Trzęsienie ziemi na północy Włoch

Temat przeniesiony do archwium.
Ziemia zatrzęsła się dzis o godzinie 4.04. W dziesiątkach miast i miejscowości wybuchła panika. Najbardziej wstrząsy odczuli mieszkańcy Bolonii, Ferrary, Modeny, Mantui i Rovigo. W rejonie tych miast są największe zniszczenia. Ale trzęsienie ziemi odczuwalne było na całej północy kraju, między innymi w Weronie i Vicenzy w Wenecji Euganejskiej, w dużej części Toskanii, w Lombardii, Trydencie i Friuli-Wenecji Julijskiej.... http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Silne-trzesienie-ziemi-na-polnocy-Wloch,wid,14501343,wiadomosc.html?ticaid=1e7b8&_ticrsn=3
Mysla jestem z naszymi rodakami z owych okolic....
Ja akurat nie spalam o tej godzinie ale w okolicach turynu nic nie czulam
ja tam poczulam.. obudzilam sie, bo myslalam ze to moj maz ma drgawki i tak trzesie calym lozkiem, ale spojrzalam na lampe ktora sie odchylala o jakies 30 cm i lozko ktore cale sie bujalo na boki i od razu wiadomo bylo o co chodzi :/ zazwyczaj tych slabszych wstrzasow wcale nie odczuwam, ale to wyjatkowo tak, fakt ze 5,9 to bardzo silne, no i bycie na 3 pietrze pewnie tez swoje robi..
kurcze ja na szczescie nic nie czulam,bylam widocznie mocno zmeczona po tylu godzinach pracy,ale dzisiaj moje znajome z ktorymi pracuje byly bardzo wystraszone....myslami jestem bardzo blisko z wszystkimi tymi,co ich trzesienie ziemi dotknelo.....
co za stres i strach. Mieszkam w okolicach ferrary i naprawde balam sie jak nie wiem. kazda nastepna fala robila ten sam efekt co pierwsza :-/ mam nadzieje ze to juz koniec. A tymczasem szkoly jutro sa zamkniete i niektorzy nie ida nawet do pracy, mam nadzieje ze jutro zadzwonia i tez nie bede musiala isc.
edytowany przez cancar: 20 maj 2012
Pod milano też potelepało lekko
i znowu?co sie dzieje???? jak nie powodz to znowu trzesienia ziemi...ostatnimi czasy przez Italie przechodza kataklizmy...szkoda tych ludzi...
Ida czasy ostateczne... :)
Jeszcze Wezuwiusz siÄ™ obudzi ,z tego wszystkiego
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka