Cytat: mia77
200 zl to przyznam jest mi szkoda troche wydac...(przyznaje sie,ze jestem z natury chytruska ;-]).W Krakowie,niedaleko dworca kolejowego mialam apartament w pieknej krakowskiej kamienicy za 20€/noc,w tym wszystkie wygody,od lazienki po kuchnie...cos takiego wlasnie interesowalo by mnie w stolicy.W cenach hoteli zdazylam sie juz zorientowac przegladajac strony w int.,horrendalnie drogie,przyznaje ze niektore hotele maja ceny drozsze niz tutaj(zwykly polski turysta gdzie spi w Warszawie???)
Nie bardzo rozumiem co chcesz powiedziec przez to, ze "niektore hotele maja ceny drozsze niz tutaj"? Przeciez na cene hotelu sklada sie wiele czynnikow, a przede wszystkim standard. Przeciez nocleg w 5 gwiazdkowym hotelu czy w Rzymie czy w Warszawie czy w bodajze w Kluczach nie moze kosztowac 15 euro... Krakow jest duzo bardziej turystyczny niz Warszawa to po pierwsze, wiec mysle, ze podaz miejsc noclegowych moze byc wieksza, a i ceny w Warszawie ogolnie sa wyzsze niz w Krakowie. Wiec znowu trudno porownywac. A "zwykly turysta" to albo przyjezdza z biurem podrozy i nocleg ma w pakiecie wiec wychodzi znacznie taniej, albo ma szczescie i trafia okazje w internecie (poszukujac na stronie np. Venere czy Tripadvisor). Albo po prostu godzi sie na pewne ceny...noclegi w Amsterdamie tez sa bardzo drogie, a ze standardem bywa cienko...
mia77 Absolutnie nie chcialam cie w zaden sposob zdenerwowac tylkoi zwrocic uwage na pewne kwestie... pozdrawiam..