prace na trzeba miec kwalifikacje i umiejetnosci OBECNIE POSZUKIWANE na rynku pracy..Zorientuj sie na co jest zapotrzebowanie wIT a na co zapotrzebowanie w PL.../napewno na inzynierow..w PL/ Nie mysl isc na kierunek z nierelanych mrzonek i potem nie moc znalezc pracy i byc bez kasy..tylko wybierz cos dzieki czemu ty bedziesz poszukiwana i chciana na rynku pracy i tam gdzie zarobki beda wysokie...wybierz DOBRY FACH..a nie tylko posiadanie papierka ktory odlozysz potem do szuflady..i bedziesz pracowac jako ekspedientka za 800 eu..by zyc na poziomie..potrzebny jest dla pary z 2 dzieci dochod../na dzien dzisiejszy/ok 70 tys rocznie..wiekszosc Wlochow deklaruje zaledwie dochod 15 tys rocznie..bo wIT zarobki sa cienkie http://www.wloski.ang.pl/forum/zycie-praca-nauka/22[tel]
nie obraziłam sie za chcę :) :P Wiesz włoszki wolą bogadtych nadzianych facetow z tego co zdążyłam zaobserwować. A na razie nie mam innego wyboru tu w Polsce gdzie mieszkam tez nie ma żadnej pracy.. no i co robic w takiej sytuacji ??
znajdz prace..pewnie na czarno cos znajdziesz..pomoz narzeczonemu i przyszlej tesciowej finansowo..kasa jest tu wazna:D powodzenia
Wiesz moja przyszla tesciowa nie wie jak sie korzysta z takich stron wiec pomyslalam ze napisze tutaj o prace na 24 bo moze ktos bedzie wiedzial cos na ten temat i kobieta bedzie szczesliwa ze robi to co lubi wiec jak ktos by cos wiedzial to dajcie znac i czekam na odpowiec izydory30 :) Pozdrawiam
dla badante jest dobrze szukac po agencjach lub samemu na indeed.it
Cytat: mia77
chcialabys studiowac?no to raczej w Pl.przykro mi,ze mama Twojego chlopaka nie uswiadomila Was jeszcze,jakie to jest zycie jako cudzoziemiec....Bedac w Polsce nie musisz miec zadnych obaw co do wiernosci Twojego wsrod wloszek-nie ten szczebel drabiny,za naszych sie nie biora,nie sa oni dla wloszek apetyczni...,a co do naszych mlodych rodaczek,to tych raczej tutaj nie ma!!!czyli zawsze bedzie wracal steskniony do ciebie;)

Co to w ogole jest takie odradzanie? Tylko Wy mialyscie prawo sprobowac swojego zycia poza Polska? Co Ci do tego, jak ktos postanawia pokierowac swoim zyciem i gdzie chce sie ksztalcic? Czy w zyciu chodzi tylko o to, zeby bylo wygodnie i bez problemow? Wyjezdza sie tylko za zarobkiem? Takie siedzenie za granicami nawet bez super fajnej pracy, tez moze byc bardzo ciekawym, budujacym doswiadczeniem. Fajnie rzucac sie na gleboka wode, czerpac inspiracje z roznych zrodel, a nie tylko w jednym miejscu, bo wygodnie, bo bezpiecznie... system zamkniety sie degeneruje, wiec... go for it!

Co do wiernosci chlopaka, to argument, ze cudzoziemki nie biora sie za naszych, a rodaczek brak, jest slaby...
Facet jak pies, a suka chetna zawsze sie znajdzie... wiec jak sie nie ma dobrego haka na faceta, to lepiej nie posilkowac sie takimi stwierdzeniami. Widzialas go? Moze jest tak uroczy, ze sama bys sie nie mogla jemu oprzec. Nie no, super rady wielkich znawczyn zycia.
hej marshmallow....czego szukasz?daje do zrozumienia,ze jest mi szkoda 20-stu lat Paulenki....Na pierwszym miejscu stoi tutaj proba znalezienia pracy(sprzatanie mieszkan,badante-to ma byc fajne doswiadczenie wg. ciebie?),a potem studia...i tutaj obie(oboje-bo tak naprawde nie wiem kim jestes...)wiemy jak to ma sie do tego...czesc biegne do pracy,zeby zarobic na przezycie...
wiecie co zycie plata rozne niespodzianki i jak sie nie zaryzykuje to sie nie ma a to ze mam 20 lat nie zmienia faktu ze probuje znalezc sobie prace zeby jakos spedzic czas bo siedziec w domu i nic nie robic to nie jest rozwiazanie i w cale nie jest to takie fajne fakt moglabym zostac w Polsce ale i tutaj teraz Ciężko z pracą i wszyscy moi znajomi wyjechali do Niemiec lub Islandii i wiodą dobre życie i na nic im nie brakuje zakladają rodziny koncza studia i jakos powoli żyją. Ja co do badante to chcialam znalezc ta pracr dla mamy swojego chlopaka, sobie cos dla zabicia czasu. Szukamy tez mieszkania bo na swoim zyje sie zupelnie inaczej i kazdy to przyzna a ze nie mamy wystajczajacej kwoty pieniedzy na kupno czegos to zaczynamy od wynajecia... Wiec na prawde nie ma co tu krytykowac kazdy kazdego. :) A jezeli bedziecie wiedzialy cos o moeszkaniach i pracach piszcie :)
Cytat: mia77
hej marshmallow....czego szukasz?

myslalam, ze jak zasiade do komputera kiedy wszyscy juz spia, bede bardziej wyciszona, to mniej rzeczy bedzie mnie irytowac i prawidlowo zbiore mysli...

tu ciagle ktos odradza ludziom oglaszajacym sie w poszukiwaniu pracy, uzywajac przesadnie moralizatorskiego tonu, az mi sie noz w kieszeni otwiera...

ide stad, bo ten internetowy swiat uzaleznia i tworzy iluzje...w realu rozmowy bylyby inne

duzo takich komentarzy zniechecajacych
to ostatnie zdanie mialo byc gdzie tam wczesniej wstawione
rzeczywiscie ja staram sie ludzic ludzi....moje wnioski sa wziete z zycia(takze mojego),a nie refleksje z biblii...
ja tez uwazam ze takie zniechecanie to troche nie mile, mozna powiedziec ze latwo nie jest, ale tak to juz w zyciu bywa ze wszystko zalezy od fortuny. Te osoby ktorym szczescie nie dopisalo odradzaja i zniechecaja a prawda jest taka ze kazdy ma prawo probowac i zawsze moze miec wiecej szczescia niz inni. trzeba probowac.
Cytat: Paulenka
Wiesz moja przyszla tesciowa nie wie jak sie korzysta z takich stron wiec pomyslalam ze napisze tutaj o prace na 24 bo moze ktos bedzie wiedzial cos na ten temat i kobieta bedzie szczesliwa ze robi to co lubi wiec jak ktos by cos wiedzial to dajcie znac i czekam na odpowiec izydory30 :) Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 42
poprzednia |