wolontariat

Temat przeniesiony do archwium.
Chcialabym rozpoczac prace jak wolontariuszka. Czy ktos juz ma takie doswiadczenia we Wloszech? Gdzie szukac takich ogloszen?
Z gory dziekuje :)
Medici Senza Frontiere...
dziekuje. Ale to chyba poza granicami Wloch? A ja bym chciala wlasnie we Wloszech.
Wczytaj sie lepiej, jest cos takiego: Medici Senza Frontiere informa che è possibile svolgere attività di volontariato a supporto delle attività svolte nelle sedi di Roma e Milano...

http://www.medicisenzafrontiere.it/collaboraconnoi/attivita_di_volontariato.asp

A jak nie, to moze Caritas... albo jakies domy dziecka...
ok dziekuje :) poczytam.
To raczej ja Ci dziekuje za ten temat :) , mowiono mi o tych medici, ale sama myslalam, ze to tylko chodzi o lekarzy, a teraz sie lepiej zapoznalam z tym...
Moze taka forma jest lepsza, bo w Caritasie sa czesto osoby, ktorym sie po prostu nie chce robic...
Ja wpadalam na taki pomysl, poniewaz nie moge znalesc pracy, a nie lubie siedziec w domu calymi dniami, wiec lepiej czyms sie zajac. Nie wazne ze za darmo, wazne, ze moge komus pomoc :)
Jestes blisko Krolestwa Bozego... :)))
hahhaha. Raczej nie :D Grzesznica ze mnie, wiec do Krolestwa Bozego mi baaardzooo dalekoooo :P
O, Moja Droga... po takich slowach jestem PEWNA, ze Bóg ogłosi Cie sprawiedliwa w Swoich oczach...
Cento Handicap.. Centro Mentale.. tam idz spytaj o mozliwosc bycia wolontaruiszem..Lub w Circolo Anziani ..lub zaprzyjazniony adwokat ci podpowie ..czasem wsrod prasowych ogloszen o prace byly anonsy o zapotrzebowaniu na wolontariat ale gora 2 czy 3 osoby...czasem tylko dla 1....
..centro..sorry
do marshmallow-jedno z 10.."Nie bedziesz brał imienia Pana Boga swego na daremno".....ogarnij sie kobieto troche....bo twoja chec zabłysniecia na forum i "podnoszenia temperatury" chyba cie zaslepila totalnie..zal mi cie bardzo,naprwde:(troche szacunku.
Spokojnie :)) Nie zabłysnie. Nie ma szans bo nic sobą nie prezentuje i nikt jej nie traktuje poważnie.Ot taki dziwoląg forumowy co dużo miele jęzorem a nic z tego nie wynika.Temperatury też nie jest w stanie podnieść ...bo czym???? To że kijem w szklance wody burzę próbuje zrobic nie znaczy zaraz że woda od tego machania kijaszkiem wrzeć zaczęła.....

pzdr
M
Cytat: Margo49
Spokojnie :)) Nie zabłysnie. Nie ma szans bo nic sobą nie prezentuje i nikt jej nie traktuje poważnie.Ot taki dziwoląg forumowy co dużo miele jęzorem a nic z tego nie wynika.Temperatury też nie jest w stanie podnieść ...bo czym???? To że kijem w szklance wody burzę próbuje zrobic nie znaczy zaraz że woda od tego machania kijaszkiem wrzeć zaczęła.....

pzdr
M

O, operacja sie udala?
Nie moglo byc inaczej?! Takie puste baby zycie musi jeszcze czegos nauczyc, zanim sie zetkna z inna rzeczywistoscia...
Cytat: elizabeth40
do marshmallow-jedno z 10.."Nie bedziesz brał imienia Pana Boga swego na daremno".....ogarnij sie kobieto troche....bo twoja chec zabłysniecia na forum i "podnoszenia temperatury" chyba cie zaslepila totalnie..zal mi cie bardzo,naprwde:(troche szacunku.

Raczej dotyczy czego innego...nie udalo Ci sie...zablysnac...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia