prośba o radę: włoska karta do telefonu z internetem?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, od dawna zastanawiam się nad taką możliwością: jestem we Włoszech średnio raz na rok dwa tygodnie, telefon używam niewiele, ale bardzo potrzebuję móc skorzystać z internetu (netbook). Czy istnieje taka karta do telefonu która w tym przypadku mogłaby się przydać? Jaki to byłby koszt?
Ja mam telefon na abonament więc kompletnie się nie znam na tych doładowaniach itp. Wiem, że Włosi używają najczęściej kart z doładowaniem, a do internetu coś co się nazywa chiavetta - rozumiem, że można to podłączyć do netbooka...
Czy taka karta przez rok niedoładowania nie straci ważności? Jak to załatwić i ile to może kosztować? Z góry dziękuję za radę, pozdrawiam wszystkich!
Po pierwsze nie posiadajac wloskiego codice fiscale nie mozesz takiej karty kupic. nawet jesli to nie kosztuje duzo najwyzej 20 euro. Ja osobiscie tez na tych doladowywanych sie nie znam, bo wszystko mam na abonament ale wiem ze jest obowiazek rejestrowania kazdej karty sim i do tego potrzebne sa dokumenty. Na koniec dodam ze jesli skorzystalabys z kwadracika w prawym gornym rogu przy ktorym jest napis "szukaj" uzyskalabys te informacje bez zakladania nowego watku.
Dziękuję serdecznie za odpowiedź i przepraszam, jestem tu nowa i nie wiedzialam że ten temat tu już był... Pozdrawiam
Ja chiavette mam w Wind. oferte mam 40 godzin miesiecznie za 9€.
Karte laduje sie tak samo jak ta do telefonu. Nazlezy isc dopunku podac numer i sume za jaka chce sie zaladowac.
Rozumiem, to by było super, i o wiele za dużo, ale z tego co napisano wcześniej wynika, że żeby mieć kartę, trzeba mieć codice fiscale, a ja na to nie mam szans, mieszkając w Polsce...
Cytat: kampinoska
Rozumiem, to by było super, i o wiele za dużo, ale z tego co napisano wcześniej wynika, że żeby mieć kartę, trzeba mieć codice fiscale, a ja na to nie mam szans, mieszkając w Polsce...

Kupowalam chiavete z internetem w TIM, potrzebowalam tylko polski dowod osobisty. O codice fiskale nie pytali.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia