Szukam mieszkania w Mediolanie - sierpien

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,

Przyjeżdżamy z mężem do Mediolanu w sierpniu w sprawach służbowych i poszukujemy do wynajęcia kawalerki lub jednego pokoju na okres ok 2-3 tygodni - max 1 miesiąc.
Mila7 a umowieni jestescie na jakies spotkania sluzbowe w tym Mediolanie, w sierpniu. Tutaj w tym akurat miesiacu jest wszystko zamkniete z powodu urlopow. Co do mieszkania lub pokoju to nie moge pomuc, bo ja sie na tym nie znam, nawet nie wiem czy bedzie mozliwosc wynajecia czegos tylko na miesiac.
hehe faktycznie w sierpniu smiesznie troche bo ja mam wrazenie, ze wlochy w sierpniu mozna najechac zbrojnie a on i tak sie nie skapna bo wszyscy sa na urlopach :p
a tak na serio co do mieszkania wynajac sie zawsze da polecam strony typu bakeca.it subito.it ebay.it kijiji.it
Mediolan w sierpniu to rzeczywiscie 'miasto duch' ...ozywa troche noca ;-) Spedzilam tam kiedys caly sierpien :-)

Ja spalam w tzw. residence. Na pewno sa opcje na 3 czy 4 tygodnie, ale nie jest to super tanie. Zwlaszcza, ze chyba nie ma opcji bez pani, ktora owy residence sprzata kazdego dnia. W sumie 'mieszkalam' w trzech roznych residence w Mediolanie. Ja bylam tam sama. W jednym z nich za goscia trzeba bylo placic dodatkowo 10 euro (chyba) za noc. W innych goscie mogli spac za darmo. ...w sumie nikt u mnie nie spal, ale z tego co pamietam takie byly zasady. ...ceny ...wole nie podawac bo nie wiem czy sa aktualne.
wydaje mi sie, ze najlepszym rozwiazaniem dla was bedzie formula residence- latwo przedluzyc pobyt, dziala jak hotel, tylko zamiast pokoju masz do dyspozycji mieszkanie; tu masz link do niektorych http://www.it.halldis.com/city/milan/milano_residence/44