Cytat:
W Pl istnieje przepis, ze nalezy sie poslugiwac WAZNYMI polskimi dokumentami..jak polski dowod osob czy paszport czy prawo jazdy czy ksiazeczka wojskowakazdy obywatel musi posiadac przy sobie wazny dokument identif.inaczej mandat..
Bez sensu, a co jeśli ktoś zgubił paszport i nie ma innego dokumentu tożsamości ? Nie może wyjść z domu bo mandat dostanie ? Bez jaj..
Cytat:
poza tym do polskich klubow moga wchodzic tylko pelnoletnie osoby, a nie nieletni w wieku niespelna 17 lat..no chyba ze dyskoteka jest szkolna i tylko do 22 giej..Tak jest w Warszawie..co do wjescia do klubow nocnych.
Zależy od klubów, nie wiem jak w Warszawie, ale w Szczecienie głównie od 16 lat wpuszczają.
Cytat:
a oni nie lubia problemow a we wloskiej karcie dla nieletnich i tak bedziesz mial wpisana narodowosc :polacco..rozjasnilo sie troche????..tak ze okazywanie sie ochronie niewaznym jakim kolwiek dokumentem na terenie RP nie jest dobrym pomyslem na szpan ani wloska karta identyfikacyjna
No to chyba dobrze ? Na "codicie fiscale" też pisze narodowść, ale ja nie mam zamiartu udawać Włocha... Tym bardziej nie mam się czym chwalić, włoskim dokumentem ? Co to za szpan.. ?
Załóżmy,że zgubiłem paszport w jakimś klubie, co mam w takiej sytuacji zrobić ?