Macierzyństwo to we Włoszech "droga impreza"

Temat przeniesiony do archwium.
We Włoszech to istne szaleństwo, ale Polki to robią znalazlam ten naglowek na wp.pl i otworzylam z ciekawosci co tez Polki robia szalonego :D ...."" Publiczna służba zdrowia jest na tyle kiepska , że kobieta w ciąży musi radzić sobie sama. A jak już urodzi dziecko, to wcale nie jest lepiej. Pracodawcy ich nie chcą, a w państwowych żłobkach i przedszkolach miejsc brak. Pozostają prywatne placówki - upiornie drogie. Bycie matką we Włoszech wcale nie jest takie "różowe". Przekonały się o tym na własnej skórze trzy Polki.."".historie trzech Polek ktore nie wpisaly sie nam na Fiolecie ,ktore mamy szanse zapoznac poprzez ich historie... http://polonia.wp.pl/kat,1010249,title,Macierzynstwo-to-we-Wloszech-droga-impreza,wid,14399957,wiadomosc.html?ticaid=1e40d&_ticrsn=3
...smutno sie robi,gdy mysle ,ze ten piekny kraj jest tak zle zorganizowany przez rzadzace ekipy polityczne i jego 'popolo' sie z tym godzi,ze nie organizuja sie robiac np referenda,Wlosi sa jakby z innego stulecia..sa jakby un po ritardati..skoro sie nie dba o nowe pokolenia to jak przyszlosc czeka ten kraj? Taka bedzie Italia jakie ich dzieci chowanie...
A ja uwazam, ze nie nalezy nigdy generalizowac..
Ja akurat w trakcie ciazy bylam pod opieka tylko panstwowej sluzby zdrowia we Wloszech i nigdy nie mialam z tym zadnego problemu.
Jak ktoś pokocha to pomoże-a na socjal to nie ma co liczyć. Albo liczyć tylko na siebie.
Poloznictwo w panstwowej sluzbie zdrowia jest we Wloszech na wysokim poziomie.
Miejsc w zlobkach panstwowych natomiast brakuje, od centrum Wloch po polnoc.
Cos wy wypisujecie jaka ....droga impreza .....jakie problemy???????????? czasami czytam wasze wypowiedzi i wydaje mi sie ze zyjemy w innych krajach.... a co do wozkow i reszty to wszystko zalezy od marki ,wozek mozna juz kupic za 100 euro a w polsce za 400 zl nic nie kupisz ......a z przedszkolami czy zlobkami to i w Polsce sa problemy .....w duzych miastach czy to polska czy wlochy czy inne kraje zawsze byly i beda przedszkola zajete ......
do SettediNove skarbie ...un po ritardati .....pisze sie ... un po' ritardati ....
....uwaga na gramatyke nie krytykuj innych jak nie jestes lepsza,y
http://polonia.wp.pl/title,Wlosi-panikuja-wszyscy-beda-przyjezdzac-tu-rodzic,wid,14056992,wiadomosc.html
Temat przeniesiony do archwium.

»

Życie, praca, nauka